Gevorderdencursus Hoogalpiene Skitouren Silvretta

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wintercursussen 4 dagen
Omschrijving

Skitourencursus voor gevorderden/hoogtourencursus
Je beschikt al over enige skitourenervaring, maar wilt nu een stap verder en hoger, zodat je straks pittige skitouren in sterk vergletsjerd terrein, zoals bijv. in het Berner Oberland of de Walliser Alpen kunt maken. Dan is deze gevorderdencursus de beste keus. Steunpunt tijdens deze cursus is de Jamtal Hütte, die naasdt een perfecte service, ook beschikt over een lesruimte en een indoorklimwand. Van hieruit starten we de cursus, voordat we ons tot besluit opmaken voor een pittige hoogalpiene skitour naar de Dreiländerspitze.

Programma
dag 1 Galtür – Jamtal Hütte en start cursus

Individuele heenreis en trefpunt ‘s ochtends op de parkeerplaats van het Sportcentrum in Galtür. Na een controle van de uitrusting begint de gezamenlijke klim door het Jamtal naar de gelijknamige berghut (2.165 m). Na de lunch en de programmabespreking  beginnen we met de opfrissing van de kennis in theorie en praktijk omtrent de lawinepieps en het zoeken en bergen van lawineslachtoffers. Dit vormt de basis voor het vervolg van deze cursus.
‘s Avonds staat er een theorieles over lawinekunde en tourenplanning op het programma.
[ca. 3 uur, +580 hm]

dag 2 cursusdag

Voordat we met de eerste skitour starten, beginnen we ter voorbereiding eerst met knopenkunde, aanbindmethoden op de gletsjer. Tijdens de skitour worden er gletsjerspecifieke thema’s behandeld. De nadruk vandaag zal liggen op het aanl;eggen van een spoor, beoordeling van het terrein en het lawinerisico. In de klimhal op de hut gaan we de spaltenbergung oefenen.
‘s Avonds staat er een theorieles over acclimatisatie en hoogteziekte op het programma.
[ca. 5 uur, +/- 1.000 hm]

dag 3 cursusdag

Vandaag staat alles in het teken van bergredding oftewel spaltenbergung. Dankzij de voorbereiding tijdens de eerste 2 dagen, kunnen we vandaag met volle belasting en een reëele situatie in een gletsjerspleet of een windkolk de Lose Rolle en de Mannschaftszug oefenen.

Halverwege de middag beginnen we aan de tourenplanning voor de Dreiländerspitze.

dag 4 cursusdag
Vandaag staat de koningsetappe van deze intensieve cursus op het programma. Met lichte bepakking stijgen we via de uitgestrekte Jamtalferner naar de Dreiländerspitze (3.197 m). Via een korte blokkengraat klimmen we met pickel en stijgijzers het laatste stuk naar de top. Afdaling terug naar de hut, waarbij de routekeuze over de gletsjer en de organisatie van de afdaling aan de orde komt.
Na een afsluitende bespreking van deze cursus dalen we door het Jamtal af naar Galtür, waar we afscheid van elkaar nemen.
[ca. 5-6 uur, +1.050 hm, -1.600 hm]
Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen (meerpersoonskamers)
– 3x HP
– begeleiding en organisatie door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten in Galtür (ca. € 15,-)
– evt. huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– evt. huur skitourenuitrusting

Onderkomen

U overnacht tijdens deze cursus in een meerpersoonskamer op de Jamtalhütte.  Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. De hut beschikt over douches; om hiervan gebruik te maken kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Het gebruik van een lakenzak op de hut is verplicht!

Vanaf: 714

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (cursussen)
Je hebt bij voorkeur een basiscursus doorlopen en wellicht al enige hoogtourenervaring. Je hebt gletsjer- en stijgijzerervaring. Je conditie is toereikend voor dagtochten tot 7 uur looptijd.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest