Bernina Haute Route

Bernina Haute Route

Tijdens deze haute route omronden we in 5 dagen de meest oostelijke vierduizender van de Alpen, de Piz Bernina. De beklimming van de Piz Palü is van een ongekende schoonheid en wordt begeleidt door een fantastisch decor. De beregezellige berghutten en de mooie en lange afdalingen maken deze tourenweek helemaal compleet.

Meest oostelijke 4.000-er Piz Bernina

Beklimming Piz Palü

Gezellige berghutten

dag 1

Aankomst [ca. 2,5 uur, -700 hm]
Individuele heenreis naar Silvaplana en trefpunt om 13.00 uur bij het dalstation van de Corvatschbahn. Omhoog met de lift naar de top op 3.297 meter en vervolgens een afdaling naar de Coaz Hütte (2.610 m).

dag 2
Piz Glüschaint [ca. 5 uur, +1.000 hm, -1.000 hm]
Vanaf de Coaz Hütte hebben we tal van skitourenmogelijkheden. Wij hebben gekozen voor de Piz Glüschaint. Tot in het voorjaar is hier nog de mooiste poeder te vinden. Bij goede omstandigheden dalen we tot aan het gletsjermeer af.
dag 3
Piz Sella [ca. 6 uur, +900 hm, -700 hm]
Vandaag maken we ons op voor de klim naar de Piz Sella (3.511 m) en de oversteek van de Scersen Gletscher naar het zuiden. Vervolgens een mooie afdaling naar de Marinelli Hütte.
dag 4
Piz Palü [ca. 8 uur, +1.100 hm, -1.400 hm]
Vandaag staat de Piz Palü op het programma. Het gaat eerst omhoog naar de Marinellipas. Vanaf hier gaan we, gezekerd door de berggids, verder over de graat naar de top van de Palü. Via de oosttop bereiken we het startpunt van de mooie en lange afdaling naar de prachtige Bovalhütte.
dag 5
Piz Morteratsch [ca. 7 uur, +1.250 hm, -1.700 hm]
Via de Bovanscharte klimmen wel naar de top van de Piz Morteratsch (3.751 m). Vanaf hier volgen we een mooie en rustige afdaling over de Tschiervagletscher naar de gelijknamige Tschiervahütte, het uitgangspunt voor de beroemde Biancograat. Na een opkikkertje dalen we verder af door het door het Val Rosegg. Met taxi en trein rijden we uiteindelijk weer terug naar het uitgangspunt, waar we afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten
– verzekeringen
– berglift
– transfers

€815
5 dagen
3 - 4 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1000 tot 1500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervaring hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
Groepsreis
Zwitserland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-03-30

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten