Haute Route van Chamonix naar Zermatt

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 8 dagen
Omschrijving

klassieke Haute Route op tourskies
Het is de droom van elke skitourenliefhebber om de klassieke haute Route in je tourenboek bij te kunnen schrijven. Tijdens deze skihuttentocht worden de wereldberoemde plaatsen als Chamonix en Zermatt met elkaar verbonden. Temidden van vele vierduizenders skiën we over eindeloos lijkende witte hellingen en bergtoppen. Onvergetelijke uitzichten op de majestueuze Mont Blanc en de Matterhorn doen je alle inspanningen snel vergeten.
Aangezien veiligheid en ontspanning hoog in het vaandel staan, trekken we tijdens deze 8-daagse tour voldoende tijd uit voor de aclimatisatie en het dagelijkse herstel. Bovendien zijn we met maximaal 5 deelnemers onderweg, zodat de berggids iedereen ook voldoende aandacht kan geven.

  • klassieker op tourskies
  • kleine groepjes
  • comfortabele berghutten
Programma
dag 1 Individuele heenreis naar Zermatt

Heenreis en trefpunt in Hotel Bergfreund in Herbriggen. Tijdens het gezamenlijke avondeten bespreken we het programma van deze week en wordt de uitrusting gecheckt, zodat we goed voorbereid aan de tocht kunnen beginnen.

dag 2 Grand Montets – Ref. d’Argentiére

[ca. 3 uur, +800 hm, -50 hm]
Na een transfer van Herbriggen naar Argentiere, zweven we eerst comfortabel met de  Grand Montets Seilbahn naar het Mittelstation. Hier begint de klim naar de Refuge d’Argentiére. Deze dag staat volledig in het teken van acclimatiseren.
De hut ligt op een morenehelling, “Le Jardin” genoemd, boven de indrukwekkende Glacier d’Argentiére. Het uitzicht vanaf de hut is grandioos. Bekende bergen als Aiguille Verte, Les Droites en Les Courtes bepalen het beeld en brengen ons in de juiste stemming.

dag 3 Col du Chardonnet – Fenétre de Saleina – Col d’Orny – Cabane Trient

[ca. 6 uur, +1.040 hm, -640 hm]
We beginnen met een klim naar de Col du Chardonnet (3.321 m). Afhankelijk van de omstandigheden binden we hier de stijgijzers onder en seilen we ca. 100 meter af. Na een korte afdaling stijgen we over een zacht glooiende gletsjer naar de Fenétre de Saleina (3.261 m) en de Col d’Orny. Tot besluit een prachtige afdaling en een korte klim naar de Cabane du Trient, onze bestemming van vandaag.

dag 4 Col des Ecandies – Val de Arpette – Campex – Verbier – Col du Chaux – Lac du Mont Fort – Col de Momin – Rosablanche – Cabane de Prafleuri

[ca. 5 uur, +1.290 hm, -2.500 hm]
We starten vandaag met een afdaling gevolgd door een korte klim naar de Col des Ecandies (2.793 m). Daarna volgt een lange afdaling over 1.300 hoogtemeters door het Val de Arpette naar Campex. Met de taxi of de trein gaan we naar Verbier. Een berglift brengt ons vervolgens naar de Col Gentians. Na een korte afdaling naar de Cabane de Mont Fort en een korte pauze klimmen we naar de Col du Chaux (2.940 m), gevolgd door een afdaling naar het Lac du Mont Fort (2.764 m). Daarna gaat het weer omhoog naar de Col de Momin (3.015 m) en verder naar het oosten.  Vanuit het noorden beklimmen we de Rosablanche (3.336 m). Tot slot genieten we van een prachtige afdaling naar de Cabane de Prafleuri (2.657 m)

dag 5 Col des Roux – Lax des Dix – Cabane des Dix

[ca. 6 uur, +690 hm, -420 hm]
De eerste klim van de dag brengt ons op de Col des Roux (2.804 m). Daarna kunnen we met volle teugen genieten van de afdaling naar de Lac des Dix. Bovenlangs het meer gaat het naar Darrey Bach gevolgd door een laatste klim naar de Cabane des Dix (2.928 m)

dag 6 Col de Tsijiore Nouve – Col du Brenay – Pigne d’Arolla – Cabane des Vignettes

[ca. 6 uur, +970 hm, -740 hm]
Onze eerste tussenstop deze dag is de Col de Tsijiore Nouve (3.340 m) met zicht op het bergdecor met de vierduizenders rond Zermatt. Na een uitgbe breide pauze volgt een klim op stijgijzers naar de Col du Brenay (3.639 m) en enkele minuten later staan we op de Pigne d’Arolla (3.790 m). Door mooi terrein dalen we tot slot af naar de Cabane des Vignettes.

dag 7 Col de l’Eveque – Col du Mont Brulé – Col de Valpelline – Zermatt

[ca. 9 uur, +1.290 hm, -2.800 hm]
Na een korte afdaling gaan de stijgvellen weer onder en klimmen we naar de Col de l’Eveque (3.382 m). Hier genieten we volop van het prachtige uitzicht op de omringende bergwereld. Na een afdaling over de Haut Glacier d’Arolla tot ca. 2.900 meter gaat het verder over de Col du Mont Brulé (3.213 m). Over de Glacier de Tsa de Tsan gaat het verder zuidwaarts gevolkgd door een laatste klim naar de Col de Valpelline (3.557 m). Alle inspanningen van de laatste dagen zijn snel vergeten nar de lange en prachtige afdaling over de Stocljigletscher en de Zmuttgletscher naar Zermatt.

dag 8 afscheid en terugreis
Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– reservering van de onderkomens
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– eventuele parkeerkosten
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, etc.)
– 5 overnachtingen/HP in verschillende berghutten (lager) en
– 2 overnachtingen in een hotel
– transfers en lifttickets
opm. Reken op totaal ca. € 800,- p.p. aan bijkomende kosten.

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in verschillende berghutten. We slapen hier op het lager, tenzij het mogelijk is om meerpersoonskamers te boeken. Dit kan echter niet gegarandeerd worden. Alle hutten beschikken over goede sanitaire voorzieningen. Enkele hutten hebben douchemogelijkheden.

Vanaf: 1.374

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Frankrijk, Zwitserland
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
4-5 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
Ruime skitouyrenervaring en zeer goede conditie zijn absoluut vereist. Stijgingen van 1.300 tot 1.800 hoogtemeters en incidenteel aanzienlijk meer (4-8 uur). Zeer goede beheersing van de spitzkehrentechniek, ook in steil terrein, is noodzakelijk. Daarnaast heeft u ervaring met stijgijzers. U beheerst verschillende afdalingstechnieken in alle sneeuwsoorten, ook op hellingen tot 40º.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest