Skisafari Dolomieten

Skisafari Dolomieten

Een onvergetelijk ski-avontuur in het grootste skigebied van Europa, de Dolomiti Superski. Zeg nou zelf, bestaat er iets mooiers dan tijdens je vakantie als eerste ‘s ochtends over vers geprepareerde pistes naar beneden te skiën? En als alle skitoeristen zich aan het einde van de dag beneden in het dal overgeven aan de après ski, ski jij rechtstreeks naar de berghut waar je de nacht zult doorbrengen. Op het terras van de hut is het onder het genot van een “grosses Bier” of een heerlijk Rotwein volop genieten van de ondergaande zon.
Tijdens deze skisafari ben je bijna dagelijks in een ander skigebied onderweg. Wanneer het gebied zo groot is, dat je 2 dagen nodig hebt om het te ontdekken, dan verblijf je ook 2 nachten in dezelfde berghut.
Begin- en eindpunt is St. Christina in het bekende Val Gardena.

Grootste skigebied van Europa, Dolomiti Superski

Genieten van de Italiaanse keuken

Fantastische après-ski

Za.
Welkom in St Christina
Heenreis en aankomst in St. Christina in het Val Gardena. Trefpunt om 11.00 uur bij de parkeerplaats Ruacia bij de Gardena-Express.
Via de skigebieden Plan de Gralba, het Sellajoch, Canazei naar Ciampac, waar de eerste overnachting gepland staat.
Zo.
Val di Fassa
Via de skigebieden van Ciampac en Pozzo naar Vigo en het Rosengartengebied of de Karerpas. Tegen de avond rijden we weer terug naar Ciampac.
Ma.
Rond de Passo san Pellegrino
Afdaling naar Vigo en met bus of taxi naar de San Pellegrinopas waar we de rest van de dag skiën. Overnachting in een berghut op de pas.
Di.
Rond de Passo san Pellegrino
Vandaag skiën we in de gebieden van Alpe Lusia, San Pellegrino en Falcade. ‘s Avonds slapen we wederom in de rifugio op de Passo San Pellegrino.

 

Wo.
Uitstapje naar de Italiaanse Dolomietenregio Veneto
Vanmorgen dalen we eerst af naar Falcade. Met een taxitransfer rijden we naar Alleghe, van waaruit we vervolgens het skigebied van de Civetta gaan verkennen. Aan het einde van de dag brengt een taxi ons naar de Cinque Torri.
Do.
In het olympische skigebied van Cortina
Via de pisten van de Cinque Torri naar het olympisch skigebied van Cortina. ‘s Avonds overnachten we weer in de rifugio aan de voet van de Cinque Torri.
Vr.
Kilometers vreten op weg naar de Passo Pordoi
Via de skigebieden rond de Falzaregopas, Langazuoi, Armentarola, Corvara, Campolongo en Arraba bereiken we uiteindelijk aan het einde van de dag ons onderkomen op de Passo Pordoi.
Za.
Afscheid van de Dolomieten
Na het ontbijt rijden we terug naar St. Christina, waar we afscheid van elkaar en van de Dolomieten nemen.

Inbegrepen
– 7 dagen skigids
– 7x overnachting in berghutten, meestal meerpersoonskamers (soms in 2-persoonskamers)
– 7x HP
– alle transfers

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– evt. materiaalhuur
– 7-daagse skipas
– reisverzekering met wintersportdekking (verplicht!)

Let op
Bij deze reis is geen bagagevervoer inbegrepen. U neemt dus uw eigen bagage in een rugzak mee.

€795
8 dagen
12 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1000 tot 1500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervaring hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
Groepsreis
Italie