Dolomiti Langlaufsafari

Dolomiti Langlaufsafari

Tijdens deze langlaufvakantie kunt u de indrukwekkende Sextener Dolomieten met de wereldberoemde Drei Zinnen bewonderen. Tijdens de tocht door het Fischleintal wordt u begeleidt door het Sextener Sonnenuhr, u leert het zonnige Gsiesertal kennen en het adembenemend mooie Pragsertal met de rust van het schitterende hoogplateau Plätzwiese.
In de meeste gevallen kunt u tijdens deze reis direct vanuit uw hotel starten, zonder dat er lange transfers benodigd zijn.

UNESCO-Werelderfgoed Dolomieten

Sextener Sonnenuhr, Drei Zinnen en Rotwandwiesen

Plätzwiese: alm, hoogplateau en langlaufparadijs op 2.000 meter boven de zeespiegel

Dag 1

Aankomst
Individuele heenreis naar Toblach of Niederdorf in het Hochpustertal.

Dag 2

Toblach/Niederdorf – Sexten [ca. 15-45 km]
Vanuit Niederdorf/Toblach glijden we via Innichen naar het Sextener Tal. De echte liefhebbers pakken hier nog een extra lus naar Sillian mee om vervolgens verder naar Sexten te gaan. Beide varianten worden omringd door de majestueuze bergen van de Dolomieten.

Dag 3

Sexten – Sexten [ca. 8 – 20 km]
Vandaag brengt u door in het schilderachtige Fischleintal. Geniet van het prachtige uitzicht bij de Talschlusshütte onder genot van een hete cappuccino en heerlijke südtiroler specilaiteiten. Alternatief: de panoramaloipe met ondermeer de Nemesalm, de Coltrondo Alm en de Kreuzbergpas.

Dag 4

Sexten – Pragsertal/Plätzwiese [ca. 20 – 50 km]
Vanuit Sexten glijdt u door de dichte naaldbossen richting Innichen, het culturele centrum van het Hochpustertal. Onderlangs de huis berg van Innichen, de Haunold, glijdt u rustig verder door het steeds breder wordende Pustertal. In Toblach heeft u de mogelijkheid om een dierentuin of de Gustav Mahler-Stube te bezoeken. Daarna volgt u het spoor tot aan Niederdorf, waar u linksaf slaat het Pragsertal in. Ook hier kunt u weer voor een extraatje kiezen, namelijk een extra lus naar de Pragser Wildsee. Daarna vervolgt u uw weg naar de bekend hoogalm, de Plätzwiese.

Dag 5

Plätzwiese [ca. 7-8 km per ronde]
Vandaag staat in het teken van de verkenning van de Plätzwiese. Aan de voet van de Hohe Gaisl trekt u uw spoor. Alternatief: een sneeuwschoenwandeling naar de Strudelkopf met een waanzinnig uitzicht op de Drei Zinnen.

Dag 6

Gsiesertal – Niederdorf/Toblach [ca. 8 – 40 km]
Vandaag wordt u getrakteerd op een idyllische winterlandschap met schilderachtige boerderijen en tal van uitnodigende gasthofen. Door de uitgestrekte, zonnige dalbodem tot een Welsberg en voor de onvermoeibaren terug naar Niederdorf/Toblach.

Dag 7

Niederdorf/Toblach – Cortina d’Ampezzo/Höhlensteintal [ca. 10 – 50 km]
Vanuit het langlaufcentrum in Toblach volgt u het oude spoortraject van de vroegere Dolomietenspoorlijn door het Höhlensteintal. Halvergwe heeft u de keus om of neer te strijken voor een heerlijke Kaffee mit Strudel bij de Toblachersee of dat u meteen verdergaat naar het bekende Drei Zinnen Blick en vervolgens door naar de Langlaufarena van Cortina d’Ampezzo.

Dag 8

Afscheid van de Dolomieten en terugreis of verlenging van uw vakantie.

Inbegrepen
– 7x overnachting
– 7x halfpension )ontbijt en avondeten)
– bagagetransport van hotel naar hotel
– transfer naar de Plätzwiese
– informatie aan het begin van de langlaufweek
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden (routekaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
— lunches/tourenproviand
– verzekeringen
– evt. langlaufcrsus: prijs op aanvraag
– toeslag hoogseizoen (start tussen 04.02 en 04.03): € 65,-
– toeslag 1-persoonskamer: € 95,-
– toeslag huurmateriaal (skies, schoenen en stokken): € 59,-
– toeristenbelasting, voorzover van toepassing ter plaatste te voldoen

€769
8 dagen
Internationaal
Individuele reis
Italie
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten