Langlaufen Cortina – Lienz

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Langlaufen 8 dagen
Omschrijving

Op langlaufski’s over de grens van Oostenrijk en Italië

Twee landen, een onmiskenbaar winterparadijs, perfect geprepareerde loipes: de 3 ingrediënten van deze grensoverstijgende week! Vanuit het wintersportparadijs Cortina d’Ampezzo gaat de route richting het Langlaufeldorado rondom Toblach en sluit de week af aan de grens van Oosttirol in de stad Lienz.

Naast de sportieve hoogtepunten en geweldige uitzichten verrast de regio ook met zijn culinaire toppers. Een fijne eenvoudige langlauftour, die zelfs aangepast kan worden met een dagje meer of minder. Daarom is de tocht niet alleen geschikt voor amateurs,  maar ook voor de getrainde sporters!

Programma
dag 1 heenreis naar het Hochpustertal

Individuele heenreis naar het starthotel in het Hochpustertal (Niederdorf of Toblach).

dag 2 Cortina d’Ampezzo – Hochpustertal

[ca. 15 – 65 km]
De dag begint met de bus naar Cortina d‘Ampezzo, Koningin van de Dolomiten en startpunt van de Olympische Winterspelen in 1956. Precies 70 jaar later vinden de Spelen daar weer plaats in 2026! Op de overblijfselen van de oude spoorweg van de Dolomieten volg je de oude spoorwegbrug, de tunnels, de wereldberoemde Drei Zinnen en omarmd door een geweldig Dolomietenpanorama kom je aan het Nordic Arena van Toblach. Hier vind jaarlijks de wereldcup langlaufen met de allerbeste laufers plaats!

dag 3 Rondom Prags en Gsiesertal
[ca. 20-65 km]
Vandaag staat in het teken van de ontdekking van verschillende loipen in het Hochpustertal. Langlauf verder over de brede sneeuwvelden van het Pragsertal. Ingebed tussen de bergtoppen van de Dolomieten ligt de Pragser Wildsee, een waar juweel onder de bergmeren. Fanatiekelingen kunnen vandaag zelfs nog verder over de Welsberg het zonnige Gsiesertal in langlaufen. Waar je rustieke boerderijen en gehuchten langs het pad vind. Talrijke herbergen geven de mogelijkheid om een pauze te nemen.
dag 4 Hochpustertal – Sexten – Sillian

[ca. 20-45 km]
Vervolgens volgen je via de beste geprepareerde loipen naar Innichen, de culturele hoofdstad van het Hochpustertal. Vanuit hier heb je de optie om langs het Sextnerbach de loipen te volgen door het idyllische winterbos en doorgaand met een kleine stijging naar Sexten te langlaufen. Je kunt ook direct de loipe aan de grens volgen waar je van Südtirol richting Osttirol Oostenrijk in gaat, met een korte stijging ga je de grens over. Aansluitend vervolgt de weg het bebost gebied in richting Sillian.

dag 5 Ronde om Obertilliach of Villgratental

[Obertilliach 60km – Villgratental 15km]
De skibus brengt je vandaag naar het goed besneeuwde Obertilliach in Lesachtal. Hier bereiden zich de toppers in de biathlon en langlauf zich voor, voor de wereldcups. De beste sneeuwcondities en loipe aanbod vind je hier in de omliggende bossen en velden. Vanuit het loipe netwerk kies je zelf de passende aantal kilometers voor vandaag.
Als alternatief is er ook een optie met een loipe netwerk in het Villgratendal vandaag. Alles gaat hier wat langzamer, gemoedelijker en verbondenheid met de natuur, rust en stilte staat hoog in het vaandel.

dag 6 Sillian – Lienz

[ca. 30-42 km]
De laatste dag van deze tocht brengt je van Sillian naar Lienz. De tocht volgt vandaag de Drau en blijft in een lichte afdaling tot aan de stad. Lienz, al jarenlang het startpunt van de traditionelle Dolomitenlauf. Zijn de sneeuwcondities erg goed? Dan worden er naast de geprepareerde loipes nog extra’s aangeboden richting de kleine dorpjes in het Lienzer dal. Zodra je aankomt in de stad bent aangekomen zijn er tal van mogelijkheden om de heerlijke langlaufreis af te sluiten in een typisch Oosttirols Gasthaus.

dag 7 Lienz

Individueel vertrek of de mogelijkheid om de reis te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in verschillende ***- en ****-sterren hotels (2-pers.kamers) met sauna en/of zwembad
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– informatiegesprek aan het begin van de reis
– bagagetransport van hotel naar hotel
– loipeticket Nordicski Dolomieten
– transfers zoals vernoemd in programma
– uitgebreide reisbescheiden met o.a. routekaarten en -beschrijving, bezienswaardigheden en belangrijke telefoonnummers
– goede bewegwijzering
– telefonische servicehotline tijdens de langlaufreis
– gratis parkeren in de buurt van het starthotel


Niet inbegrepen
– heenreis naar het startpunt
– terugreis vanuit Lienz naar het startpunt (€ 25,- p.p.)
– persoonlijke uitgaven
– toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
– lunches
– niet-genoemde entrees
– verzekeringen
– evt. langlaufcursus: prijs op aanvraag
– extra nachten: prijs op aanvraag

let op: voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 2!

Onderkomen

Tijdens deze week verblijft u in verschillende zorgvuldig geselecteerde *** – en **** – sterren hotels. U slaapt in tweepersoonskamers met douche/bad en WC. Nagenoeg alle hotels beschikken over een sauna en/of zwembad.

Vanaf: 869

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Categorieën: ,
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
min. 2 deelnemers
               
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest