Jamtal Hütte & Wiesbadener Hütte

Jamtal Hütte & Wiesbadener Hütte

Het skitourenpallet waaruit gekozen kan worden is enorm, de hellingen zijn voortreffelijk – niet ten onrechte zijn skitouren in de Silvretta de laatste decennia “en vogue”.
Ver weg van de drukke skipistes en de apres ski bent u in het gebied rond de Jamtal Hütte alleen met de natuur. In dit deel van de Silvretta zijn talloze 2- en 3-duizenders van verschillend niveau te vinden. De moderne Jamtal Hütte het ideale steunpunt, voor iedereen die de flair van een echte berghut weet te waarderen en toch niet wil afzien van een zekere mate van comfort.

Schitterende afdalingen

Beklimming Piz Buin

Beklimming markante Silvrettahorn

Do.

Aankomst
[ca. 5-6 uur, +1.000 hm, -600 hm]
Individuele heenreis naar Galtür. Trefpunt om 10.00 uur bij de parkeerplaats in Galtür. Gezamenlijke tocht naar de Jamtalhütte. Na de broodmaaltijd beginnen we aan een korte tour naar de Pfannknecht, waarna we daarna genieten van een onbezorgde afdaling.

Vr.

Wiesbadener Hütte
[ca. 5-6 uur, +1.050 hm, -750 hm]
Beklimming via de Jamtalferner en de Ochsenscharte naar het Dreiländerspitze (3.197 m). De beklimming van de top wordt na het skidepot zonder ski’s bedwongen. Aansluitend staat er een fantastische afdaling via de Vermuntgletsjer naar de Wiesbadener Hütte op het programma.

Za.

Ochsentaler Gletscher
[ca. 5-6 uur, +/- 870 hm]
Vandaag is het de van de Koningsetappe! Via de vele spleten van de Ochsentaler Gletscher beklimmen we de top van de Piz Buin (3.312 m). Van de Buinlücke gaan we zonder ski’s verder naar een van de imposantste skibergen van de Oostelijke Alpen. Er volgt een prachtige afdaling via de gletsjer terug naar de hut.

Zo.

Silvrettahorn
[ca. 5-6 uur, + 800 hm, – 1.500 hm]
We sluiten deze tour af op de markante Silvrettahorn (3.244 m). Bij goede weersomstandigheden zijn er hier in dit gebied vele interessante afdalingsmogelijkheden terug naar het dal. Afdaling tot aan de Bieler Höhe en dan verder naar Galtür. Korte busrit terug naar de parkeerplaats en afscheid ca. 16.00 uur.

Inbegrepen
– 4 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 3x overnachting in meerpersoonskamer
– 3x HP
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– toerenthee en lunchpakket
– huur sneeuwschoenen en stokken
– bagagetransport naar de Zufallhütte

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– parkeren in Galtür (ca. €15,-)
– lunches
– verzekeringen

€569
4 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1000 tot 1500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervaring hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
Groepsreis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-02-22

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten