Engadin

Engadin

Het Engadin is de bekendste langlaufbestemming van Zwitserland. Talloze loipes in dit hoogdal bieden de mogelijkheid om de verlaten zijdalen en bevroren bergmeren te ontdekken. U komt tijdens deze vakantie niet alleen langs de highlights van de Engadiner Skimarathon, maar ook de Rosegg Gletscher, het Morteratschtal en de mondaine wintersportplaatsen Maloja, Pontresina en Silvaplana maken deel uit van deze prachtige langlaufweek.
Er wachten u zeer afwisselende loipes in één van de mooiste berglandschappen van de Alpen. Voorwaarde voor deze reis is een goede conditie, die toereikend is voor etappes tot 20 kilometer op een hoogte van ca. 1.800 meter.

Het Roseggtal met de besneeuwde toppen van het Bernina-gebied

Zernez, de poort tot het Zwitserse Nationaalpark

De “stations” van de Engadiner Skimarathon

Dag 1

Individuele heenreis
Heenreis naar Pontresina.

Dag 2

Val Rosegg & Val Morteratsch  [ca. 3-4 uur]
U volgt een klassieke loipe door het Val Rosegg. Dit dal biedt indrukwekkende uitzichten op de besneeuwde toppen van het Berniona-gebied Het zicht op de Rosegg-gletscher behoort tot de mooiste tafereeltjes van de Alpen. Volg je het vrije stijl-parcours, dan heb je nog de mogelijkheid om extra kilometers in het Val Morteratsch te maken.

Dag 3

Pontresina – La Punt/Zuoz [ca. 4 uur]
Vandaag volgt u het spoor van de Engadiner Skimarathon. De loipe langs dit marathonparcours is zowel voor de vrije stijl als voor de klassieke stijl geschikt. U verlaat Pontresina in de richting van van Samedan. Sportievelingen hebben de mogelijk om de route verder uit tevreden met een ronde door het Starzerwald, maar let op, deze extra lus kent wel pittige hoogteverschillen.

Dag 4

La Punt/Zuoz – Zernez – La Punt [ca. 5 uur]
U volgt de Inn, die op de Malojapas ontspringt, door de Engadin. Het eerste deel verloopt nog vrij “rustig”, waarbij u uit verschillende varianten kunt kiezen. Ter hoogte van S-Chanf wordt het dal steeds smaller en wordt de loipe moeilijker. Het parcours gaat door heuvelachtig terrein en eindigt in Zernez, de poort tot het Zwitserse Nationaalpark.
Met de trein gaat u terug naar La Punt.

Dag 5

Maloja ronde [ca. 3-4 uur]
U start vanmorgen met een transfer naar Maloja. Hier wachten talrijke mogelijkheden: de sportievelingen kiezen voor een rondtocht naar de Lägh da Cavloc, een idyllisch bergmeer. Doet u het liever iets rustiger aan, dan kiest u voor de loipe over de bevroren Lev da Segl met bezoek van de plaatsjes Sils Maria en Silvaplana.

Dag 6

Maloja – Pontresina [ca. 5 uur]
Tot besluit van deze week staat de koningsetappe van de Engadiner Skimarathon op het programma. Ook vandaag heeft u weer de keus uit een eenvoudig of zwaarder parcours. In beide gevallen loopt het parcours via Silvaplana en het meer van St. Moritz terug naar Pontresina.

Dag 7

Afscheid…
… en terugreis, of toch nog een extra nachtje in dit Zwitserse langlaufparadijs?

Inbegrepen
– 6x overnachting
– 6x ontbijt
– langlaufcursus
– bagagetransport
– uitgebreide reisbescheiden (routekaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers)
– servicehotline gedurende de reis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– avondeten (alleen à la carte, halfpension niet mogelijk)
– verzekeringen
– huurmateriaal (skies, schoenen en stokken, incl. vervoer vanaf het laatste hotel): € 135,-
– toeslag 1-persoonskamer: € 280,-
– toeslag periode 1 (start tussen 21.01 en 03.02 en tussen 11.03 en 25.03): € 79,-
– toeslag periode 2 (start tussen 31.12 en 06.01 en tussen 04.02 en 10.03): € 175,-
– toeristenbelasting, voorzover van toepassing ter plaatste te voldoen

€789
7 dagen
Internationaal
Individuele reis
Zwitserland
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten