Lechtal

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 4 dagen
Omschrijving

Eenvoudige skitouren in het Tiroler Lechtal
Vier dagen lang tijdens eenvoudige tourskitochten het Lechtal ontdekken en na een enerverend skidag heerlijk ontspannen in een luxe hotel. Het Ausserfern biedt super sneeuwhellingen, grote sneeuwzekerheid en een bijna ongerept landschap met talloze skitourenmogelijkheden. Ver weg hoeft niet altijd beter te zijn, dat bewijst het Lechtal wel.
Het moderne en gastvrije Hotel Goldene Rose net buiten Reutte is ons steunpunt voor deze korte skitourentrip. Het ligt middenin het Naturpark Lechtal en wordt omringd door vele bergtoppen.

  • ontspannende skitouren in de Lechtaler Alpen
  • ideaal voor beginners
  • comfortabel en luxe hotelonderkomen
  • huur veiligheidsuitrusting inclusief
Programma
dag 1 inlooptour naar de Raazalpe en de Ehenbichler Alm

[ca. 5 uur, +/-600 hm]
Trefpunt ‘s ochtends vroeg in het hotel. Na de ontvangst en een korte bespreking van het programma, maken we ons op voor de eerste tocht. Behalve het inlopen en acclimatiseren, staat er vandaag ook een korte lawinetraining op het programma. Tijdens deze training frissen we de kennis weer met betrekking tot het zoeken naar en behandelen van lawineslachtoffers.
Deze skitour brengt ons via de Reuttener Hütte over vlakke almweiden naar de Raazalpe (1.736 m). Na een korte pauze bezoeken we nog even de Ehenbichler Alm, voordat we kort afdalen naar ons hotel.

dag 2 Galtjoch

[ca. 8 uur, +/-800 hm]
Voor vandaag hebben we ons oog laten vallen op een mooie skitour naar het Galtjoch (2.109 m). Na een uitgebreid ontbijt begevern we ons op weg naar het uitgangspunt voor de skitour van vandaag. Vanaf hier klimmen we vlangs de Rotbach omhoog naar de Rotbachalm en verder naar de top, die ons een fantastisch uitzicht biedt op de omringende bergwereld van de Lechtaler Alpen. Na een welverdiende pauze maken we ons op voor de afdaling terug naar het dal.

dag 3 Engelspitz

[ca. 7 uur, +/-900 hm]
Vanuit Namlos beklimmen we vandaag al weer zo’n prachtige skitour, de Engelspitz (2.291 m). Door het bos klimmen we naar de lange bergrug naar de Sulzeck en verder naar de top van de Engelspitz. Het uitzicht hier is overweldigend. De afdaling gaat langs dezelfde route weer terug naar het uitgangspunt.

dag 4 Steinkarspitze

[ca. 5 uur, +/-650 hm]
Na het ontbijt maken we ons op voor al weer de laatste skitour, de Steinkarspitze (2.181 m).  Dat betekent nog eenmaal genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top en van de heerlijke afdalingen, voordat we deze  4-daagse skitourentrip afsluiten.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachting in een hotel
– 3x HP (ontbijt en avondeten)
– 4 dagen begeleiding door een berggids
– huur veiligheidsuitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– evt. huur skitourenuitrusting
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

Je verblijft deze reis in Hotel Goldene Rose, een gezellig hotel in het centrum van Reutte. Het hotel ligt op slechts een paar meter van het stadscentrum van Reutte en is ideaal voor excursies in de omgeving. Vanuit het hotel zijn talloze wandelingen, bergtochten, klimtochten en via ferrata-tochten mogelijk. Het hotel is in de winter ook geschikt als uitvalsbasis voor skitochten en sneeuwschoentochten. De wellnessruimte van het hotel zorgt voor ontspanning na de rondleiding en je verblijft in comfortabele kamers. Het eten is uitstekend en er worden regionale specialiteiten bereid.

Vanaf: 807

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
6-8 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over basiservaring met tourskiën. Stijgingen van 800 tot 1.200 hoogtemeters (3-5 uur). Spitzkehren tijdens het stijgen kunnen voorkomen.; het beheersen van deze techniek strekt tot aanbeveling. Zeker en veilig kunnen afdalen in parallelschwung in verschillende sneeuwsoorten is vereist. Korte, steile passages tot 35º zijn mogelijk.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest