Bregenzerwald

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 7 dagen
Omschrijving

Op sneeuwschoenen door de grensregio tussen Kleinwalsertal em Bregenzerwald
De grensregio tussen het Kleinwalsertal en het Bregenzerwald is rustig en indrukwekkend tegelijk. Ogenschijnlijk banen we ons moeiteloos een weg door het maagdelijk witte landschap. Onderweg kunnen we, ver weg van de wintersportdrukte, volop genieten van de stilte, de prachtige uitzichten en geweldige indrukken.
Terwijl we overdag genieten van de prachtige natuur, laten we ons ‘s avonds in traditionele pensions en berghutten verwennen. Deze week is de ideale combinatie van actief bezig zijn, natuur, genieten en ontspannen, oftewel wellness voor de zintuigen.

  • charmante hutten en pensions
  • ideaal sneeuwschoenwandelterrein
  • huur sneeuwschoenen en stokken inclusief
  • huur veiligheidsuitrusting inclusief
Programma
dag 1 Auenhütte – Schwarzwasserhütte

[ca. 3 uur, +350 hm]
Trefpunt aan het begin van de middag op de parkeerplaats van het Sport- und Kulturzentrum in Galtür. Na de kennismaking gezamenlijk omhoog naar de hut (2.165 m).
Na de lunch gaan we aan de slag met de lawinepieps en oefenen we het zoeken van lawineslachtoffers.

dag 2 Gerachsattel – Option Hehlekopf – Neuhornbachjoch – Neuhornbachhaus

[ca. 3 uur, +600 hm, -560 hm]
Als inlooptocht beklimmen we vandaag de eerste 3.000-er, de Breite Krone. Met een licht dagrugzakje lopen we langs de Futschölbach, voorbij de Finanzerstein en tot slot via het Kronenjoch naar de top. Via dezelfde route dalen we weer af naar de Jamtalhütte.

dag 3 Schoppernau – Stoggsattel – Schönenbach

[ca. 5 uur, +590 hm, -120 hm]
Vandaag lopen we via de Jamferner naar de top van de Hintere Jamspitze. Het laatste stuk naar de top leggen we af zonder sneeuwschoenen. De beloning is een waanzinnig uitzicht over de bergen van de Silvretta. Wat volgt is een heerlijke afdaling via of de Tuoigletscher of via de Urezzas Cuortas naar de Tuoi Hütte (2.250 m).

dag 4 Kretzbodenalpe – Obere Eggalpe – Sibratsgfäll

[ca. 4,5 uur, +200 hm, -250 hm]
Vandaag beklimmen we via de Vermuntpas ee Dreiländerspitze (3.197 m). De laatste meters naar de top dient er wat geklauterd te worden. De afdaling gaat over de gletsjer naar de Wiesbadener Hütte.

dag 5 Lustenauer Riesalpe – Bodenseehütte – Balderschwang

[ca. 5,5 uur, +/-300 hm]
Vandaag het hoogtepunt van de week: de beklimming van de Piz Buin (3.312 m). Via Ochsentaler Gletscher, langs spleten en ijsbreuken gaat het naar de top. Vanaf het Buinlücke gaan de stijgijzers onder en volgen we een eenvoudige klimnroute naar de top. De afdaling gaat langs dezelfde weg terug naar de Wiesbadener Hütte.

dag 6 Scheuenalpe – Mittelalpe – Riedbergerhorn – Berghaus Schwaben

[ca. 5 uur, +650 hm, -250 hm]
Via de Tiroler Scharte (2.935 m) en de inmiddels bekende Jamtalferner lopebn we terug naar de Jamtalhütte. na een uitgebreide lunch dalen we verder af naar Galtür, waar een einde komt aan deze enerverende sneeuwschoenwandelweek.

dag 7 Bolgental – Osterdorf – Bustransfer Hirschegg
[ca. 3 uur, -700 hm]

Reisdetails

Inbegrepen
– 2x overnachting in berghutten
– 4x overnachting in pensions
– 6x HP (ontbijt en avondeten)
– 7 dagen begeleiding door een berggids
– rodelhuur
– huur veiligheidsuitrusting
– huur sneeuwschoenen en stokken

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten

Onderkomen

U verblijft deze week in berghutten en gasthofen/pensions. In de berghutten slaapt u op het lager, tenzij er meerpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit kan echter niet gegarandeerd worden. Op alle hutten zijn er wasruimtes en soms ook douches.
In de gasthofen en pernsions slaapt u in 2- of meerpersoonskamers met meestal een douche, maar soms bevind deze zich op de gang en moet deze gedeeld worden.
Alleenreizenden worden ondergebracht bij personen van hetzelfde geslacht. In de gasthofen en pensions zijn 1-persoonskamers slechts beperkt en tegen meerprijs beschikbaar.

Vanaf: 995

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Duits
De voertaal tijdens deze reis is Duits.
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
Soort reis
Sneeuwschoenwandelen
Accommodatie(s)
verschillende berghutten, verschillende hotels/gasthofen
Maand
Januari, Februari, Maart
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
***
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest