Lechtaler Alpen

Lechtaler Alpen

Tussen het Defereggental en het Antholzer Tal ligt het Staller Sattel met de schilderachtige Obersee. De Obersee, gelegen op de grens met Zuid Tirol, is het ideale startpunt voor mooie en afwisselende skitouren. De flair, en uitstekende restaurants dat het nog onbekende skitourengebied rijk is, maken dit tot een waar paradijs.

Onontdekt skitourenparadijs

Oergezellig Alpengasthaus Obersee

Oost én Zuid Tirol

Do.

Aankomst [ca. 5 uur, +/- 600 hm]
Individuele heenreis. Onze eerste tocht brengt ons eerst naar de Reuttener Hütte, en daarna naar de Raazalpe (1.736m). Na een korte pauze, brengen we nog een bezoek aan de Ehenbichler Alm, voordat we na een korte afdaling terug naar ons hotel gaan.

Vr.

Galtjoch [ca. 6 uur, +/- 800 hm]
Na een uitgebreid ontbijt gaan we naar ons startpunt van vandaag. Van hieruit klimmen we naar de Rotbachalm en de top van de Rotbach. Na een welverdiende pauze op de top, dalen we weer af naar ons hotel waar we genieten van het heerlijke diner.

Za.

Engelspitz [ca. 7 uur, +/- 900 hm]
Vandaag beklimmen we de Engelspitz (2.291m). We klimmen over de Lärchenwald naar de Gratrücken. Bij Sulzeck aangekomen, kunnen we genieten van het overweldigende uitzicht. De afdaling gaat via dezelfde weg, en tegen het einde van de middag komen we terug in het hotel.

Zo.

Steinkarspitze [ca. 5 uur, +/- 650 hm]
Met een kleine omweg naar de Steinkarspitze (2.181m), is dit onze laatste tourendag. Terug aangekomen in het hotel nemen we afscheid van de schitterende Lechtaler Alpen.

Inbegrepen
berggids
– 3x overnachting in meerpersoonskamer
– 3x HP
– veiligheidsuitrusting (lawinepieps, schep en sonde) in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– verzekeringen

€459
4 dagen
5 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over basiservaring met tourskiën. Stijgingen van 800 tot 1200 hoogtemeters (3-5 uur). Spitzkehren tijdens het stijgen kunnen voorkomen; het beheersen van deze techniek strekt dan ook tot aanbeveling. Zeker en veilig kunnen afdalen in parallelschwung is voorwaarde. Korte,steile passages tot 35º zijn mogelijk.
Groepsreis
Oostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten