Gevorderdencursus Hoogalpiene Skitouren in de Stubaier Alpen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wintercursussen 6 dagen
Omschrijving

Hoogalpiene tourencursus voor gevorderde skiërs
Een intensieve cursusweek met vijf spannende hoogalpiene tourtochten wachten op je rond de Franz Senn Hütte. Als hoogtepunt staat deze week een markante top in de Stubaier alpen op het programma, de Ruderhofspitze. Tijdens deze hoogalpiene cursus gidsen jullie het grootste gedeelte van de tochten zelf, de berggids houdt zich op de achtergrond en biedt tips en tricks aan om de juiste keuzes te kunnen maken. Een echte uitdaging deze week dus! De berggids leert je ook zekeringstechnieken bij stukken waar je over rotsen komt. Tijdens deze week leer je de skills die noodzakelijk zijn, zodat je in de toekomst zelf hoogalpiene tourtochten kunt ondernemen in de Alpen.

Programma
dag 1 Klim naar de Franz Senn Hütte

De berggids tref je op de Winterparkplatz van de Franz Senn Hütte in Seduck, rond 12.00 uur. Hier start de cursus van de aankomende week. Vanuit hier stijgen we met de ski naar de Franz Senn Hütte. De bagage wordt dan met de skidoo naar de hut gebracht. Op de hut bespreken we het weekprogramma en genieten we van de heerlijke keuken van de Franz Senn Hütte. Iedere avond eten en overnachten we in de hut.
[ca. 3 uur, +700 hm]

dag 2 cursusdag

Rondom de hut bieden zich veel skitourmogelijkheden aan. Voor vandaag kiezen we een passende tour uit, passend bij de sneeuw- en weersomstandigheden. Tijdens de skitour herhalen we nogmaals de basis. De omgang met de LVS, tips voor het draaien tijdens het stijgen, een goed spoor aanleggen en beoordelen van lawinerisico’s staan vandaag op het programma. ‘s Avonds volgen met theorie en tourenplanning.
[ca. 4-5 uur, +/- 500-700 hm]

dag 3 cursusdag

Vandaag draait het thema om het skitouren in gletsjergebied. Op de Alpeiner Ferner oefenen we de thema’s met touwen en lopen in een groep, het fixeren van touwen, bergreddingstechnieken en omgang met kaart en kompas. Vandaag sluiten we af op de hut met theorie over lawinekunde en het risicobepaling.

dag 4 Maak je eigen tocht
Het doel van vandaag kiest de groep zelfstandig uit, naar gelang de omstandigheden. Tourenopties vandaag zijn bijvoorbeeld de Schrankogel, de wilde Hinterbergl of de Horntaler Spitze. De groep plant samen de tocht en hoe de dag gaat verlopen. De berggids houdt een oogje in het zeil, maar vanalles is mogelijk.
[ca. 5-6 uur, +1.000/1.300 hm]

dag 5 Toptour naar de Ruderhofspitze (3.473 m)Het is opnieuw aan de groep, om zelfstandig deze tocht te gidsen. Vanuit de hut volgt het spoor vlak het dal in richting de Alpeiner Ferner, dan wordt het steiler omhoog naar de Hölltalscharte (3.174 m), hier aangekomen laten we de ski’s staan. Te voet volgen we de westgraad naar de laatste en stijle rotsige stijging naar de bekende Ruderhofspitze. De afdaling volgt dezelfde route terug. [ca. 6 uur, +/- 1.350 hm]

dag 6 Innere Sommerwand (3.122 m)

De laatste skitour van deze week gidst ons vandaag richting de Innere Sommerwand. Na een laatste pauze op de hut dalen we af naar Seduck en verder naar Neustift. Hier sluiten we de cursus af en volgt de individuele terugreis.
[ca. 5 uur, +/- 1.390 hm]
Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen (meerpersoonskamers)
– 5x HP
– 6 dagen begeleiding en organisatie door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten op winterparkeerplaats Seduck
– evt. huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– evt. huur skitourenuitrusting

Onderkomen

U overnacht tijdens deze cursus in een meerpersoonskamer op de Franz Senn Hütte. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. De hut beschikt over douches; om hiervan gebruik te maken kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Het gebruik van een lakenzak op de hut is verplicht!

Vanaf: 664

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (cursussen)
Je hebt bij voorkeur een basiscursus doorlopen en wellicht al enige hoogtourenervaring. Je hebt gletsjer- en stijgijzerervaring. Je conditie is toereikend voor dagtochten tot 7 uur looptijd.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest