Tourskiën in de Lyngenalpen, Noorwegen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Omschrijving

Skitouren in de legendarische Lyngenalpen 

De bergen, die zich de Lyngenalpen mogen noemen, zijn al jaren een thuis voor berg- en skigidsen in het voorjaar. Jaar na jaar zijn ze van maart tot mei te vinden voor de beste skitouren van het einde van het seizoen. De spectaculaire plek aan het einde van de wereld, de verse vis en de heerlijke ontspannende sfeer in het noorden van Noorwegen trekt ieder jaar weer. Laat jij je ook verrassen door dit onbeschrijfelijke licht? De niet ondergaande zon met zijn lange dagen in april? Hier vind je geweldige skitourmogelijkheden met geniale afdalingen tot in de oceaan! Ga je graag skitouren omdat je de omgeving zo indrukwekkend vindt? Dat staat het noord van Noorwegen zeker ook op de lijst.

  • 7 originele en avontuurlijke skitourdagen
  • skitouren met uitzicht op de Noordelijke IJszee
  • afdalingen tot aan zee
  • adembenemende ligging aan het fjord
  • sauna en jacuzzi bij de lodge

Let op: dit is een partnerreis; de voertaal is Duits (de meeste berggidsen spreken ook Engels)

Programma
dag 1 Op naar Tromsö

De start van deze skitourenweek begint op het vliegveld van Tromsö, het Parijs van het Noorden. Vanuit het trefpunt rijden we in twee uur naar onze Lodge in de Lyngen Fjord. Met een beetje geluk zien we hier ook het eerste noorderlicht. Na het inrichten van onze comfortabele onderkomen genieten we de sfeer van de op palen gebouwde lodge die direct aan de zee ligt. We zitten hier aan het einde van de straat, met de bergen van de Lyngenalpen in onze rug en we kijken naar het verwonderlijke uitzicht van het fjord. Aan de andere kant liggen de skitourenmogelijkheden naast elkaar, van bergtop naar bergtop. We verheugen ons op de skitouren, maar ook op de rustige avonden die zorgen dat we weer goed opladen voor de volgende dag.

dag 2 De eerste skitour in de Lyngen alpen
[5-6 uur, + 1.000-1.200 hm]
Al voordat de ontbijttafel is opgedekt kunt je genieten van het uitzicht over de fjorden en de besneeuwde bergtoppen. We kunnen bijna niet wachten om naar buiten te gaan. Op weg naar de eerste skitour van deze week, waar dit wonderbaarlijke landschap tegemoet treden. De eerste skitour gaat om het opwarmen, wennen en de groepsdynamiek. Meestal kiezen we voor deze tocht een korte tour uit, bijvoorbeeld een tour bij Lyngseidet, de “Hoofdstad van de Lyngenalpen”. De afdaling neemt ons terug richting het Lyngen Fjord. Hier genieten we in volle teugen van het uitzicht over de zee tijdens de afdaling op de ski’s. ‘s Avonds genieten we van de Noorse specialiteiten en de jacuzzi, die op het terras vlak bij het water staat.
dag 3 Skitour naar Fastdalstinden
[5-6 uur, + 1.200 hm]

De keuze voor skitouren is in de Langen alpen onbegrensd, als de omstandigheden het toelaten kunnen we zelfs dicht bij de lodge een bergtop beklimmen. Een skitour met veel voldoening is bijvoorbeeld de tocht naar de Fastdalstinden. Allereerst gaat het een stuk het dal in, daarna steiler, maar meestal gelijkmatig, stijgen we naar 1.100hm. Hier genieten we op de top met een welverdiende pauze en de tocht wordt beloond met een grandioze afdaling. Skitechnisch gezien is dit een tocht met een top afdaling, die je sowieso een grote grijns op je gezicht gaat geven. Wij volgen de afdaling dan zo dat we direct bij de lodge aankomen. Na de inspanning van vandaag genieten we na in de sauna en ontspannen we!

dag 4 Skitour met de veerpont naar de overkant
[5-6 uur, + 1.000-1.200 hm]
Vandaag staat er weer een Noorse bergtop op het programma. Hiervoor steken we het fjord over met de veerpont, vanuit Lyngseidet vanuit het Lyngenfjord naar de skitour aan de andere kant van het fjord. Alleen als de tocht met de veerboot is een beleving, waar ga je nog meer met een veerboot op skitour? Aan de andere kant van het fjord staan meerdere skitouropties te wachten op ons. Deze worden gepland aan de hand van de condities van dat moment. Het uitzicht op de steile kust van Lyngenschiereiland is indrukwekkend. Onze skitour neemt ons gelijkmatig omhoog, richting de Steinmann top en worden overweldigd door zijn uitzicht! De afdaling heeft meerdere opties, zodat we altijd de kans hebben om verse sporen in de sneeuw te laten staan. Toch loont het zich wel om tussendoor een keertje stil te gaan staan en de omgeving in je op te nemen. De afdaling brengt ons dan weer tot aan de oceaan komen en met de veerpont keren we terug.
dag 5 Koningsetappe naar de Tafeltinden
[6 uur, +1.400 hm, -1.400 hm]
Deze koningsetappe lukt alleen bij mooi weer, maar dan is de tour ook meteen grandioos! In vol skitourenuitrusting stappen we bij de pier van de Lodge op een kleine vissersboot en varen we naar een kleine rustige baai, die enkel per boot te bereiken is. Daar worden we afgezet en voelt het al heel bijzonder om hier achtergelaten te worden. Alleen al hierheen is de tocht al een avontuur! We beginnen aansluitend de beklimming naar een van de mooiste toppen van het Lyngenschiereiland, de Tafeltinden. De lange weg over de gletsjer is bijna meditatief en al lang is ons doel in het vizier. Met 1.400 hm is dit de langste tour van deze skitourenweek in Noord-Noorwegen. Maar met het fantastische uitzicht,  het langzame gestage tempo waarin we ons voortbewegen en uiteindelijk de euforie zodra we boven aankomen, is de tour geen probleem. Het grenzeloze panorama boven op de top is adembenemend en maakt alle inspanningen van de beklimming helemaal goed. Voor de afdaling volgen we een andere route en daarmee bereiken we uiteindelijk weer onze lodge aan de zee.
dag 6 Westalpen karakter aan de andere kant van het schiereiland
[5-6 uur, +1.000-1.200 hm]
Vandaag trekken we met de transfer naar de andere kant van de Lyngenschiereiland, waar het karakter ineens heel anders is. Hier vind je stijle robuuste toppen, bijna zoals we zee in de westalpen tegenkomen. Deze rotsen nodigen uit om skitouren te ondernemen. Het uitzicht op de open zee, de bergtoppen met zoveel verschillende skitourmogelijkheden en  goede afdalingen zorgen dat al onze wensen vervuld worden vandaag. Op de terugweg maken we nog wat foto’s vanuit de auto en kijken we uit naar een rustige avond om op te laden voor de volgende dag.
dag 7 Afsluittour in de Lyngen Alpen
[5-6 uur, +1.000-1.200 hm]

De laatste skitour van deze week staat op het programma. We hebben nu al zoveel meegemaakt en toch is de tijd voorbij gevlogen! Onvergetelijke indrukken hebben we ingepakt en bijna het hele gebied van de Lyngen Alpen hebben we gezien.  Daarom zoeken we voor vandaag gezamenlijk ons droomdoel uit! Samen plannen we de skitour, naar gelang de condities, die ons al in het blik gevallen zijn deze week. Nog een keer trekken we onze sporen door de sneeuw. Nog een keer genieten we van de besneeuwde bergtoppen en diepblauwe fjorden. Met deze laatste afdaling richting de oceaan nemen we afscheid en genieten we van de laatste avond samen. We laten de week nog eens de revue passeren. Vaak onder het genot van traditioneel Noors eten, geniet…

dag 8 Vertrek of verlenging

Na het ontbijt rijden we terug naar de kuststad Tromsö. Op het vliegveld komt deze geweldige skitourenweek tot een einde en nemen we afscheid van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 7 overnachtingen in de lodge aan de oceaan
– 7x halfpension met lunchpakket (we verwachten dat je meehelpt met het gezamenlijke koken)
– 1x Noorse avond in een restaurant
– transfers volgens programma, vanaf Tromsö                                                                                                                                                                                                                                          – gebruik sauna en jacuzzi

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis (indien gewenst regelen wij de vlucht voor je)
– verzekeringen
– maaltijden en drankjes buiten het halfpension

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in een lodge in het Westen van het Lyngenfjord. We slapen hier in meerpersoonskamers.

Vanaf: 2.397

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Noorwegen
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest