Silvretta Haute Route

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 6 dagen
Omschrijving

Op sneeuwschoenen door de Silvretta met Piz Buin
Van hut naar hut door een ideaal sneeuwschoenterrein via verschillende drieduizenders naar de hoogste berg van Vorarlberg, de Piz Buin: een hoogalpiene bekroning van een fantastische sneeuwschoenwandelweek in de “Blaue Silvretta”.

  • gezellige berghutten
  • ideaal sneeuwschoenwandelterrein
  • huur gletsjeruitrusting inclusief
  • beklimming Piz Buin op sneeuwschoenen
Programma
dag 1 Galtür – Jamtalhütte

[ca. 3,5-4 uur, +580 hm]
Trefpunt aan het begin van de middag op de parkeerplaats van het Sport- und Kulturzentrum in Galtür. Na de kennismaking gezamenlijk omhoog naar de hut (2.165 m). Avondeten en programmabespreking.

dag 2 via het Kronenjoch naar de Breite Krone (3.079)

[ca. 7 uur, +/- 900 hm]
Als inlooptocht beklimmen we vandaag de eerste 3.000-er, de Breite Krone. Met een licht dagrugzakje lopen we langs de Futschölbach, voorbij de Finanzerstein en tot slot via het Kronenjoch naar de top. Via dezelfde route dalen we weer af naar de Jamtalhütte.

dag 3 Hintere Jamspitze – Tuoi Hütte

[ca. 7-8 uur, +1.000 hm, -900 hm]
Vandaag lopen we via de Jamferner naar de top van de Hintere Jamspitze (3.156 m). Het laatste stuk naar de top leggen we af zonder sneeuwschoenen. De beloning is een waanzinnig uitzicht over de bergen van de Silvretta. Wat volgt is een heerlijke afdaling via of de Tuoigletscher of via de Urezzas Cuortas naar de Tuoi Hütte (2.250 m).

dag 4 Dreiländerspitze – Wiesbadener Hütte

[ca. 6-7 uur, +950 hm, -750 hm]
Vandaag beklimmen we via de Vermuntpas de Dreiländerspitze (3.197 m). De laatste meters naar de top dient er wat geklauterd te worden. Op de top hebben we uitzicht op het Voralberg, Tirol en Graubunden. De afdaling gaat over de gletsjer naar de Wiesbadener Hütte.

dag 5 Piz Buin

[ca. 7-8 uur, +/-900 hm]
Vandaag het hoogtepunt van de week: de beklimming van de Piz Buin (3.312 m). Via de Ochsentaler Gletscher, langs spleten en ijsbreuken gaat het naar de top. Vanaf het Buinlücke gaan de stijgijzers onder en volgen we een eenvoudige klimroute naar de top. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal. We nemen dan ook ruimschoots de tijd om te genieten, voordat we weer afdalen naar de Wiesbadener Hütte.

dag 6 Jamtalhütte – Galtür

[ca. 5-6 uur, +520 hm, -1.380 hm]
Via de Tiroler Scharte (2.935 m) en de inmiddels bekende Jamtalferner lopen we terug naar de Jamtalhütte. Na een uitgebreide lunch dalen we verder af naar Galtür, waar een einde komt aan deze enerverende sneeuwschoenwandelweek.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dagen begeleiding door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten (4 Oostenrijkse hutten, ca. € 55,-; 1x Zwitserse hut, ca. CHF 65,-)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten (ca. € 15,-)

Onderkomen

U verblijft deze dagen in verschillende hooggelegen berghutten in Oostenrijk en Zwitserland (1x). U slaapt in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich op dezelfde etage. De hutten beschikken ook over douches (uitgezonderd de Tuoi Hütte); hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 817

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest