Tourskiën in Abruzzo

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Omschrijving

Tourskiën voor de deur van Rome, tussen de olijfgaarden en de Middellandse Zee.
Wie denkt er nog aan tourskiën terwijl je al bijna in Rome bent aangekomen? Toch kan het nog wel! Wat verder het zuiden van Italie in wacht het Gran Sasso Massief op jullie om bewonderd te worden. Het Gran Sasso en de Majella zijn twee grandioze skitourgebieden in de Appenijnen. We vinden in de Appenijnen gelijkwaardige pistes en hellingen zoals in de Alpen. Zo bied de Monte Amaro in de Majella bijvoorbeeld een fantastische helling van 1.400 hm met een pittige klim aan het einde waar je tot een geweldig uitzicht over de Corno Grande komt. De bijna oneindige breedte van de hoogvlakte Campo Imperatore maakt de sfeer af. Niet zonder reden wordt de omgeving hier klein Tibet genoemd. De Abruzzo behoort tot de minst bezochte skitourgebieden. Zolang de sneeuw niet metershoog komt zoals in de winter van 2016/2017 is het een prachtige omgeving om met de ski’s te ontdekken.

Extra in deze omgeving is natuurlijk het Italiaanse eten en de bijpassende regionale wijn die je hier kunt genieten. Al je zintuigen worden hier aangesproken. Vergeet ook niet om de stad Rome te gaan bezichtigen!

  • 6 originele en avontuurlijke skitourdagen
  • 2 grandioze natuurgebieden Gran Sasso & Majella
  • Italiaanse keuken
  • comfortabele hotels

Let op: dit is een partnerreis; de voertaal is Duits (de meeste berggidsen spreken ook Engels)

Programma
dag 1 Aankomst in Abruzzo

De individuele aankomstdag Caramanico Terme, het dorp ligt direct aan de voet van het Majella gebergte in het gelijkgenoemde nationaalpark. De naam ‘Terme’ zegt het al, hier vind je de thermen om je te laten verwennen. Trefpunt is het vliegveld in Rome, van waar we met eifgen vervoer gezamenlijk naar Caramanico Terme rijden. Natuurlijk kun je ook met eigen vervoer rechtstreeks naar Carmanico rijden. ‘s Avonds genieten we in het hotel van onze eerste Italiaanse maaltijd deze week en bespreken we het programma voor de komende dagen.

dag 2 Skitour naar de Monte Rapina (2.027 m)

[5 uur, + 1.200 hm]
Voor de eerste dag kiezen we de Monte Rapina als doel voor de skitour. Vanuit San Nicolao gaat het rustig omhoog naar de bergtop in het Majella Nationalpark. Heb je geluk dan ontdek je vandaag al wolven- en berensporen. De tocht omhoog wordt beloond met een heerlijk uitzicht landinwaarts in Italie, en zelfs verder dan dat, met mooi weer zien we de bergen aan de overkant liggen in Albanie, de Adria. Na een korte pauze op de top genieten we van de firn en dalen we af naar het Valle Orfento.

dag 3 Skitour naar de Monte Amaro (2.793 m)

[6 uur, + 1.500 hm]
Vandaag touren we naar de hoogste berg van het Nationalpark Majella, dit vraagt om goede omstandigheden. De weg naar boven richting de Monte Amaro is een van de absolute highlights van deze week. Vanuit het Passo Leonardo stijgen we door een beukenbos in de Rinne “Giumenta Bianca” naar boven. Doorgaand stijgen we op een helling van 30 graden! Over de zadel en naar de laatste bergkam gaat het verder door naar het Gipfelkreuz. Als de omstandigheden in ons favoriet zijn dan dalen we over de Canalino „Rava Giumenta Bianca” af, 1.500 hoogtemeters naar beneden! Weer een highlight van deze week.

dag 4 Korte skitour en op naar het Gran Sasso Massief

[3 uur, + 700 hm]
De Monte Mileto (1.920 m) is een perfecte tocht als korte skitour. Vanuit Passo Leonardo gaat de skitour over vrije vlakken en in het lichte beukenbos richting de stijle oosthellingen. Verder naar boven opent zicht de route voor een brede helling en dan direct naar de top. Nadat we pauze hebben gehouden boven nemen we precies die brede helling terug het dal in. Aansluitend vertrekken we naar het Gran Sasso gebied waar we ons in het volgende hotel weer treffen. De komende dagen blijven we hier.

dag 5 Skitour  Monte Bolza – Gran Sasso Massief

[5 uur, + 1.000 hm]
Vanuit het Castel del Monte stijgen we vandaag naar het Monte Bolza (1.904 m). Hierboven doen we de eerste indrukken op van het grootse skitourengebied en de uitgespreide vlakte van de Campo Imperatore. Normaalgesproken vinden we hier vaak aan de noordkant een perfecte afdaling in de poedersneeuw. Een korte stijging neemt ons mee richting de Cima die Monte Bolza (1.927 m), waar we vanuit hier weer afdalen over de perfecte firn hellingen.

dag 6 Skitour  Monte Camicia – Gran Sasso Massief

[6-7 uur, + 1.200 hm]
Vandaag staat er op de planning om de Monte Camicia te beklimmen met zijn zuidhelling als afdaling. Met de auto vertrekken we omhoog naar de Campo Imperatore in de buurt van de Rifugio Vetecia (1.632 m). In het begin trekt de tocht nog door lichte bossen omhoog, maar al snel komen we in open en ruwer gebied, dat volgen we tot aan de bergtop op 2.564m. De pauze hebben we nu echt verdiend. Geniet tegelijk van een geweldig uitzicht en een verwonderlijke afdaling! Een stijle zuidhelling van 800 hoogtemeters wacht op ons, wat wil je nog meer… Weer zo’n highlight deze week!

dag 7 Skitour Monte Cinderella – Gran Sasso Massief

[5 uur, +500 hm, -2.300 hm]
Vandaag staat in het teken van genieten in de afdaling! Als de (weer)omstandigheden het toelaten stijgen we op naar het Monte Portella. We gebruiken vandaag de lift naar het Albe Campo Imperator, stijgen dan nog 200 hoogtemeter omhoog en dalen dan een helling af die nooit lijkt te stoppen. Nogmaals nemen we de ligt en met een korte stijging gaan we de Monte Cinderella. De naam zegt het al, iedereen kan hier zijn plezier vinden op de zuidhellingen. Hier wil je maar niet stoppen met skiën. ‘s Avonds bespreken we de week nog eens en sluiten we gezamenlijk af. Neem nog een keer de tijd om te genieten van de Italiaanse keuken.

dag 8 vertrekdag

Vandaag sluiten we de skitourenweek af en nemen we afscheid van elkaar. Na vandaag kun je eventueel nog individueel verder reizen naar Rome.

Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een lokale berggids
– 7 hotelovernachtingen (2-psk.) met halfpension (ontbijt en avondeten)
– tourenthee
– transfers volgens programma

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, sauna, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in 2 verschillende hotels, t.w. Hotel Ede in Caramico Terme en Residence il Palazzo in Pucciarelli, bij het Lago Trasimeno. Je slaapt hier in tweepersoonskamers.

Vanaf: 1.794

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
Ruime skitouyrenervaring en zeer goede conditie zijn absoluut vereist. Stijgingen van 1.300 tot 1.800 hoogtemeters en incidenteel aanzienlijk meer (4-8 uur). Zeer goede beheersing van de spitzkehrentechniek, ook in steil terrein, is noodzakelijk. Daarnaast heeft u ervaring met stijgijzers. U beheerst verschillende afdalingstechnieken in alle sneeuwsoorten, ook op hellingen tot 40º.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest