Gsiesertal

Gsiesertal

Tussen de Rieser Ferner en de uitlopers van de Defregger Alpen ligt het rustige Gsiesertal, een van de meest originele vakantiebestemmingen in Zuid-Tirol. De hoge toppen en brede flanken zijn bedekt onder een dikke witte deken van sneeuw. Vanuit onze gezellige locatie St. Magdalena beginnen we elke dag opnieuw aan een winterse verkenning. Het panorama en het imposante decor zorgen ervoor dat onze inspanningen aan het einde van de dag snel zijn vergeten. Een echte pleziertocht, ook omdat we altijd met een lichte dagrugzak op pad gaan en ’s avonds verwend worden in de gezellige herberg met regionale lekkernijen. De Gsieser Tal is een speeltuin in een klasse voor degenen die al ervaring hebben in sneeuwschoenwandelen en ook graag de tijd te nemen voor zware beklimmingen met een adembenemend panorama in het verschiet.

Gsiesertal

Adembenemende panorama's

Pleziertocht

Zo.

Heenreis en aankomst [ca. 4,5 uur, +/- 570 hm]
Trefpunt in St. Magdalena om 12.00 uur. Na een korte materiaalcheck vertrekken we naar de Osterbergalm. Tijdens deze lichte tocht wennen we gelijk aan de techniek van het sneeuwschoenwandelen.

Ma.

Urwald Alm – Platte – Spielbühel [ca. 5,5 uur, +/- 810 hm]
Vanaf St. Magdalena vertrekken we naar de Urwaldalm (2.042m). Hierna wandelen we door licht bebost gebied met mooie uitzichten over het dal, via de Platte komen we aan bij Spielbühel (2.272m). Van hieruit dalen we weer af naar St. Magdalena.

Di.

Taisten – Lutterkopf – Durakopf – Taistener Sennhütte – Taisten [ca. 5,5 uur, +/- 700 hm]
Met een transfer vertrekken we naar Taisten. Van hieruit wandelen we richting de Lutterkopf (2.145 m). Deze route behoort tot een van de mooiste sneeuwschoenwandelroutes van Zuid Tirol. Over weide sneeuwvlaktes stijgen we verder naar de Taister Sennhütte (2.275 m). Hierna lopen we terug naar het dal.

Wo.

Durnwald – Tiroler Höhenwegen – Rosskogel – Durnwald
[ca. 4,5 uur, +/- 520 hm]
Vandaag gaan we met de bus of de auto naar Durnwald, ons startpunt. Via de Tiroler Höhenweg lopen we omhoog naar de Rosskogel (2.163m), hier hebben we voor vandaag het hoogste punt bereikt. Door lichte bebossing en over dik besneeuwde hellingen, wandelen we rustig terug naar Durnwald.

Do.

Ascht Alm – Pfinn Alm – Talschlusshütte – Tschiernied Alm – Kalsksteinjöchl – Talschlusshütte.
[ca. 4 uur, +/- 650 hm]
Op onze laatste dag staan de Ascht Alm en de Pfinn Alm op het programma. Via de rodelbaan lopen we naar de Ascht Alm. Het hoogste punt van vandaag bereiken we bij de Pfinn Alm (2.100 m). Na de afdaling nemen we aan het begin van de middag afscheid van de groep.

Inbegrepen
– 4x HP in Gasthof
– alle transfers volgens programma
– berggids
– sneeuwschoenen, telescoopstokken, lawinepieps, schep en sonde in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– verzekeringen

€750
5 dagen
5 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (sneeuwschoen- wandelen)

Middelzwaar - geschikt voor gevorderden en sportieve beginners. Sneeuwschoenwandelervaring is een voordeel. U bent tredzeker en u heeft voldoende conditie om gemiddeld 500 tot 800 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 4 - 6 uur.
Groepsreis
Italie
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten