Natuurpark Nagelfluhkette

Natuurpark Nagelfluhkette

Ver weg van de pistes en loipen gaan we van hut naar hut op sneeuwschoenen  door het betoverende Natuurpark Nagelfluhkette. Het verbindt de gemeenschappen van de zuidelijke Allgäu en het Vorderer Bregenzerwald en is de eerste grensoverschrijdende natuurpark tussen Duitsland en Oostenrijk. In de loop van vele eeuwen heeft zich hier een prachtig cultuurlandschap ontwikkeld. Het beeld tijdens deze vakantie wordt hier bepaald door alpenweides, imposante bergtoppen, ruige ravijnen en schilderachtige plaatsjes. De Nagelfluhkette dankt zijn naam aan de rotsen van “bespijkerd steen”. Het gesteente bestaat uit rivierkiezels die zijn samengeklonterd tot een conglomeraat. Het ziet eruit alsof er spijkers zo diep in de rotsen zijn geslagen, dat alleen hun koppen nog boven de rotsen uitsteken, de zogenaamde Nagelfluh. Met een lengte van 24 km is het een groot fenomeen en bereikt met de beroemde Hochgrat op 1.834 m boven de zeespiegel, zijn hoogtepunt. Het gebied heeft een beperkte ruimte op een indrukwekkende hoogteverschil van bijna 1.400 meter. Gezellige gasthofen en berghutten nodigen u uit om te ontspannen en zorgen ervoor dat u niets te kort komt.

Prachtig landschap

Imposante bergtoppen

Natuurpark Nagelfluhkette

Do.

Oberstdorf – Gschwend – Starketsgunalpe – Alpe Obere Kalle [ca. 4 uur, +700 hm, -360 hm]
Trefpunt 10.00 u in Oberstdorf. De sneeuwschoenen worden hier uitgedeeld en aansluitend een busrit via Immenstadt/Buehl naar Gschwend (840m). Hier wandelen we omhoog via de Gschwender Bergalpe (1.075m) naar Starketsgundalpe (1.220m). Vanaf hier hebben we de mogelijkheid om naar de Gschwender Horn wandelen (1.450m) en af te dalen via dezelfde route. Via Starketsgundalpe bereiken we de Bärenfalle (1.100m) en de gezellige Alpe Obere Kalle (1.201m) onze bestemming voor vandaag.

Vr.

Alpe Obere Kalle – Himmeleck – Vorderen Prodel – Staufner Haus [ca. 5,5 uur, +550 hm, -850 hm]
Van Alpe Obere Kalle gaan we omhoog naar Himmeleck (1.487m) voor het bereiken van de langwerpige graat van de Vorderen Prodel. De veelbelovende route voert ons over Denneberg (1.427 m) naar Prodel (1.336m). Vanaf hier gaat de weg omlaag naar het dalstation van de Hochgratbahn. De veelal bevroren Alpsee en de imposante Nagelfluhkette zijn de gehele weg te zien. De slotklim naar het Staufner Haus (1.614m) wordt ons met de Hochgratbahn (berglift) enigszins vergemakkelijkt.
let op: bij sterke wind kan er geen gebruik genaakt worden van de berglift. In dat geval dient er rekening gehouden te worden met een extra lange etappe [extra: + ca. 3 uur, +800 hm]

Za.

Hochgrat – Obergelchenwangalpe – Rindalphorn – Gunzesried [ca. 6,5 uur, +500 hm, -1.200 hm]
Na het ontbijt gaan we in de vroege ochtend al op pad voor de “beklimming” van de hoogste berg van Nagelfluhkette, de Hochgrat (1.832m). We verwachtten een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de Allgäuer hoofdkam tot aan het Bodenmeer. Na een korte afdaling naar Obergelchenwangalpe dalen we af naar de Rindalphorn (1.822m). De volgende route voert ons naar de Gündelesscharte. Vanaf daar, komen we uiteindelijk bij het idyllische Gunzesried (950 m). Overnachting in een berggasthof.

Zo.

Ochsenkopf – Berghaus Schwaben – Bolgental – Obermaiselstein – Oberstdorf [ca. 6 uur, +700 hm, -150 hm]
Een lange, maar flauwe klim brengt ons via het Ostertal voorbij de Oberalpe (1.386m) naar de Grote Ochsenkopf (1.662m). Afdaling naar het Berghaus Schwaben (1.500m) en vervolgens door het afgelegen Bolgental naar het kleine bergdorp Obermaiselstein (859 m). Bustransfer naar Oberstdorf. Aankomst rond 16.00 u.

Inbegrepen
– berggids
– 3x HP
– 1x berglift
– 2x busrit
– sneeuwschoenen, lawine-uitrusting en telescoopstokken in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– verzekeringen

€465
4 dagen
6 - 12 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (sneeuwschoen- wandelen)

Middelzwaar - geschikt voor gevorderden en sportieve beginners. Sneeuwschoenwandelervaring is een voordeel. U bent tredzeker en u heeft voldoende conditie om gemiddeld 500 tot 800 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 4 - 6 uur.
Groepsreis
Duitsland
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten