Sellrain

Sellrain

Drieduizenders in de Stubaier Alpen
Op korte afstand van het vliegveld en het station van Innsbruck is het Sellrain snel en makkelijk te bereiken. Met haar glooiende gletsjers en steile pasovergangen staat het Sellrain bekend als top skitourengebied. Prachtige bergtoppen rond het Westfalenhaus en aantrekkelijke, deels steile afdalingen in vergletsjerd terrein zijn het doel van dit lange skitourenweekend.

Prachtige bergtoppen Westfalenhaus

Veel 3.000-ers

Top skitourengebied Sellrain

Do.

Westfalenhaus [ca. 2-3 uur, +640 hm]
Individuele heenreis naar het Sellraintal en trefpunt ’s middags op de parkeerplaats van Gasthof Lüsens, ca. 45 minuten vanaf Innsbruck. Na de kennismaking en de materiaalcontrole lopen we gezamenlijk naar het Westfalenhaus (2.273 m). Na ca. 30 minuten bestaat de mogelijkheiud om je rugzak met de materiaallift mee te geven. Na aankomst op de hut frissen we eerst de kennis over de lawinepieps op.

Vr.

Längentaler Weisserkogel [ca. 5-6 uur, +/-1.120 hm]
Vandaag de eerste skitour, die ons op de top van de Längentaler Weisserkogel (3.217 m) brengt. Vanaf hier heb je het beste en mooiste uitzicht op het gehele tourengebied en zijn bergtoppen.

Za.

Hohen Seeblaskogel [ca. 5-6 uur, +/- 1.140 hm]
Met de Hohen Seeblaskogel (3.235 m) staat vandaag een berg op het programma, die het gehele dal overheerst. De route gaat via hellingen naar de Tatzenferner en verder naar de top, waar we getrakteerd worden op een fantastisch uitzicht.

Zo.

Winnebacher Weißkogel [ca. 5 uur, +940 hm, -1.540 hm]
Tot besluit van dit lange skitourenweekend beklimmen we de Winnebacher Weißkogel (3.182 m), een skiberg bij uitstek. De klim gaat via het Winnebachjoch en de tophelling naar het skidepot. Vanaf hier gaan we te voet verder naar de top. Na terugkeer bij onze skispullen beginnen we aan een geweldige afdaling terug naar het dal, waar we om ca. 15.00 uur afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 6 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamer
– 5x HP

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– materiaalhuur
– verzekeringen

€569
4 dagen
5 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1000 tot 1500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervaring hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
Groepsreis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-03-01

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten