Bregenzerwald

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 7 dagen
Omschrijving

Op sneeuwschoenen door de grensregio tussen Kleinwalsertal em Bregenzerwald
De grensregio tussen het Kleinwalsertal en het Bregenzerwald is rustig en indrukwekkend tegelijk. Ogenschijnlijk banen we ons moeiteloos een weg door het maagdelijk witte landschap. Onderweg kunnen we, ver weg van de wintersportdrukte, volop genieten van de stilte, de prachtige uitzichten en geweldige indrukken.
Terwijl we overdag genieten van de prachtige natuur, laten we ons ‘s avonds in traditionele pensions en berghutten verwennen. Deze week is de ideale combinatie van actief bezig zijn, natuur, genieten en ontspannen, oftewel wellness voor de zintuigen.

  • charmante hutten en pensions
  • ideaal sneeuwschoenwandelterrein
  • huur sneeuwschoenen en stokken inclusief
  • huur veiligheidsuitrusting inclusief
Programma
zo Auenhütte – Schwarzwasserhütte

[ca. 3 uur, +350 hm]
Na de eerste kennismaking, materiaalcheck en de controle van de lawinepieps beginnen we aan onze tocht. We lopen rustig en ontspannen door het romantische Schwarzwassertal omhoog naar de Schwarzwasserhütte (1.620 m).

ma Gerachsattel – Option Hehlekopf – Neuhornbachjoch – Neuhornbachhaus

[ca. 3 uur, +600 hm, -560 hm]
Ons eerste doel vandaag is het boven de Schwarzwasserhütte gelegen Gerachsattel. Hier beslissen we of we de afsteker naar de Hehlekopf “meepakken”. Doen we het niet, dan scheelt dat 300 hoogtemeters.
Vervolgens lopen we verder naar het Neuhornbachjoch, waar we volop kunnen genieten van het mooie uitzicht en ons kunnen voorbereiden op de korte afdaling naar het Neuhornbachhaus.

di Schoppernau – Stoggsattel – Schönenbach

[ca. 5 uur, +590 hm, -120 hm]
Via de rodelbaan zoeven we vanmorgen eerst op sleetjes (rodels) naar beneden naar Schoppernau. Na deze snelle afdaling op de langste rodelbaan van Vorarlberg, lopen we naar boven naar het Stoggsattel. Vanaf hier lopen we door bos en uitgestrekte almvlaktes naar “Schönenbach” (1.025 m). In deze oude boerennederzetting, die vroeger alleen in de zomer bewoond was, overnachten we in Jagdgasthaus Egender, een nieuw gebouwd gasthaus.

wo Kretzbodenalpe – Obere Eggalpe – Sibratsgfäll

[ca. 4,5 uur, +200 hm, -250 hm]
Vanuit het mooie Schönenbach lopen we eerst via de Kretzbodenalpe naar de Obere Eggalpe. Deze almen zijn in de zomermaanden geopend. Melk- en jongvee graast hier op deze prachtige uitgestrekte weiden. Vanaf hier dalen we af naar Sibratsgfäll, waar we de nacht zullen doorbrengen.

do Lustenauer Riesalpe – Bodenseealpe – Balderschwang

[ca. 5,5 uur, +/-350 hm]
Vandaag wacht een klassieke Bregenzerwald-dag. Over uitgestrekte almen en door betoverende bossen lopen we via de Lustenauer Riesalpe en de Bodenseealpe naar Balderschwang, door de lokale bevolking ook wel liefdevol “Beiers Siberie”. Het gebied staat vooral bekend om haar sneeuwzekerheid.

vr Scheuenalpe – Mittelalpe – Riedbergerhorn – Berghaus Schwaben

[ca. 5 uur, +650 hm, -250 hm]
Vanuit het romantsiche Balderschwang nemen we eerst de bus naar de Scheuenalpe. Vanaf hier beklimmen we via de aan de de rustige zuidzijde gelegen Mittelalpe de top van de Riedbergerhorn. Afhankelijk van xde sneeuwcondities dalen we via of de oostelijke bergrug of via het Bolgenkessel af naar het Berghaus Schwaben, onze eindbestemming vandaag.

za Bolgental – Osterdorf – Bustransfer Hirschegg

[ca. 3 uur, -700 hm]
Deze laatste dag dalen we via de Obere en Untere Bolgenalpe en de Alpe Zunkleiten af naar Osterdorf. Met de bus rijden we tot slot terug naar ons uitgangspunt in het Kleinwalsertal.

Reisdetails

Inbegrepen
– 2x overnachting in berghutten
– 4x overnachting in pensions
– 6x HP (ontbijt en avondeten)
– 7 dagen begeleiding door een berggids
– rodelhuur
– huur veiligheidsuitrusting (LVS, schep en sonde)
– huur sneeuwschoenen en stokken

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten

Onderkomen

U verblijft deze week in berghutten en gasthofen/pensions. In de berghutten slaapt u op het lager, tenzij er meerpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit kan echter niet gegarandeerd worden. Op alle hutten zijn er wasruimtes en soms ook douches.
In de gasthofen en pernsions slaapt u in 2- of meerpersoonskamers met meestal een douche, maar soms bevind deze zich op de gang en moet deze gedeeld worden.
Alleenreizenden worden ondergebracht bij personen van hetzelfde geslacht. In de gasthofen en pensions zijn 1-persoonskamers slechts beperkt en tegen meerprijs beschikbaar.

Vanaf: 1.195

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
middelzwaar – geschikt voor sportieve beginners en gevorderden. Sneeuwschoenwandelervaring is een voordeel. U bent tredzeker en u heeft voldoende conditie om tot gemiddeld 500 tot 800 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 4-6 uur.
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
middelzwaar – geschikt voor sportieve beginners en gevorderden. Sneeuwschoenwandelervaring is een voordeel. U bent tredzeker en u heeft voldoende conditie om tot gemiddeld 500 tot 800 meter te stijgen en voor looptijden tot gemiddeld 4-6 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten