Langlaufen Cortina – Sillian

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Langlaufen 7 dagen
Nieuw
Omschrijving

Op langlaufski’s over de grens van Oostenrijk en Italië

Twee landen, een onmiskenbaar winterparadijs, perfect geprepareerde loipes: de 3 ingrediënten van deze grensoverstijgende week! Vanuit het wintersportparadijs Cortina d’Ampezzo gaat de route richting het Langlaufeldorado rondom Toblach en uiteindelijk over de grens naar Sillian in Oost-tirol. Van hieruit worden de loipes rond Obertilliach in het Lesachtal en in het Villgratental bezocht.

Naast de sportieve hoogtepunten en geweldige uitzichten verrast de regio ook met culinaire hoogtepunten. Een fijne eenvoudige langlauftour, die zelfs met meer of  minder kilometers aangepast kan worden . Daardoor is de tocht niet alleen geschikt voor amateurs,  maar ook voor de meer getrainde wintersporters!

Programma
dag 1 heenreis naar het Hochpustertal

Individuele heenreis naar het starthotel in het Hochpustertal (Niederdorf of Toblach).

dag 2 Cortina d’Ampezzo – Hochpustertal

[ca. 15 – 65 km]
De dag begint met de bus naar Cortina d‘Ampezzo, Koningin van de Dolomiten en startpunt van de Olympische Winterspelen in 1956. Precies 70 jaar later vinden de Spelen daar weer plaats in 2026! Op de overblijfselen van de oude spoorweg van de Dolomieten volg je de oude spoorwegbrug, de tunnels, de wereldberoemde Drei Zinnen en omarmd door een geweldig Dolomietenpanorama kom je aan het Nordic Arena van Toblach. Hier vind jaarlijks de wereldcup langlaufen met de allerbeste laufers plaats!

dag 3 Rondom Prags en Gsiesertal

[ca. 20-65 km]
Vandaag staat in het teken van de ontdekking van verschillende loipen in het Hochpustertal. Langlauf verder over de brede sneeuwvelden van het Pragsertal. Ingebed tussen de bergtoppen van de Dolomieten ligt de Pragser Wildsee, een waar juweel onder de bergmeren. Fanatiekelingen kunnen vandaag zelfs nog verder over de Welsberg het zonnige Gsiesertal in langlaufen. Waar je rustieke boerderijen en gehuchten langs het pad vind. Talrijke herbergen geven de mogelijkheid om een pauze te nemen.

dag 4 Hochpustertal – Sexten – Sillian

[ca. 20-45 km]
Vervolgens volgen je via de beste geprepareerde loipen naar Innichen, de culturele hoofdstad van het Hochpustertal. Vanuit hier heb je de optie om langs het Sextnerbach de loipen te volgen door het idyllische winterbos en doorgaand met een kleine stijging naar Sexten te langlaufen. Je kunt ook direct de loipe aan de grens volgen waar je van Südtirol richting Osttirol Oostenrijk in gaat, met een korte stijging ga je de grens over. Aansluitend vervolgt de weg het bebost gebied in richting Sillian.

dag 5 Loipes rond Obertilliach

[60 km]
De skibus brengt je vandaag naar het goed besneeuwde Obertilliach in het Lesachtal. Hier bereiden zich de toppers in de biathlon en langlauf zich voor op hun wereldbekerwedstrijden. Hier vind je de beste sneeuwcondities en loipe aanbod. Vanuit het loipenetwerk kies je zelf het passende aantal kilometers voor vandaag.
Als alternatief is er ook een optie met een loipe netwerk in het Villgratendal vandaag. Alles gaat hier wat langzamer, gemoedelijker en verbondenheid met de natuur, rust en stilte staat hoog in het vaandel.

dag 6 Villgratental

[ca. 15 km]
Vandaag brengt de skibus je naar het nabijgelegen Villgratental. Verbondenheid met de natuur, rust en stilte staan hier centraal. Iedereen, die het graag iets langzamer aan wil doen of meer ontspanning zoekt, wordt in dit dal op zijn/haar wenken bediend.

dag 7 Sillian

Individueel vertrek of de mogelijkheid om de reis te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in verschillende ***- en ****-sterren hotels (2-pers.kamers) met sauna en/of zwembad
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– videobriefing aan het begin van de reis
– skipas Dolomiti Nordicski
– bagagetransport van hotel naar hotel
– transfers zoals vernoemd in programma
– uitgebreide reisbescheiden met o.a. routekaarten en -beschrijving, bezienswaardigheden en belangrijke telefoonnummers
– goede bewegwijzering
– telefonische servicehotline tijdens de langlaufreis
– gratis parkeerplaats in de buurt van het starthotel


Niet inbegrepen
– heenreis naar het startpunt
– terugreis op zaterdag vanuit Sillian naar het startpunt (ca. € 25,-p.p.)
– evt. huur langlaufuitrusting (skies skating of klassiek, schoenen en stokken: € 69,- p.p.)
– éénpersoons toeslag: € 90,- p.p.
– persoonlijke uitgaven
– toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
– lunches
– niet-genoemde entrees
– verzekeringen
– evt. langlaufcursus: prijs op aanvraag
– extra nachten: prijs op aanvraag

Onderkomen

Tijdens deze week verblijft u in verschillende zorgvuldig geselecteerde *** – en **** – sterren hotels. U slaapt in tweepersoonskamers met douche/bad en WC. Nagenoeg alle hotels beschikken over een sauna en/of zwembad.

Vanaf: 1.049

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Categorieën: ,
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
               
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest