Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont Blanc

Chamonix is niet alleen bekend als het bergsportmekka in de zomer, maar ook als freeridebestemming behoort het ’s winters inmiddels tot een populaire vakantiebestemming. Door steile couloirs en prachtige en wilde gletsjers zijn afdaling tot zelfs in Italië mogelijk. Kijk om je heen en laat je imponeren door bergreuzen als Grandes Jorasses, Aiguille Verte en uiteraard de Mont Blanc, de koningin van het gebied. Het ideale terrein dus voor een onvergetelijke freerideweek. Korte klimmetjes van maximaal een uurtje lopen om de mooiste afdalingen te bereiken worden beloond met afdalingen tot wel 3.500 hoogtemeters. U heeft ruime alpiene ervaring en ervaring met afdalen bij alle sneeuwcondities.

De berggids zorgt voor een veilige routekeuze en een afwisselend verloop van de week. Als steunpunt deze week is gekozen voor het Hotel Richemond in Chamonix.

Kleine groep met slechts 6 deelnemers

Top freeride gebied Chamonix

Afdalingen door indrukwekkende couloirs

Zo.

welkom in Chamonix
Individuele heenreis en trefpunt om 17.00 uur in het hotel. Ontvangst, controle van de uitrusting en uitleg over de lawinepieps alsmede tourenbespreking. Daarna gezamenlijk avondeten.

Ma.

Grand Montets [3.000 hm afdaling]
Omhoog met de Grands Montets gondel en een afdaling over de Argentiere-Gletscher naar Argentiere. Daarna weer met de gondel omhoog en onderlangs de Grand Dru via het Mer de Glace naar beneden. Met de Montenvers Bahn terug naar Chamonix.

Di.

Aiguille du Midi [3.500 hm afdaling]
De cappucino smaakt in Italië ongetwijfeld beter, dus wat houd ons nog tegen? We zweven met de Midi-gondel naar de Aiguille du Midi (3.842 m). Vervolgens een korte afdaling en dan weer omhoog (ca. 1 uur) naar de Col de Toule (3.411 m). Daarna dalen we af naar Courmayeur en met de gondel weer iomhoog naar de Turiner Hütte. Vervolgens via het Mer de Glace terug naar Chamonix.

Wo.

Brevent/Flegere [3.000 hm afdaling]
Vandaag een dag door steile couloirs zonder gletsjerspleten. Vanuit Les Praz omhoog naar het gebied Brevent/Flegere en afdalingen met korte klimmetjes door verschillende couloirs.

Do.

Aiguille du Midi [2.900 hm afdaling]
Omhoog met de Midi-gondel naar Aiguille du Midi (3.842 m) en verschillende varianten in het Mer de Glace. Bij goede condities gaan we ook nog omhoog naar het Bivouac des Periades (ca. 900 hm/3 uur) en afdaling over de Glacier du Mont Mallet en de Leschaux-Gletscher naar de Montenvers-bahn. Terug naar Chamonix.

Vr.

Grands Montets [2.300 hm afdaling]
Deze laatste dag gaan we weer met de Grands Montets gondel omhoog. Afdaling over de Argentiere-Gletscher. Vervolgens een korte klim naar de Col du Passon (300 hm) en gevolgd door een afdaling over het Glacier du Tour naar Le Tour. Met de bus terug naar het hotel, waar we afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in een ***-hotel (2-persoonskamer)
– 5x halfpension
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– evt. huur ABS-lawinerugzak
– bergliften en skipassen (ca. € 250,-)
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen

€1299
6 dagen
5 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1000 tot 1500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervaring hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
Groepsreis
Zwitserland
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten