Combicursus tiefschnee & skitouren Pitztal

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wintercursussen 5 dagen
Omschrijving

Cursus tiefschnee en skitouren in het Pitztal

Vanaf december vind je in het Pitztal goede omstandigheden om het skitourenseizoen te starten. De combicursus biedt je de mogelijkheid de eerste skitouren te ontdekken of brengt je verder in het thema als je al wat ervaring hebt. Het grootste voordeel van het Pitztal is de flexibiliteit. Zo kan er perfect getraind worden op en rondom de gletsjers van de Ötztaler Alpen. Hooggelegen gletsjers en liften brengen je naar de sneeuw als het in de dal nog mild is.

De basis van deze cursus is het comfortabele Hotel Andreas Hofer, gelegen in het centrum van het dorp en naast de skiliften. Vanuit het hotel starten we met de activiteiten van de dag, gelijk op de ski’s om omhoog te gaan touren of richting de diepe sneeuw. Zo kan de auto deze week stil blijven staan en is de reis perfect om met het openbaar vervoer te komen.

De perfecte ligging van het hotel, de voortreffelijke keuken en het mooie welnessaanbod zijn ideaal voor een geslaagde cursus. Highlight van deze skitouren en tiefschneecursus is de beklimming van de Wildspitze op 3.772 m.! Mits het weer en de omstandigheden het toelaten natuurlijk. Richting de Wildspitze nemen we je al mee naar de eerste gletsjer- en hochtouren ervaring!

Programma
dag 1 Skitechniek verbeteren in het Pitztal

De individuele heenreis is idealiter een dag eerder. ‘s Morgens vroeg starten we dag 1 met de kennismaking van de berggids in het hotel en begint de tiefschneecursus en skitourenweek. De techniek van het offpiste skiën wordt vandaag geoefend en verfijnd. Zeer belangrijk is vandaag ook het oefenen met de LVS (Lawinenverschüttetensuchgerät), deze is essentieel voor de skitouren en het skiën buiten de piste. ‘s Avonds sluiten we af met een lichte theorie-sessie.

dag 2 Op naar de Pitztaler Gletsjer

Verfijnen van de skitechniek staat vandaag op het cursusprogramma. Even belangrijk is vandaag ook het oefenen van zoeken naar personen in een lawine. De berggids zorgt voor tips en voorbeelden vanuit de praktijk. Met de Pitztaler Gletscherbahn gaan we in de middag dan nog eens omhoog richting het Pitztaler Skigebied. Op 3.440m ligt het Bergrestaurant Brunnenkogel, met indrukwekkend uitzicht op de Wildspitze, hier nemen we een pauze. Aaneengesloten starten we hier dan met de eerste echte afdaling in het offpiste gebied. We dalen af over de Taschachferner en komen langs het bekende Taschachhaus het dal in. De bovenbenen kunnen we dan laten rusten in de wellness van het hotel! ‘s Avonds is er een theoretische voorbereiding van de eerste skitourendag.

dag 3 De eerste skitourendag

[ca. 4-6 uur, +1.000hm/ -1.500 hm]
De eerste twee dagen skiën geven een goede basis voor de skitour die gepland staat vandaag. Met de lift stijgen we op richting de Riffelsee en over de middelste Löcherferner. Vandaag is de eerste dag dat we omhoog gaan touren naar een top, belangrijk voor vandaag is het leren van een goede skitourentechniek. We gaan oefenen met het aanleggen van vellen en ze er zo handig mogelijk afhalen, oefenen met het spitzkehren, het omdraaien tijdens het touren, en het vormen van een spoor de berg op. Als alles goed gaat, bestijgen we vandaag de eerst 3.000er top! De eerste skitouren afdaling genieten we in volle teugen. ‘s Avonds weer theorie, deze keer gericht op torenplanning en lawine risicobepaling.

dag 4 Verdieping in de skitourentechniek

[ca. 4-6 uur, +650hm/ -1.700 hm]
Stijgen, afdalen en techniektraining staat vandaag op het programma. Belangrijk tijdens het skitouren is het inschatten van het lawinegevaar, daar wordt dieper op ingegaan. De thema’s die gevaar aan zouden kunnen geven worden behandeld zoals de wind, nieuwe sneeuw, windgeperste sneeuw en nog veel meer. Het leren werkt het beste als we daadwerkelijk in het offpiste gebied zijn. Daarom brengen we alles in de praktijk tijdens de skitour.  Vandaag hebben we de mogelijkheid om een 3.000er te beklimmen, zit alles mee dan gaan we op weg naar de Fernerkogel (3.278 m.). ‘s Avonds gaan we in op de tourenplanning van de Wildspitze, de grote afsluiter.

dag 5 Afsluitende tour naar de Wildspitze op 3.772m

[ca. 4-6 uur, +700hm/ -2.100 hm]
Laten de omstandigheden het toe, dan beklimmen we vandaag de Wildspitze met tourenski’s. De Gletscherbahn brengt ons naar het Mittelbergjoch op 3.166m. Via de bekende weg dalen we af naar Taschachferner. Hier leggen we de vellen aan en dan volgen we de tour de gletsjer op richting de markante Top van de Wildspitze. De laatste meters worden zonder ski’s overwonnen. We zetten de ski’s neer en trekken onze stijgijzers aan, op naar 3.772m. Op de top wacht ons een grandioos uitzicht over de Ötztaler Alpen! Hier genieten we intens van het moment, waarna we volgen met een afdaling op de ski’s. In het dal aangekomen sluiten we een leerzame week af waarin we veel mooie, pittige en indrukwekkende momenten hebben beleefd.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen (twee-persoonskamers)
– 4x HP
– 5 dgn. begeleiding en organisatie door een berggids
– inclusief skipas
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde) & gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten
– toeslag eenpersoonskamer €160,-
– evt. huur skitourenuitrusting (toerskies, vellen en stokken: €180,-; skitourenschoenen: €70,-)

Onderkomen

Je overnacht tijdens deze cursus in een tweepersoonskamer in het Hotel Andreas Hofer, met een heerlijke keuken. Er bevindt zich in het hotel ook een wellness waar je gebruik van kunt maken.

Vanaf: 1.307

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
               
Niveau (cursussen)
U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. Voor de opleidingstouren is conditie benodigd voor dagtochten tot gemiddeld 5 uur looptijd en hoogteverschillen tot 1.000 hoogtemeters (voor uitzonderingen zie het “programma”). Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis benodigd. Wel heeft u al de nodige bergwandelervaring.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest