Fanes Dolomieten

Fanes Dolomieten

De gezellige Faneshütte in de Dolomieten is de perfecte uitvalsbasis voor een winter avontuur in het natuurpark van de Fanesgroep. De Italiaanse Dolomieten werden opgenomen als een van de mooiste berglandschappen in de wereld in de lijst van de UNESCO Werelderfgoed.
We kijken er naar uit om de unieke schoonheid van de Dolomieten tijdens deze sneeuwschoen wandelweek in dit paradijselijke natuurpark met u te delen. De route selectie is afhankelijk van het weer en kan op elk moment gewijzigd door invloed van de sneeuwcondities.

UNESCO Werelderfgoed

Gezellige berghut

Eén van de mooiste berglandschappen ter wereld

Zo.

Aankomst Pederü [ca. 2 uur, +500 hm]
Trefpunt om 14.00 u in Pederü (1.548m) aan het einde van het Rautal. Vanaf hier begint een ontspannen klim door het Fanestal naar de Faneshütte (2.060m). Rugzaktransport met een pistenbully.

Ma.

Ciastel de Fanes – Lavarela Hütte – Fanes Hütte [ca. 5 uur, +/- 650 hm]
Onze inlooptocht brengt ons naar het hart van de Fanesalm, de Ciastel de Fanes (2.657m). Afdaling via de Lavarela Hütte (2.042m).

Di.

Limojoch – Vallon Bianco – Monte Castello [ca. 6 uur, +/- 900 hm]
Vervolgens bereiken we over het imposante Limojoch (2.174m) de grote Fanesalm en van daaruit gaan we door het Vallon Bianco naar het markante uitzichtpunt op de top van de Monte Castello (2.817m).

Wo.

Sennes hoogvlakte – Senneshütte – Faneshütte [ca. 4 uur, +700 hm]
Dagtocht naar de Sennes hoogvlakte. Na het ontbijt nemen we de rodel (slee) naar Pederü. Vanaf hier dalen we af naar de Sennes hoogvlakte en de gezellige Senneshütte (2.116m). Na de welverdiende middagpauze rodelen we terug naar Pederü en gaan met de pistenbully terug naar de Faneshütte.

Do.

Fanesgroep – Kreuzkofeljoch – Heiligkreuzkofel – Faneshütte [ca. 6 uur, +/- 900 hm]
Vandaag beklimmen we de beroemde toppen van Fanesgroep. Door de brede dalen van de kleine Fanesalm bereiken we de Kreuzkofeljoch (2.612m) en klimmen we over de lange uitlopers tot aan de Heiligkreuzkofel (2.907 m). Het uitzicht naar Alta Badia is overweldigend. Afdaling via de Fanes hoogvlakte terug naar de Faneshütte.

Vr.

Piza de Limo en afdaling naar Pederü [ca. 4 uur, +200 hm, -700 hm]
Na het ontbijt beëindigen we onze sneeuwschoen wandelweek met een omweg naar de Piza de Limo (2.244m) alvorens weer af te dalen naar het beginpunt na Pederü. Aankomst rond 13.00 u. Vervoer van de rugzak met een pistenbully.
Optie: slede rit naar Pederü.

Inbegrepen
– 5x HP in meerpersoonskamer
– 2x slederit
– 2x rugzaktransport
– berggids
– sneeuwschoenen en telescoopstokken in bruikleen

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– verzekeringen

€795
6 dagen
6 - 12 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (sneeuwschoen- wandelen)

Middelzwaar - geschikt voor gevorderden en sportieve beginners. Sneeuwschoenwandelervaring is een voordeel. U bent tredzeker en u heeft voldoende conditie om gemiddeld 500 tot 800 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 4 - 6 uur.
Groepsreis
Italie
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten