Ötztaler Haute Route

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 6 dagen
Omschrijving

Tourskiën in de Ötztaler Alpen
De Ötztaler Alpen behoren tot de sterkst vergeletsjerde bergregio van de Oostalpen. Je vind hier verschillende gezellige berghutten en de hoogste bergen van Tirol. Deze zijn met elkaar verbonden tot een schitterende skitourenweek. Dus reden genoeg om de rugzak te pakken, de tourenskies onder te binden en vanaf deze hoge toppen naar benden te blikken. De gezellige huttensfeer en de prachtige uitzichjten maken deze week onvergetelijk.

  • gezellige berghutten
  • grootste vergletsjerde bergregio van de Oostalpen
  • met Wildspitze (3.772 m) en Weißkugel (3.739 m)
Programma
dag 1 Vent – Martin Bush Hütte

[ca. 3 uur, +650 hm]
Individuele heenreis naar Vent. Trefpunt om 12.00 uur bij Hotel Post. Na de uitrustingscontrooe en een korte bespreking van het programma, lopen we rustig aan naar de Martin Bush Hütte (2.501 m), waar we de eerste nacht zullen doorbrengen.

dag 2 Martin Bush Hütte – Similaun – Similaun Hütte

[ca. 6 uur, +1.150 hm, -600 hm]
De eerste drieduizender staat vandaag op het programma. Via de vlakke Niederjochferner beklimmen we de top van de Similaun (3.606 m). De laatste 100 hoogtemeters leggen we te voet af. We overnachten op de gezelloge Similaun Hütte (3.019 m)

dag 3 Tisenjoch – Fineilköpfe – Rif. Bella Vista

[ca. 6 uur, +550 hm, -800 hm]
na een uitgebreid ontbijt maken we ons op voor de bezichtiging van de vindplaats van de beroemde Ötzi, de beroemde man uit het ijs, die 19 september 1991 door het ijs smeltende gletsjerijs werd vrijgegeven bij het Tisenjoch. Vervolgens beklimmen we de Fineilköpfen (3.418 m), 2 prachtige skibergen, die direct op on`ze route naar de Rif. Bella Vista (2.842 m).

dag 4 Weißkugel – Hochjoch Hospiz

[ca. 8 uur, +1.100 hm, -1.500 hm]
We starten vanmorgen al vroeg met de klim naar de Wießkugel (3.739 m). De laatste meters moeten we middels eenvoudig klimwerk bedwongen worden. Na het welverdiende uitzicht hierboven, wacht ons een lange afdaling van ruim 10 kilometer. We overnachten op het Hochjoch Hospiz.

dag 5 Brandenburgerhaus – Fluchtkogel – Vernagthütte

[ca. 6 uur, +1.100 hm, -750 hm]
Op weg naar de top van de Fluchtkogel (3.500 m) passeren we het fantastisch gelegen Brandenburgerhaus (3.277 m). In de loop van de middag bedreiken we de Vernagt Hütte (2.755 m), waar we nog eenmaal krachten kunnen bijtanken voor de laatste dag.

dag 6 Brochkogeljoch – Wildpsitze – Vent

[ca. 8 uur, +900 hm, -1.300 hm]
Hoog(s)tepunt deze week is de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3.772 m). Via het Brochkogeljoch bereiken we, de laatste meters op stijgijzers, de top. Eern interessante afdaling voert ons weer terug naar ons uitgangspunt in Vent (1.894 m), waar we naar verwachting om ca. 15.00 uur aankomen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamer/lager
– 5x halfpension (ontbijt en avondeten)
– 6 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– huur gletsjeruitrusting (indien benodigd)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (lunches, drankjes, douchemunten: ca. € 40,- per dag)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijf je in verschillende berghutten. Je slaapt op het lager of in meerpersoonskamers. Sanitaire voorzieningen zijn goed en bevinden zich doorgaans op dezelfde etage.

Vanaf: 1.195

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest