Toerskiën op IJsland

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Omschrijving

Polaire skitouren tussen vuur & ijs
Diepblauwe fjorden, ingelijst met tot 1.500 meter hoge bergen en sneeuw in haar mooiste vorm! Dat zijn de ingrediënten van deze skitourenweek in het noorden van IJsland. IJsland wordt steeds bekender als mooie plek om te toerskiën, maar doordat wij samenwerken met gidsen met jarenlange gebiedservaring komen we juist op de plekken die nog niet zo bekend zijn. Zo ervaren jullie de mooiste toerskitochten, met de authentieke IJslandse natuur en geweldige afdalingen tot aan de Noorse Zee. Om te ontspannen springen we na de tour in de Hot Pot (Jacuzzi) op ons terras of maken we gebruik van de vele geothermische baden in de omgeving van onze toerskibestemmingen. Deze skitourenweek op IJsland wordt gecombineerd met verschillende bezienswaardigheden. Of het nu de Myvatn is, de warmwaterbronnen, de geisers of de grote watervallen, IJsland is absoluut een skitourenreis waard!

  • skitouren tussen vuur & ijs
  • geniet van warmwaterbronnen, gijzers en watervallen
  • kleine groepen met maximaal 6 deelnemers
  • jarenlange ervaring in het gebied, de gids kent het gebied!
  • comfortabele lodge met jacuzzi

Let op: dit is een partnerreis; de voertaal is Duits (de meeste berggidsen spreken ook Engels).

Programma
dag 1 Aankomst op IJsland

Het startpunt van deze skitourenweek is om ca. 16:30 uur op de luchthaven van Reykjavik. Vanaf hier vertrekken we voor een 5 uur durende autotocht naar het noorden richting de Eyjafjördur. Het 60 km lange fjord waar we doorheen rijden brengt ons naar de schilderachtig gelegen Lodge in Olafsfjördur. Onderweg pauzeren we bij een restaurant voor het avondeten. Olafsfjördur staat bij de IJslanders als een sneeuwloch bekend op de Tröllaskagi, het schiereiland Troll. Nergens ligt er meer sneeuw dan hier. We zijn dus op de goede weg! Aankomst is laat in de avond, rond 23:00 uur.

dag 2 Eerste skitour op het schiereiland Troll

[5-6 uur, +800 hm, -1.200 hm]
Allereerst – de skitourmogelijkheden rondom de Lodge zijn bijna onuitputtelijk. Zoals het ons zint kiezen we samen ons doel voor vandaag uit, rekening houdend met de condities. Onder de arctische zon op IJsland beklimmen we de boomvrije hellingen van Múlakolla (970 m) of wisselen we naar de andere kant van het dal om de steilere hellingen te beklimmen. We worden de hele dag begeleid door de fascinerende uitzichten op de diepblauwe Noorse Zee, de omringende berglandschappen, en de grenzeloze wijdte die we zien vanaf de bergtoppen. Brede afdalingen zonder bomen laten het skiërshart sneller kloppen en begeleiden ons tot bijna onderaan in de zee! In onze privé jacuzzi bij de lodge genieten we het einde van de dag, met verse vis uit de oven.

dag 3 Skitouren & het vissersdorp Dalvik

[5-6 uur, +800 hm, -1.200 hm]
Het dorpje Dalvík, of eigenlijk de bergtop van het schiereiland Mulahyrna is vandaag het doel van de skitour. Via het Gvendarskaldal bereiken we de kam van de bergtop en kunnen we, aan de hand van de weer- en sneeuwcondities, keuze maken uit verschillende afdalingen richting de zee. Aansluitend nodigt het kleine café in Dalvík ons uit met huisgemaakte taarten en goede koffie voor een fijne pauze. Hierna is het tijd voor een beetje ontspanning in het thermenbad van Dalvík of in onze privé hot pot.

dag 4 Skitour in het Hedinsfjördur

[5-6 uur, +800 hm, -1.200 hm]
Door de tunnel, die in 2010 geopend is, rijden we het Hedinsfjördur in. Het fjord is zo’n twee kilometer breed en zes kilometer lang, en staat bekend om zijn perfecte sneeuwcondities. Hier vinden we sowieso nog onverspoorde bergen om onze ‘first tracks’ te maken. De beklimming van het Vatnsendahnjukur wordt beloond met een fantastische afdaling in het Hedinsfjördur. Als we nu het noorderlicht nog niet gezien hebben, dan is het tijd dat we nog een gezellige avond in de lodge doorbrengen, wie weet zien we vandaag dan het noorderlicht.

dag 5 Skitouren in het oosten van het Eyjafjördur Fjord

[5-6 uur, +800 hm, -1.200 hm]
Vandaag staat de andere kant van het Eyjafjördur Fjord op het programma. Via Akureyri, de “deur naar het Noorden” rijden we naar het vissersdorpje Grenivik. Vanuit hier beklimmen we de Kaldbakur met de ski’s. Vanuit hier is het uitzicht op het schiereiland Troll geweldig mooi. De afdaling vanaf deze bergtop heeft geen verdere uitleg nodig en behoort tot de klassiekers op IJsland. Op de terugweg hebben we mogelijkheid inkopen te doen in Akureyri, in de stad rond te wandelen of de thermen te genieten.

dag 6 Skitouren tussen zwaveldamp en lava

[5-6 uur, +800 hm, -1.200 hm]
Opnieuw trekken we vandaag richting het oosten en we combineren de skitour met een bezoek aan de warmwaterbronnen in Myvatn. Wie deze warmtebronnen bezocht heeft, heeft ineens geen blauwe lagunes meer nodig. Geweldige ervaring! Voordat we hier aankomen bezichtigen we de lavavelden en solfataren van Hverarönd, waar de aardkorst letterlijk flinterdun word. Een fotostop bij de imposante Godafoss waterval doen we vandaag natuurlijk ook nog!

dag 7 Skitour rondom de Golden Circle met actieve geisers

[4-5 uur, +800 hm]
Na het ontbijt pakken we onze spullen in en nemen we afscheid van de lodge. Voordat we terugkeren naar Reykjavik trekken we nog een keer met de ski’s de bergen in! Daarna bereiken we in ca. 4 uur rijden de hoofdstad. Onderweg beleven we nog een keer het vulkaanlandschap. Als er vandaag geen skitour meer gemaakt wordt (afhankelijk van de condities) dan bezoeken we de Golden Circle met de Gullfoss waterval, actieve geisers en de tektonische platen van Thingvellir. Deze laatste bezienswaardigheden laten nog een keer een indruk achter van alle bijzonderheden die IJsland te bieden heeft. Mocht de Fagradalsfjall vulkaan, zoals in 2021, weer uitbarsten, dan proberen we dit natuurwonder te aanschouwen. De gasten in 2021 hebben toen een “Adventure of their lifetime” ervaring gehad en hebben het er vandaag de dag nog over. In Reykjavik overnachten we in een typisch IJslands hotel. ‘s Avonds genieten we nog een keer van de gastvrijheid en een wandeling door de stad en eindigen we in een Irish Pub.

dag 8 Vertrek of verlenging

‘s Ochtends vroeg sluiten we de week af. De lavastromen, geisers, bergtoppen en Noordzee laten we achter ons en we nemen afscheid van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 6 overnachtingen in de lodge (halfpension + lunchpakket)
– 1 hotelovernachting in 2-psk. (met ontbijt)
– transfers volgens programma, vanaf Reykjavik
– lodge met wifi + privé hot tub

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis (indien gewenst regelen wij de vlucht voor je)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, sauna, etc.)
– avondeten op de aankomstdag en op de avond voor vertrek
– entrees in musea in zwembaden

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in in een “eigen” lodge. In Reykjavik slapen we in een typisch IJslands hotel.

Vanaf: 2.397

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest