Toerskiën in de Rocky Mountains in Canada

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 14 dagen
Omschrijving

Twee weken toerskiën & freeriden in Canada – Banff | Lake Luise | Rogerspass | Revelstoke

Eenzame bergtoppen, fascineerde landschappen en uitgestrekte berghellingen. Dat en de beste poedersneeuw die je kunt vinden zijn de ingrediënten voor onze skitourenreis naar Canada. De mix van afdalingsgerichte skitouren, freeride dagen en de beste “Champagne poeder”, maakt iedere dag tot een ware belevenis. Langs de Columbia Icefields en rondom de legendarische Rogerspass zullen we stoom af kunnen blazen. De zeer goede en ruime hotels en lodges in Canmore, Lake Luise en Revelstoke zijn de basis. En de warmwaterbronnen van Banff en Halcyon zorgen voor de ontspanning aan het einde van de dag.

  • freeriden in Banff, Lake Luise en Revelstoke
  • skitouren rondom de Rogerpass
  • skitouren in Banff National Park
  • ervaren berggids
  • kleine groepen, max 6 personen!

Let op: dit is een partnerreis; de voertaal is Duits (de meeste berggidsen spreken ook Engels).

Programma
dag 1 Aankomst in Calgary, Canada

Na aankomst op de luchthaven van Calgary, rijden we met een huurauto via de Canadese Highway 1 naar Canmore op 90 minuten rijden. Hier overnachten we de komende dagen. Canmore ligt direct aan de ingang van het Banff National Park en het Peter Lougheed Provincial Parks. De komende dagen zijn deze national parks de startpunten waar we gaan genieten van de Canadese poedersneeuw. De avond gaan we ontspannen in na een lange reis, zodat we morgen fit zijn voor de eerste skitour van de komende 14 dagen in Canada!

dag 2 Skitouren in Peter Lougheed Provincial Park

[5-6 uur, +900 hm, -1.500 hm]
Na een heerlijk ontbijt in één van de talrijke goede ontbijtrestaurants, stappen we in de auto en rijden we vanuit Canmore naar Kananaskis Country. Het gebied aan de Spray Lakes Road aan de andere kant van de Three Sisters, het oriëntatiepunt van Canmore, is het doel van vandaag. De bergtop de “Three Sisters” staat in de achtergrond van de Hollywood Film Brokeback Mountain en zal ons met zijn silhouette begeleiden vandaag. Links en rechts aan de kant van de weg bieden zich oneindige skitour mogelijkheden aan. De jetlag kunnen we bijvoorbeeld overwinnen met een eerste skitour op de beklimming van de Mount Black Prince. Voor het avondeten gaan we vandaag naar de beroemde brouwerij en pub in Canmore de “Grizzley Paw”.

dag 3 Freeriden Banff skigebied “Sunshine Village”

[volle skidag]
Vandaag maken we meters op onze ski’s. Freeriden in Canada staat op het programma! Het skigebied “Sunshine” in het achterland van Banff biedt met zijn ontelbare mogelijkheden tussen de Goat’s Eye Mountain en de Lookout Mountain de beste condities. Aansluitend bezoeken we de Upper Hot Springs van Banff. De warmte van de thermen, tussen de 37º en 40° C zorgt ervoor dat de vermoeide benen weer goed voelen voor volgende dag. Eventueel kun je ter plekke een massage bijboeken. De avond brengen we gezellig door in een restaurant in Canmore.

dag 4 Alpiene skitour in Canmore | Kananaskis Country

[5-6 uur, +900 hm, -1.500 hm]
Afhankelijk van de kracht in de benen kiezen we het doel van vandaag. Er zijn meerdere skitouren mogelijk, waaronder de alpiene tocht in Canmore over de beroemde “Haig Glacier Traverse”. Deze skitour rondom de Mount Robertson – over de drie verschillende gletsjers – is een absolute highlight in de Canadese Rockies en biedt onvergetelijke uitzichten. Wanneer we kiezen voor de gletsjer-variant, dan kunnen we de benodigde uitrusting gemakkelijk huren in Canmore. Als de condities gunstig zijn in de “Miners’ Gully”, en de benen nog niet te moe zijn, kunnen we deze ook nog bedwingen. We touren omhoog en hebben een topafdaling in het verschiet, tot bijna down town Canmore!

dag 5 Skitouren aan de Kootenay Highway

[5-6 uur, +900 hm, -1.500 hm]
Vandaag is het vroeg opstaan geblazen en “verhuizen” we van Canmore naar onze volgende bestemming. Op weg naar Lake Louise slaan we ten zuiden van de Castle Mountain af naar de Kootenay Highway richting British Columbia. Kort na de grens kunnen we toerskiën op de Mount Stanley of de Vermilion Peak. Afhankelijk van de condities kiezen we één van beide opties, maar toppers zijn ze beiden! Daarna rijden we verder via de Transcanada-Highway naar Lake Louise, waar we ons installeren om te overnachten. Voor het avondeten zoeken we een fijn restaurant in de buurt.

dag 6-8 Skitouren | Freeriden in Lake Louise en Icefield Parkway

[5-6 uur, +900 hm, -1.500 hm]
Lake Luise is een zeer bekend skigebied in Canada. Hoewel niet ons onderkomen, is het 5-sterren hotel Chateau Lake Luise wel het uitzicht wat we lange tijd in het vizier hebben vandaag. Vanuit Lake Louise zijn er een tal van opties voor een mooie skitour langs de Icefields Parkway. De Parkway staat bekend als één van de mooiste wegen ter wereld, en loopt door 2 nationale parken, het Banff National Park en Jasper National Park. Deze weg verbind de kleine steden Lake Louise en Jasper. Het hoogste punt bevindt zich op de Bow Pass op 2.088m. Links en rechts van de weg bevinden zich  tal van toerskimogelijkheden, waarvan we er eentje zullen uitzoeken, die goed bij ons past.
Ons nieuwe onderkomen ligt bovendien op korte afstand van het skigebied van Lake Louise.

dag 9 – Skitour op de Rogerpass of SkiPlus in “Kicking Horse”

[5-6 uur, +900 hm, -1.500 hm]
Vandaag rijden we verder naar de Selkirk Mountains. De Rogers Pass is onbetwist het tourskimekka van Canada. Iedere winter valt hier wel meer dan 10 meter sneeuw. De sneeuwkwaliteit is bijzonder en bied een schat aan moeilijke en gemakkelijkere skitouren, met bergtoppen tot 3.000 meter. Dat laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan. Wij trekken hier ook sporen omhoog naar één van de mooiste bergtoppen bij de Rogers Pass voordat we aan het einde van de middag naar het volgende hotel in Revelstoke rijden.

dag 10-12 – Freeriden vanuit Revelstoke

[5-6 uur, +900 hm, -1.500 hm]
Het Revelstoke Mountain Resort is praktisch een steenworp gelegen vanuit ons hotel. De volgende dagen gaan we op zoek naar de beste poedersneeuw. We kunnen freeriden of tourskiën, precies hoe we het graag willen. Dat beslissen we ter plekke, maar champagne poeder, daar gaan we naar op zoek!
Voor wie dit nog niet genoeg is, bestaat er de mogelijkheid om te gaan  heliskiën! Dit moet wel op tijd geboekt worden, dus geef dit tijdens het boeken al aan. Is deze belevenis al vooruit geboekt? Dan starten we ‘s morgens vroeg in de ochtend vanuit het hotel en vliegen we met de Ecureuil B2 of de Bell 205 naar een van de 3.000-ers van de Selkirk Mountains. ‘s Avonds relaxen we, genieten we van de Amerikaanse gastvriendelijkheid in een restaurant in de stad en laten we de reis nog eens de revue passeren.

dag 13 Terug naar Calgary en individueel vertrek

Vandaag nemen we afscheid van elkaar. Op de weg terug naar Calgary passeren we de plekken waar we deze 2 weken geskied hebben deze week. Onderweg kunnen we in Banff of Canmore nog pauzeren en souvenirs kopen. ‘s Avonds volgt de individuele vlucht terug naar Europa.

Reisdetails

Inbegrepen
– 14 dagen organisatie en begeleiding door een Oostenrijkse of Duitse berggids
– 12 overnachtingen in hotels (met ontbijt)
– transfers volgens programma, vanaf Calgary
– entrees voor Nationalparken

Niet inbegrepen
– lunch en diner                                                                                                                                                                                                    – heen- en terugreis (indien gewenst kunnen wij de vlucht voor je regelen)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, sauna, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in verschillende hotels en lodges. We slapen hier in tweepersoonskamers.

Vanaf: 3.997

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
14 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
Land
Canada
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest