Combicursus tiefschnee & tourskiën Silvretta

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wintercursussen 6 dagen
Omschrijving

Tiefschneecursus en skitourenweek op de Heidelberger Hütte
Perfecte tiefschneetraining in de freeridearena Ischgl/Samnaun en eenvoudige skitouren rond de heidelberger Hütte. Met onze berggids werk je aan je offpiste vaardigheden. Tijdens korte en lange runs in het skigebied leer je alles over de verschillende technieken tijdens het afdalen en over het juist inschatten van het lawinerisico. Met de skidoo ga je terug naar de hut.
Tijdens relatief eenvoudige skitouren rond de hut wordt alle benodigde kennis tijdens de klim en afdaling nog eens opgefrist. Onder de vakkundige leiding van onze berggids worden er verschillende rond de hut gelegen 3.000-ers beklommen.
De keuken van de Heidelberger Hütte is geweldig! De hut zelf ligt ideaal en beschikt over mooie meerpersoonskamers en etagedouches.
Wat moet je in je mars hebben voor deze cursus? Je hebt voldoende conditie voor skitouren van gemiddeld 4 uur. Het hoogteverschil tijdens skitouren in de Silvretta ligt tijdens de klim doorgaans tussen de 600 en de 1.000 hoogtemeter. Gemiddeld stijg je 300 tot 400 hoogtemeters per uur. Skitechnisch kun je uitstekend uit de voeten op de piste en u heeft al eens offpiste uitstapjes gemaakt zonder al teveel problemen.
Enige ervaring met tourskiën is een voordeel, maar geen vereiste.

Programma
dag 1 Ischgl – Heidelberger Hütte

Individuele heenreis naar Ischgl en in de loop van de middag ontvangst door de berggids. Gezamenlijk met de pistebully omhoog naar de hut. Programmabespreking en gezamenlijk avondeten.

dag 2 cursusdag

Eerste techniektraining en tiefschneecursus in het skigebied Ischgl/Samnaun. Tevens aandacht in theorie en praktijk voor de omgang met de lawinepieps. Met de sneeuwscooter rijden we terug naar de hut.

dag 3 cursusdag

Verdiepingsdag met aandacht voor het freeriden. Tiefschneetraining en oefeningen met de lawinepieps. ‘s Avonds theorie Oriëntatie en Tourenplanning.

dag 4 cursusdag

Vandaag staat de eerste skitour op het programma. Doel is de huisberg van de Heidelberger Hütte, de Larainferner Spitze (3.009 m). Onderweg aandacht voor het leggen van een spoor, spitzenkehren en nog veel meer. Via brede hellingen dalen we af naar de hut.
[ca. 3 uur, +/- 750 hm]

dag 5 cursusdag

Tijdens een skitour met onderweg maar liefst 3 bergtoppen, gaan we dieper in op de inmiddels behandelde aspecten. We starten met de Piz Davo Sasse (2.792 m), gevolgd door een korte afdaling naar de Piz Val Gronda. De laatste top is de Ils Chalchogns (2.792 m). Wat resteert is een prachtige afdaling terug naar de hut.
[ca. 4 uur, +/- 1.000 hm]

dag 6 cursusdag

Skitour via de Davo Lais Scharte naar de top van de Piz Davo Lais (3.027 m). Het laatste stuk naar de top doen we zonder skies. Bij voldoende tijd en animo combineren we deze top met de Piz Laver (2.984 m). We besluiten deze tocht met één van de mooiste afdalingen van het gebied.

dag 7 cursusdag en afsluiting

De laatste oefentocht brengt ons op de top van de Piz Mottana (2.928 m). Via het steile nordkar skiën we tot slot terug naar de hut. Na de bagage opgepikt te hebben dalen we verder af naar Ischgl, waar we afscheid van elkaar nemen.
[ca. 3 uur, +670 hm, -1450 hm]

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen (meerpersoonskamers)
– 5x HP
– 6 dgn. begeleiding en organisatie door een berggids
– rugzaktransport naar de hut
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten in Ischgl (ca. € 8,- p.dg.)
– evt. huur skitourenuitrusting (skitourenschoenen niet inbegrepen)
– berg-/skiliften en evt. transfers (ca. € 80,-)

Onderkomen

U overnacht tijdens deze cursus in een meerpersoonskamer op de Heidelberger Hütte.  Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. De hut beschikt over douches; om hiervan gebruik te maken kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Het gebruik van een lakenzak op de hut is verplicht!
Op de meeste berghutten kun je niet pinnen, dus zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt.

Vanaf: 1.054

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest