Jamtalhütte, Silvretta

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 4 dagen
Omschrijving

Begeleide sneeuwschoenwandelingen in de Silvretta
De Jamtalhütte in het hart van de Silvretta vormt voor dit lange weekend het ideale steunpunt. Het gebied is niet alleen bekdn onder skitourenliefhebbers, maar het staat ook bekend om zijn prachtige beklimmingen op sneeuwschoenen. De moderne berghut met mooie meerpersoonskamers, geweldige keuken, goede bediening en een indoor klimwand laat verder niets meer te wensen over. Een fantastisch weekend is gegarandeerd!

Programma
dag 1 Galtür – Jamtalhütte

Trefpunt ‘s ochtends op de parkeerplaats van het Sport- und Kulturzentrum in Galtür. Na de kennismaking gezamenlijk omhoog naar de hut.
Na de lunch gaan we aan de slag met de lawinepieps en oefenen we het zoeken van lawineslachtoffers.
[ca. 3 uur, +580 hm]

dag 2 Grenzeckkopf (3.047 m) of Breite Krone (3.079)

Vandaag beklimmen we de eerste 3.000-er. Onderweg krijgen we uitleg over het aanleg van een goed spoor, routekeuze en de beoordeling van het terrein voor wat betreft het lawinerisico. De afdaling terug naar de hut gaat via dezelfde route.
[ca. 4 uur, +/- 800 hm]

dag 3 Hintere Jamspitze (3.156 m)

Vandaag lopen we via de Jamferner naar de top van de Hintere Jamspitze. Het laatste stuk naar de top leggen we af zonder sneeuwschoenen. De beloning is een waanzinnig uitzicht over de bergen van de Silvretta.
[ca. 5 uur, +/-1.000 hm]

dag 4 afscheidstour en afdaling

Welke top het gaat worden is nog een verrassing, maar we hebben hem de afgelopen dagen al verschillende malen kunnen bewonderen. Na deze beklimming, dalen we via de hut weer af naar Galtür, waar we afscheid van elkaar en van de Silvretta nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen in een meerpersoonskamer
– 3x HP (ontbijt en avondeten)
– begeleiding door een berggids
– lunchpakket en thee voor onderweg
– huur sneeuwschoenuitrusting
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

U verblijft deze dagen in de Jamtalhütte, een hooggelegen berghut in de Silvretta. U slaapt in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich op dezelfde etage. De hut beschikt ook over enkele douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 644

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest