Grensgebied Allgäu en Bregenzerwald

Grensgebied Allgäu en Bregenzerwald

Het grensgebied tussen het Kleinwalsertal en het Bregenzerwald staat bekend als rustig maar tegelijk indrukwekkend. Veel nadruk wordt tijdens deze vakantie gelegd op kwaliteit en traditie. En dat is wat we ook terug zien in deze tour. Bijna moeiteloos, banen we ons op sneeuwschoenen een weg van hut naar hut door het ongerepte winterlandschap en luisteren naar de stilte en vergeten de drukte van thuis.

We ervaren het als een ultieme belevenis om in de vrije ongerepte natuur tegelijkertijd plezier en ontspanning te ondervinden door lekker actief bezig te zijn. Terwijl we in de loop van de dag genieten van de fascinerende omgeving, staan we onszelf toe om te genieten van de avond in pubs met een een heel bijzondere charme. Groot is de beleving en indrukwekkend zijn de uitzichten van deze week tour waarbij u ook nog kunt genieten van wellness waar Oostenrijk zo om bekend staat. Deze tour is in z’n geheel een prikkeling voor alle zintuigen.

Ontstressen in het grensgebied Kleinwalsertal/Bregenzerwald

Een ultieme belevenis

Comfortabele hutten en gasthofen

Zo.

Auenhütte – Schwarzwasserhütte [ca. 3 uur, +350 hm]
Trefpunt 12.00 u in Hirschegg. Na een korte controle van de uitrusting en de verdeling van onze lawine materialen, beginnen we rustig aan onze eerste tourdag. Allereerst gaan we door het romantische Schwarzwassertal voordat we beginnen met de klim naar de Schwarzwasserhütte op 1.620m. We settelen ons op deze gezellige hut en beëindigen op een comfortabele wijze onze eerste dag.

Ma.

Gerachsattel – Optie Hehlekopf – Neuhornbachjoch – Neuhornbachhaus [ca. 3 uur, +600 hm, -560 hm]
Ons eerste doel voor vandaag is de Gerachsattel boven de Schwarzwasserhütte. Hier kunnen we besluiten of we een omweg maken naar de Hehlekopf. Als we deze omweg eruit laten, stijgen we op deze dag op 300 meter minder omhoog. We gaan verder naar het Neuhornbachjoch waar we genieten van het uitzicht en we ons voorbereiden op de korte afdaling naar Neuhornbachhaus.

Di.

Schoppernau – Stoggsattel – Schönenbach [ca. 5 uur, +590 hm, -120 hm]
We gaan eerst met de slee omlaag naar Schoppernau. Na deze snelle afdaling op de langste rodelbaan van Vorarlberg gaan we omhoog naar Stoggsattel. Vanaf hier gaat het door het bos en over grote vlakke gebieden naar beneden naar de Vorsass “Schönbach” op 1.025 m. In deze oude boerderij nederzetting, die vroeger alleen bewoond werd in de zomer, verblijven wij in het nieuw gebouwde pension met een heel bijzondere flair.

Wo.

Kretzbodenalpe – Obere Eggalpe – Sibratsgfäll [ca. 4,5 uur, +200 hm, -250 hm]
Van het mooie Schönenbach starten we vandaag naar de Kertzbodenalpe en verder vervoegen we onze weg naar de Oberen Eggalpe. Deze Alpen worden in de zomer beheerd. Melk- en jongvee graast hier in de zomermaanden op perfect glooiende almen. Van hieruit gaan we omhoog naar Sibratsgfäll.

Do.

Lustenauer Riesalpe – Bodenseehütte – Balderschwang [ca. 5,5 uur, +/- 350 hm]
Ook vandaag wacht ons een glooiende weg omhoog door het klassieke cultuurlandschap van het Bregenzerwald. Over betoverende sneeuwpaden, over stille almen en door magische bossen gaan we vervolgens richting Lustenauer Riesalpe.

Vr.

Scheuenalpe – Dinigörgenalpe [ca. 5 uur, +280 hm, -200 hm]
Van het romantische Balderschwang banen we ons een weg naar de Scheuenalpe. Van hieruit gaan we omhoog door de winterse bossen naar de Dinigörgenalpe. Bij een prachtig uitzicht op de Allgäuer Gipfel genieten van de rust en maken ons op de de afdaling naar Rohrmoos.

Za.

Hörnlepass – Schwende – Hirschegg [ca. 3,5 uur, +220 hm, -200 hm]
Bij onze laatste tour gaan we omhoog van Rohrmoos richting Engenkopf, maar die beklimmen we niet.
Na de Osteralpe zien we in het Kleinwalsertal het imposante Widderstein, de Elfer en Zwölfer en alle andere bergtoppen van het skigebied al voor ons liggen. Al snel hebben we het Schwende bereikt, van waaruit het naar Hirschegg, ons uitzichtpunt, niet ver weg meer is.

Inbegrepen
– berggids
– 2x HP in een berghut
– 4x HP in een Gasthof
– slede in bruikleen
– lawine-uitrusting (lawinepieps, schep en sonde) in bruikleen
– sneeuwschoenen en telescoopstokken in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– parkeerkosten
– verzekeringen

€985
7 dagen
4 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (sneeuwschoen- wandelen)

Eenvoudig - geschikt voor beginners; geen sneeuwschoenwandelervaring vereist. U bent tredzeker en heeft voldoende conditie om tot gemiddeld 400 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 5 uur.
Groepsreis
DuitslandOostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten