cursus sneeuwschoenwandelen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wintercursussen 3 dagen
Omschrijving

Basecamp voor sneeuwschoenwandelaars
Deze compacte cursus sneeuwschoenwandelen biedt alles wat je moet weten om zelfstandig wandeltochten op sneeuwschoenen te kunnen plannen en te maken. Zo leer je de juiste looptechniek, tourenplanning met behulp van kaarten, de beoordeling van de actuele lawinesituatie en het gebruik van de technische uitrusting. Zo wordt er ook geoefend met de lawinepiepse en de zoektechniek met schep en sonde.
Alles cursusonderdelen worden tijdens prachtig tochten in de omgeving van de hut behandeld en geoefend.
Ons steunpunt deze dagen is de gezellige Schwarzwasserhütte op 1.620 meter hoogte temidden van een winters sprookjeslandschap met tal van lokkende bergen.

  • ideaal cursusterrein
  • overnachting en halfpension inclusief
  • huur veiligheidsuitrusting inclusief
  • huur sneeuwschoenen en stokken inclusief
Programma
dag 1 Melköde – Schwarzwasserhütte – lawinetraining – Schwarzwasserhütte

[ca. 3 uur, +550 hm]
Bij de Auenhütte (1.270 m) starten we met met een eerste introductie in het sneeuwschoenwandelen en de looptechniek op sneeuwschoenen. Daarna wandelen we het Schwarzwassertal in. Door de Melköde wandelen we aanvankelijk relatief vlak door een prachtig landschap. Hert laatste stuk naar de hut gaat al wat steiler omhoog. Boven aangekomengaan we na een korte pauze aan de slag met de lawinepieps en oefenen we het zoeken van lawineslachtoffers.
‘s Avonds wordt er tijd uitgetrokken voor theorie-onderwerpen als tourenplanning, weerkunde, etc.

dag 2 cursus tijdens een mooie sneeuwschoenwandeling

[ca. 5 uur, +/- 500 hm]
Na een gezamenlijke voorbereiding van de tour, beklimmen we vandaag een bergtop in de omgeving van de Schwarzwasserhütte. Onderweg zullen we een sneeuwprofiel maken om zo de actuele lawinesituatie te beoordelen. Ook zal aandacht besteed worden aan de routekeuze met betrekking tot veiligheid en de beoordeling van de hellinbgen.

dag 3 sneeuwschoenwandeling in het gebied rond de hut

[ca. 5 uur, +500 hm, -850 hm]
Ook vandaag staat er weer een mooie top op het programma. Nog eenmaal kunnen we het geleerde in praktijk brengen en uitdiepen. De afdaling gaat via de hut terug naar de Auenhütte.

Reisdetails

Inbegrepen
– 2x overnachtingen in een meerpersoonskamer/lager
– 2x HP (ontbijt en avondeten)
– 3 dagen begeleiding door een berggids
– huur sneeuwschoenuitrusting (maat 36 – 46)
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

De Schwarzwasserhütte ligt op 1.620 meter hoogte in een zijdal van het Kleinwalsertal en is niet alleen een ideaal uitgangspunt voor eenvoudige tot middelzware sneeuwschoenwandeltochten, maar ook het perfecte steunpunt voor een cursus. De hut beschikt over 70 slaapplaatsen, verdeeld over meerpersoonskamers en het lager. De hut staat vooral bekend om haar geweldige keuken!

Vanaf: 574

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
3 dagen
Aantal deelnemers
4-11 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
middelzwaar – geschikt voor sportieve beginners en gevorderden. Sneeuwschoenwandelervaring is een voordeel. U bent tredzeker en u heeft voldoende conditie om tot gemiddeld 500 tot 800 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 4-6 uur.
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
middelzwaar – geschikt voor sportieve beginners en gevorderden. Sneeuwschoenwandelervaring is een voordeel. U bent tredzeker en u heeft voldoende conditie om tot gemiddeld 500 tot 800 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 4-6 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest