Toerskiën op de Lofoten, Noorwegen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Omschrijving

Fantastische skitouren rond de poolcirkel in het geweldige landschap van de Lofoten  

Oneindig veel skitourmogelijkheden zijn er te vinden in de Noorse bergen. Eén die niet onopgemerkt voorbij mag gaan is het toerskiën op de eilandgroep Lofoten. Zoals in de Lyngenalpen vind je hier, iets zuidelijker, de bijzondere afwisseling tussen sneeuw, blauwe hemel en de Noorse Zee. De velen fjorden in het gebied van de Lofoten zijn omringd door ruige bergtoppen die mooie afdalingen met spectaculair uitzicht mogelijk maken. Brede afdalingen tot aan de diepblauwe Noorse Zee zijn heel bijzonder! Natuurlijk genieten we ook van de comfortabele lodge, verse vis en de onvergetelijke Noorse landschappen.

  • 7 originele en avontuurlijke toerskidagen
  • toerskiën met uitzicht op de Noordelijke IJszee
  • kleine groep van maximaal 6 personen
  • comfortabele lodge met sauna

Let op: dit is een partnerreis; de voertaal is Duits (de meeste berggidsen spreken ook Engels)

Programma
dag 1 Op naar Noorwegen

Na aankomst op de luchthaven van Oslo, kun je je alvast “installeren” op je hotelkamer. Daarna is er nog voldoende tijd om op eigen houtje alleen of samen met je medereizigers Oslo te verkennen. De haven met haar vele restaurantjes nodigt uit om ‘s avonds een hapje te eten, voordat je weer met de trein terug gaat naar het hotel bij het vliegveld.

dag 2 Aankomst op de Lofoten

Met één van de eerste vluchten vliegen we naar naar Evenes.  Aangekomen op de poolcirkel treffen we elkaar en de berggids om vervolgens verder te reizen, circa 2,5 uur met de auto, naar de Lodge Svinøya Rorbuer in Svolvaer.
Deze tocht door de diep ingesneden fjorden, langs ontelbare bergtoppen die zich lenen voor een geweldige skitour. Dit geeft ons vast een eerste indruk wat ons te wachten staat deze week de komende dagen op de Lofoten, ook wel de “magische eilanden”. Aangekomen in Svolvaer genieten we onze eerste maaltijd bij een traditioneel restaurant met de “catch of the day” of een andere lekkernij. Aansluitend nemen we onze intrek in een comfortabele lodge, die direct aan het water staat en een geweldig uitzicht geeft op de haven van Svolvaer.

dag 3 De eerste skitour op de Lofoten

[5-6 uur, + 800-1200 hm]
Gezellig starten we de eerste skitourdag op de Lofoten met een opwarmronde, die ons een overzicht geeft van het hele gebied. Het uitzicht op het winterse fjordlandschjp is onbeschrijflijk mooi. De eerste skitour skiën we bij de afdaling al bijna tot aan de Noordzee. Skitouren op de poolcirkel zijn ‘one of a kind’, het licht van de laagstaande zon is heel bijzonder, die vind je niet in de Alpen! Svolvaer is voor skitouren een ideale basisplaats, voor het aantal mogelijke skitouren in de omgeving, maar ook voor de overnachting en de invulling van de avond. Het stadje zelf is dichtbij, je kan er te voet naar toe. Je vind er genoeg plekken zoals de “Ice-bar” en andere kroegjes. Ook kun je er het interessante oorlogsmuseum bezoeken.

dag 4 Skitouren op de poolcirkel

[5-6 uur, +800-1200 hm]
We wisselen vandaag naar de andere kant van het fjord, op zoek naar de beste sneeuw op de eilandgroep van de Lofoten. De ontelbare skitourmogelijkheden hier in het noorden van Noorwegen geven ons iedere dag weer mooie opties. De afdalingen tot aan de Noordzee, met het contrast van sneeuw, blauwe lucht en de diepblauwe zee is geweldig. De verschillende exposities en moeilijkheidsgraden bieden een optimaal speelveld voor een skitourendag om met volle teugen te genieten. Op de weg terug kunnen we vandaag een kleine omweg maken naar het dorpje Henningsvaer. Het vissersdorp, prachtig gelegen, is echt de moeite en ter plaatse staat er altijd goeie koffie en verse taart klaar.

dag 5 Skitour naar de Rundfjellet

[5-6 uur, +800-1200 hm]
In het noorden van het eiland Vagen ligt de Rundfjellet, een perfecte skitourenberg die ons een geweldige 360° panorama geeft op de top. Vanuit de top zijn er meerdere afdalingen mogelijk. De eilanden van de Lofoten liggen aan onze voeten, de ingesneden fjorden, de Noordzee, de sneeuw en de ruige bergtoppen wisselen de hele tijd af. Daartussenin liggenn kleine vissersdorpen, rode typisch Noorse hutten en bevroren meertjes. De tocht met de auto is alleen al een genot en nodigt uit om mooie foto’s te maken. ‘s Avonds ontspannen we weer in de heerlijk lodge met sauna, met uitzicht op de haven van Svolvaer.

dag 6 Skitour naar de Geitgaljetind (1.085m)

[6 uur, +1.200 hm, -1.200 hm]
De meest markante bergtop van de Lofoten is de Geitgaljetind (1.085m). Dit is duidelijk te topper van de skitourenweek, dus laten we alvast hopen dat de condities goed zijn, dan beklimmen we deze top vandaag! We starten zeer vroeg in de ochtend en rijden naar Eiland. De grandioze skitour leidt ons uit het Austnesford en brengt ons naar een diep ver uitgesneden  dal. Gelijkmatig trekken we onze skisporen omhoog richting de bergtop. Dan bouwt de top zich machtig op voor ons. Onderaan de voet van de bergtop beslissen we met ski’s of te voet het laatste gedeelte te stijgen, afhankelijk van de sneeuwconditie. Al voor de Scharte onderaan de top heb je een geweldig uitzicht over de verwonderende eilanden voor ons! Vanuit hier vertrekken we voor de afdaling over de Lillandsdalen, of de andere verschillende mooie afdalingen die er voor het kiezen zijn. Een daarvan is de legendarische “South Gully”, deze gigantische afdaling is een van de absolute toppers van de Noorse gebieden rond de poolcirkel! Hiervoor is het wel nodig dat je het skiën zeer goed beheerst. Welke afdaling het ook wordt, het betekent dat je eerste de “Matterhorns der Lofoten” beklommen hebt!

dag 7 Skitour naar de Blatinden

[5-6 uur, +/-800-1.200 hm]
Na de pittige skitour van gisteren, wordt het vandaag wat ontspannender. Direct vanuit Svolvaer beklimmen we de Blatinden, onze huisberg van de Noorse skitourenweek. Het uitzicht op de fjorden, sneeuw, de Noordzee en de rode huisjes zijn we al wat gewend maar genoeg hebben we er nog lang niet van! De zintuigen worden steeds weer opnieuw geprikkeld en we genieten vandaag nog eens van de afdaling in de ongerepte natuur, heerlijke sneeuw en met uitzicht op de fjorden en de Noordzee. Als alles meezit trekken we de vellen nog eens onder de ski’s en stijgen we omhoog voor een tweede afdaling. De avond genieten we gezellig in de lodge en wie weet zien we het Hurtigrutenschip weer binnenvaren, de haven in.

dag 8 De laatste tour op de Lofoten

[5-6 uur, +/-800-1.200 hm]
Sinds een week observeren we de sneeuwcondities al op de mooie bergtoppen om ons heen. Daarom zoeken we voor de afsluitende tour van vandaag gezamenlijk een droomdoel uit. Een droom die al de hele week in ons gezichtsveld ligt. We genieten van de laatste beklimming in de rustige ongerepte en wilde natuur van de Lofoten. Genieten dan nog een laatset keer van het onvergetelijke uitzicht vanaf de top, en dalen nog een keer af tot aan de zee. Hierna nemen we afscheid van de Lofoten. Nog een keer genieten we van een fijne avond in de logde, nemen de week nog eens door samen en genieten van het eten. Met wat geluk zien we later op de avond het noorderlicht nog eens deze week..!

dag 9 Vertrek of verlenging

Na het ontbijt gaan vertrekken we terug naar het startpunt in Evenes. Hier nemen we afscheid en komt de geweldige skitourenweek tot een einde.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 1 hotelovernachting met ontbijt op de luchthaven van Oslo
– 7 overnachtingen in een lodge in twee-persoonskamers
– 7x halfpension met lunchpakket
– lodge met sauna en wifi
– transfers volgens programma, vanaf Evenes

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis naar/van Evenes (indien gewenst kunnen wij de vlucht voor je boeken)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, etc.)
– avondeten in het restaurant op de aankomstdag in Oslo
– entrees in musea en optionele uitstapjes

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in de Lodge Svinøya Rorbuer in Svolvaer. We slapen hier in twee-persoonskamers. De maaltijden worden gezamenlijk bereidt.

Vanaf: 2.597

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
Land
Noorwegen
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest