Toerskiën in Montenegro

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Nieuw
Omschrijving

Skiën en cultuur in het Prokletije, Bjelasice, Durmitor en Zijovo gebergten                                                             Montenegro? Skiën? Jazeker! Dit is een echt avontuur om aan te gaan. Deze week trek je de wilde ongerepte natuur van het Prokletjie Natuurpark in. De bergmassieven van de Bjelasica, Durmitor und Zijovo kom je deze week tegen. De skitouren liggen tussen de 1.000 en 2.500 hm. Ondanks de sneeuwval in deze gigantische bergmassieven is het tourskiën nog relatief nieuw. Wie weet sta jij deze week wel als één van de allereerste skiërs boven op een bergtop!

  • originele en avontuurlijke tocht
  • ongerepte natuur op tourskies
  • kleine groepen
  • maximale flexibiliteit door eigen vervoer ter plaatse

Let op: dit is een partnerreis; de voertaal is Duits (de meeste berggidsen spreken ook Engels)

Programma
dag 1 Aankomst in Plav, Montenegro

[ca. 5-6 uur, +900 hm, -1200 hm]
Vanaf het startpunt in Podgorica rijden we zo’n 3 uur in de bus naar het dorp Plav. Hier komen we aan in het hotel Lake View, dat is de basis voor de komende dagen. De kleine stad ligt op 950 meter hoogte aan het gelijknamige bergmeer. Vanuit hier touren we direct het natuurpark Prokletije in de komende dagen. Hier vind je het meest ongerepte en ‘wildste’ skitourengebied van de hele Balkan, met oneindige mogelijkheden voor skitouren.

dag 2 Eerste skitour in Montenegro

[ca. 5-6 uur, +/- 900-1200 hm]
Vandaag starten we de eerste skitour van de week! We genieten van de tocht omhoog met het zonnetje van Montenegro die ons verwelkomt. Daarna dalen we af richting de grens van Albanië en Kosovo in het Prokletije gebergte. Het gebied is heel rauw, het wordt doorkruist met hoge valleien en stijle rotswanden. We trekken hier onze eerste sporen richting de onbekende bergtoppen.

dag 3 Grensoverschreidende skitour

[ca. 5-6 uur, +/- 900-1200 hm]
Gisteren hebben we tijdens de eerste tocht al de eerste indrukken op gedaan van de eindeloze skitourenopties. Vandaag trekken we verder het gebergte in en gaan we op zoek naar de volgende bergtop. Vandaag steken we eventueel ook over de grens naar Albanie of Kosovo. Na een dag met geweldige landschappen en de eerste skisporen in Montenegro sluiten we vandaag af met een duik in het bergmeer in Plav.

dag 4 Op naar het Bjelasica gebergte

[ca. 5-6 uur, +/- 900-1200 hm]
Vandaag verlaten we het natuurpark Prokletije en trekken we naar het volgende bergmassief. Langs de Tara rijden we in 2 uur naar het wintersportdorp Kolasin. Hier brengen de komende nachten door in het Hotel Brile. We ondernemen vandaag de eerste skitour in de regio van Bjelasica in het nationaalpark Biogradska Gora. De bergen zijn hier wat zachter dan de eerste dagen en de afdalingen zijn puur genieten!

dag 5 Zijovo & Sinjajevina gebergte

[ca. 5-6 uur, +/- 900-1200 hm]
Vanuit het gezellige kleine hotel starten we vandaag de skitour richting het gebied Zijovo of Sinjajevina. Nog eens genieten we van de zachte tourskibergen in deze regio. We trekken de sporen het gebergte in en over brede afdalingen weer terug richting het dal. ‘s Avonds genieten we van de gastvriendelijkheid van Montenegro in Kolasin en delen we de opgedane ervaringen van deze week nog eens.

dag 6 Durmitor nationaalpark

[ca. 5-6 uur, +/- 900-1200 hm]
Het Durmitor gebied is een rustiger gebied en heeft meerdere verrassingen voor in petto. Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Kolasin naar het indrukwekkende Durmitor gebied. De skitour in deze regio is afwisselend en in een prachtige omgeving, we komen vandaag tot aan bergtoppen van 2.500 meter. Nog een keer genieten we hier van het prachtige uitzicht op de bergtoppen van de fascinerende en eenzame bergwereld van Montenegro. Dan nemen we de bus weer terug richting Kolasin.

dag 7 Cultuur in de UNESCO-werelderfgoed stad Kotor

Vandaag rijden we naar de mooie oude kustplaats Kotor. Onderweg bezoeken we het Moracaklooster, het bekende meer Skadar en Cetinje, de oude hoofdstad van Montenegro. Kotor is het perfecte stadje om de skitouren nog eens te bespreken en af te sluiten. We krijgen hier nog een gegidste tocht door de stad, voordat we genieten van het “Farewell Dinner”. Hier aan de kust kun je natuurlijk rekenen op een menukaart met versgevangen vis. De nacht brengen we door in een klein gezellig hotel midden in de oude stad.

dag 8 vertrekdag

Met de bus rijden we terug naar Podgorica. Hier nemen we afscheid van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 7 hotelovernachtingen met halfpension
– transfers volgens programma

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis (indien gewenst kunnen wij je vlucht regelen)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, etc.)
– evt. toeslag 1-persoonskamer: € 190,-

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in verschillende hotels. We slapen hier in meerpersoonskamers.

Vanaf: 1.994

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
5-7 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest