Basiscursus tourskiën Silvretta

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wintercursussen 4 dagen
Omschrijving

Skitourencursus voor beginners
Rond de Jamtalhütte liggen tal van eenvoudige bergtoppen, die ideaal zijn voor de eerste kennismaking met het tourskiën. Maar ook het pleziert tijdens het afdalen komt hier volledig tot zijn recht. Stap voor stap leer je hier de basisbeginselen, die nodig zijn voor het tourskiën. Van de “spitzenkehren” tot aan lawineredding en alles wat er nog meer bij hoort.
Doel van deze cursus is dat je hierna zelfstandig eenvopudige skitouren kunt ondernemen of met meer plezier deel kunt nemen aan gegidste tourenweken. Een “eigen” lesruimte, een indoor klimwand, de goede verzorging, de moderne meerpersoonskamers en de hoogalpiene ambiance rond de hut maken deze cursus tot een fantastische belevenis.

Programma
do. Galtür – Jamtal Hütte en eerste oefentocht

Individuele heenreis en trefpunt ‘s ochtends op de parkeerplaats van het Sportcentrum in Galtür. Gezamenlijk omhoog naar de hut. Na de lunch staat er meteen een eerste oefentocht op het programma, waarbij tijdens de klim omhoog de eerste beginselen aangeleerd worden.
‘s Avonds staat er een theorieles over het zoeken naar en bergen van lawineslachtoffers op het programma.

vr. cursusdag

De tweede dag van deze cursus beginnen we met een oefentocht naar de Grenzkopf. Onderweg wordt aandacht besteed aan het aanleggen van een spoor en aan de tactiek tijdens de klim. Ook wordt het lawinerisico in het terrein beoordeeld. Tijdens de afdaling naar de hut gaan we met de lawinepieps aan de slag.
‘s Avonds staat er een theorieles lawinekunde op het programma.

za. cursusdag

Op weg naar de Hintere Jamspitze (3.156 m) passen we de tot nu toe geleerde stof onderweg toe.We trekken ons spoor naar de top, waarbij we het laatste korte stuk zonder skies afleggen. De beloning is een fantastische afdaling over de gletsjer. Afwisselend nemen de deelnemers de leiding over de groep. ‘s Middags houden we ons bezig met het zoeken en bergen van lawineslachtoffers.
Na het avondeten houden we ons bezig met de tourenplanning voor de volgende uitgezochte bergtop.

zo. cursusdag

De afsluitende skitour van deze cursus gaat naar één van de omliggende bergtoppen. Afwisselend nemen de deelnemers de leiding over de groep. De berggids staat zonodig met raad en daad terzijde.

‘s Middags dalen we weer af naar het dal, waar we afscheid nemen van de Silvretta en van elkaar.
Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen (meerpersoonskamers)
– 3x HP
– begeleiding door een berggids
– tourenbrood en -thee voor onderweg
– rugzaktransport naar de hut
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– huur skitourenuitrusting (skitourenschoenen niet inbegrepen)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten in Galtür (ca. € 15,-)

Onderkomen

U overnacht tijdens deze cursus in een meerpersoonskamer op de Jamtalhütte.  Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. De hut beschikt over douches; om hiervan gebruik te maken kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Het gebruik van een lakenzak op de hut is verplicht!

Vanaf: 694

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
Niveau (cursussen)
Je hebt bij voorkeur een basiscursus doorlopen en wellicht al enige hoogtourenervaring. Je hebt gletsjer- en stijgijzerervaring. Je conditie is toereikend voor dagtochten tot 7 uur looptijd.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest