Bernina Haute Route

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 5 dagen
Omschrijving

Met tourskies op de Bernina Haute Route
Bij deze huttentocht op tourskies in de Bernina omronden we in 5 dagen de hoogste meest oostelijk gelegen vierduizender van de Alpen, de Piz Bernina. Tijdens de beklimming van de Piz Palü worden we door de prachtige Piz Bernina en een fantastisch decor begeleid. Mooie berghutten en betoverende skiafdalingen ronden deze onvergetelijke week helemaal af.

  • gezellige en gastvrije berghutten
  • rond de Piz Bernina
  • skibeklimmingen van de Piz Palü
Programma
dag 1 Coaz Hütte

[ca. 2,5 uur, -700 hm]
Trefpunt voor deze reis is ‘s middags om 13:00 uur bij het dalstation van de Corvatschbahn in Silvaplana. Met de berglift zweven we comfortabel naar de top op 3.297 meter hoogte. Daar binden we de skies onder en dalen we af naar de gezellige Coaz Hütte (2.610 m).

dag 2 Piz Glüschaint

[ca. 5 uur, +/-1.000 hm]
Vanuit de Coaz Hütte hebben we tal van skitourenmogelijkheden. Op het programma staat de beklimming van de Piz Glüschaint (3.297 m). Tot in het voorjaar vind je hier nog aan de noordzijde de beste poeder. Wanneer de condities goed zijn kunnen we afdalen tot aan het gkletsjermeer.

dag 3 Piz Sella – Rif. Marinelli Bombardieri

[ca. 6 uur, +900 hm, -700 hm]
Vandaag beklimmen we de Piz Sella (3.511 m) en steken we de Scercen Gletscher over gevolgd door een mooie afdaling naar de Rif. Marinelli.

dag 4 Piz Palü – Boval Hütte

[ca. 8 uur, +1.100 hm, -1.400 hm]
We starten vandaag met de klim naar de Marinellipas. Vanaf hier gaat het verder op stijgijzers en door de berggids gezekerd over de graat naar de top van de Piz Palü (3.883 m). Via de Oosttop bereiken we ons startpunt voor de fantastische afdaling naar de mooi gelegen Boval Hütte.

dag 5 Piz Morteratsch – Tschierva Hütte – Silvaplana

[ca. 7 uur, +1.250 hm, -1.700 hm]
Via de Bovalscharte beklimmen we de Piz Morteratsch (3.751 m). Vanaf hier beginnen we aan een mooie en rustige afdaling over de Tschiervagletscher naar de gelijknamige Tschierva Hütte, het uitgangspunt voor de bekende Biancograat. Na een korte pauze dalen we verder af door het Val Roseg. Met de taxi en trein bereiken we uiteindelijk ons uitgangspunt in Silvaplana weer.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5 dagen organisatie en begeleiding door een berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– 4 overnachtingen met halfpension (1x € 55,-, 3x ca. CHF 70)
– liftpassen en transfers (ca. CHF 55,-)
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijft u in verschillende berghutten. U slaapt op het lager of in meerpersoonskamers. Sanitaire voorzieningen zijn goed en bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. ‘s Winters zijn er geen douchemogelijkheden op de hutten.

Vanaf: 1.264

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
3-4 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest