Saalfelden am Steinernes Meer

Saalfelden am Steinernes Meer

Tijdens uw vakantie geniet u van optimaal gespoorde loipes, verschillende niveau mogelijkheden en adembenemende uitzichten, dat staat u deze week in het langlaufmekka van de Pinzgau te wachten. Maar dat is nog niet alles: geniet van het uitgaansleven in deze top-skiregio van het Salzburgerland.
Ongeacht of u beginnend of gevorderd bent, iedereen zal zich thuisvoelen. Het langlaufparadijs Saalfelden biedt voor iedereen de juiste loipe. Alle plaatsjes in de Pinzgau zijn met elkaar verbonden en kunnen op langlaufskies bereikt worden.
Saalfelden met haar vele restaurants, cafeetjes en barretjes combineert de gastvrijheid van haar bewoners met de flair van een hippe stad. Geniet van de culinaire specialiteit van de Pinzgau, de Pinzgauer Kasnockn, een romantische fakkelwandeling of een waanzinnige rodelafdaling.

Meer dan 150 loipekilometers met verschillende niveau's

Adembenemend uitzicht op het Steinernes Meer

Fakkelwandeling & rodelen

Dag 1

Individuele heenreis
Saalfelden is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken en ligt op ruim 60 km van het vliegveld van Innsbruck.

Dag 2

Saalfelden, beginners- of gevorderdencursus  [ca. 15 km]
Een goed begin van deze week is het halve werk. Een ervaren langlauf- en biathlonspecialist maakt u vertrouwd met de langlauftechniek of verfijnt de reeds aanwezige kennis/ervaring. Aansluitend kunt u het geleerde meteen op de loipes in praktijk brengen.

Dag 3

Dagtocht naar Maria Alm [ca. 15 – 25 km]
Bestemming vandaag is Maria Alm, een levendig wintersportplaatsje, dat bij uitstek geschikt is om de lunch te gebruiken. Heeft u daarna nog zin, dan kunt u hier nog wat extra kilometers maken. Daarna glijdt u weer terug naar Saalfelden.

Dag 4

Dagtocht naar Leogang [ca. 20 km]
Bestemming van vandaag is het tot het skicircus “Saalbach Hinterglemm Leogang” behorende Leogang. Via Lenzing bereikt u Leogang, dat na het langlaufen ook de nodige ontspanning in talrijke bars en restaurants  te bieden heeft. Daarna gaat het licht bergaf terug naar Saalfelden.

Dag 5

Saalfelden – Maishofen [ca. 15 – 20 km]
Vandaag verlaat u Saalfelden, de metropool van de Pinzgau. Na enkele kilometers slaat u de weg naar Maishofen in. Op super geprepareerde loipes is het volop genieten van het prachtige Alpenpanorama. Maishofen is omgeven door een prachtig Alpendecor. Aangekomen in uw hotel kunt u bijkomen van de langlaufkilometers en ontspannen.

Dag 6

Rustdag
Vandaag heeft u de mogelijkheid om energie te tanken: de wellnessafdeling van het hotel biedt uitkomst. Daarnaast kunt u natuurlijk ook een uitstapje maken naar het bekende Zell am See. Heb je geen genoeg van het langlaufen, dan kun je in en rond Maishofen natuurlijk genoeg aan je trekken komen.

Dag 7

Maishofen [ca. 25 km]
Goed uitgerust bindt u vandaag de lange latten weer onder. In en rond Maishofen wachten ruim 33 kilometer aan gespoorde loipes. Voor wie dat te weinig is, kan er een extra lus richting Saalfelden gemaakt worden.

Dag 8

Afscheid…
… en terugreis, of toch nog een extra nachtje in winterwonderland Pinzgau?

Inbegrepen
– 7x overnachting
– 7x ontbijt
– bij boeking halfpension 3-gangen avondmenu
– langlaufcursus
– hotel in Maishofen met wellness (o.a. sauna)
– fakkelwandeling met Glühwein (bij start op woensdag, donderdag en vrijdag)
– rodelavond (bij start op dinsdag, zaterdag en zondag)
– bagagetransport van Saalfelden naar Maishofen
– uitgebreide reisbescheiden (routekaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers)
– servicehotline gedurende de reis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– verzekeringen
– huurmateriaal (skies, schoenen en stokken): reserveren niet nodig, betaling ter plaatse
– toeslag halfpension: € 105,-
– toeslag 1-persoonskamer: € 105,-
– toeslag periode 1 (start tussen 07.01 en 26.01 en tussen 25.02 en 10.03): € 100,-
– toeslag periode 2 (start tussen 10.12 en 06.01 en tussen 27.01 en 24.02): € 200,-
– toeristenbelasting, voorzover van toepassing ter plaatste te voldoen

€499
8 dagen
Internationaal
Individuele reis
Oostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten