Skiroute Hoch Tirol

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 6 dagen
Omschrijving

Hoch Tirol – de koningin van de Oostalpen
Deze indrukwekkende skitourenweek door het Nationalpark Hohe Tauern zal je hart sneller doen kloppen. De route gaat in 6 dagen tijd door een fascinerend gletsjerlandschap van hut naar hut met onderweg verschillende indrukwekkende en misschien wel de mooiste bergen van de Oostalpen. Hoogtepunt is natuurlijk de beklimming op de laatste dag van de Großglockner. Maar ook andere bergen als Große Geiger, Großvenediger, Stubacher Sonnblick en Granatspitze zullen niet in je tourenboek misstaan. Kortom, deze week is een must voor elke gepassioneerde skitourenliefhebber.

  • gezellige en gastvrije berghutten
  • skibeklimmingen van Großvenediger en Großglockner
Programma
dag 1 Essener-Rostocker Hütte

[ca. 3 uur, +1.000 hm]
Trefpunt om 11:00 uur bij de parkeerplaats Tauer in Kals am Großglockner in Oost-Tirol. Met eigen vervoer (carpoolen) rijden we vervolgens naar Hinterbichl. Door het Maurertal lopen we vervolgens omhoog naar de Essener-Rostocker Hütte (2.207 m)

dag 2 Große Geiger – Türmljoch – Johannis Hütte

[ca. 6 uur, +1.150 hm, -1.300 hm]
Vandaag beginnen we door een indrukwekkende omgeving met de klim naar de Große Geiger (3.360 m). Met de overschrijding van het Türmljoch en een zeer mooie afdaling bereiken we de Johannis Hütte (2.121 m).

dag 3 Großvenediger – Matreier Tauernhaus

[ca. 7 uur, +1.500 hm, -1.950 hm]
Het eerste hoogtepunt van deze Skiroute Hoch Tirol staat vandaag op het programma, de beklimming van de 4e berg van Oostenrijk, de Großvenediger (3.666 m). Vanaf de top hebben we een fantastisch uitzicht op het vervolg van de route deze week. Een waanzinnige afdaling met een hoogteverschil van meer dan 2.000 meter brengt ons naar het Innergschlöss. We overnachten in het Matreier Tauernhaus. (2.443 m).

dag 4 Stubacher Sonnblick – Berghotel Rudolfshütte

[ca. 10 uur, +2.000 hm, -1.700 hm]
Zeer lange klim via de Amertaler Höhe en de Granatscharte naar de top van de Stubacher Sonnblick (3.088 m). Optioneel is ook nog de beklimming van de Granatspitze (3.086 m) De afdaling gaat door het Dorfertal naar Kals en vervolgens met eigen vervoer naar het Lucknerhaus.

dag 5 Lucknerhaus – Stüdlhütte

[ca. 7 uur, +1.600 hm (tot de Stüdlhtt. 700 hm), -900 hm]
Aan de voet van de Großglockner beginnen we onze skitour naar de Stüdlhütte. Aansluitend hebben we de mogelijkheid om nog de Romariswandköpfe te beklimmen. Dit is de ideale voorbereiding op de Großglockner.

dag 6 Großglockner

[ca. 8 uur, +1.000 hm, -1.800 hm]
Vandaag wacht ons de koningsetappe! een spectaculaire skitour naar de hoogste berg van Oostenrijk. We starten met de klim naar het skidepot. vanaf hier gaan we op stijgijzers en gezekerd door de berggids over een smalle graat naar de top op 3.798 meter hoogte.
Daarna beginnen we aan de lange slotafdaling terug naar het Lucknerhaus en volgt er een transfer terug naar het uitgangspunt.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dagen organisatie en begeleiding door een berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten (ca. € 60,- per dag o.b.v. halfpension)
– liftpassen en transfers (ca. € 40,-)
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, douchemuntjes, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijft u in verschillende berghutten. U slaapt op het lager of in meerpersoonskamers. Sanitaire voorzieningen zijn goed en bevinden zich doorgaans op dezelfde etage.

Vanaf: 1.024

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
Ruime skitouyrenervaring en zeer goede conditie zijn absoluut vereist. Stijgingen van 1.300 tot 1.800 hoogtemeters en incidenteel aanzienlijk meer (4-8 uur). Zeer goede beheersing van de spitzkehrentechniek, ook in steil terrein, is noodzakelijk. Daarnaast heeft u ervaring met stijgijzers. U beheerst verschillende afdalingstechnieken in alle sneeuwsoorten, ook op hellingen tot 40º.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest