Jamtal Hütte & Wiesbadener Hütte

Jamtal Hütte & Wiesbadener Hütte

Het skitourenpallet waaruit gekozen kan worden is enorm, de hellingen zijn voortreffelijk – niet ten onrechte zijn skitouren in de Silvretta de laatste decennia “en vogue”.
Ver weg van de drukke skipistes en de apres ski bent u in het gebied rond de Jamtal Hütte alleen met de natuur. In dit deel van de Silvretta zijn talloze 2- en 3-duizenders van verschillend niveau te vinden. De moderne Jamtal Hütte het ideale steunpunt, voor iedereen die de flair van een echte berghut weet te waarderen en toch niet wil afzien van een zekere mate van comfort.

Schitterende afdalingen

Beklimming Piz Buin

Beklimming markante Silvrettahorn

Ma.

Aankomst
Individuele heenreis naar Galtür en gezamenlijk omhoog naar de Jamtal Hütte.

Di. t/m Za.

Tourenmogelijkheden
Deze week laten de tourenmogelijkheden niets te wensen over. Zo hebben we ondermeer de keus uit Augstenberg (3.228 m), Jamspitze (3.178 m), Breite Krone (3.079 m), Schnapfenspitz (3.219 m), Dreiländerspitz (3.197 m) en nog veel meer. En allemaal met heerlijke afdalingen. De dagelijkse tourenkeus is afhankelijk van de weers- en lawinesituatie.
Zaterdag dalen we in de loop van de middag na de laatste skitour af naar Galtür, waar we deze bijzonder mooie skitourenweek afsluiten.

Inbegrepen
– 4 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 3x overnachting in meerpersoonskamer
– 3x HP
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– toerenthee en lunchpakket
– huur sneeuwschoenen en stokken
– bagagetransport naar de Zufallhütte

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– parkeren in Galtür (ca. €15,-)
– lunches
– verzekeringen

€625
6 dagen
5 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1000 tot 1500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervaring hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
Groepsreis
Oostenrijk