Combicursus Skitouren & Tiefschnee Silvretta

Combicursus Skitouren & Tiefschnee Silvretta

Je hebt ruime ervaring op de piste en bent toe aan je volgende stap: prachtige skitouren en afdalingen in het offpiste terrein.
Tijdens deze week leer je het allemaal, een perfecte tiefschneetraining in de freeride-arena Ischgl/Samnaun en eenvoudige skitouren rond de Heidelberger Hütte. Het accent gedurende de eerste dagen ligt dan op de stap van de geprepareerde piste naar het offpiste terrein. De focus ligt dan voornamelijk op de techniek van het afdalen in verschillende soorten sneeuw. Je maakt dan gebruik van de aanwezige skiliften en zult soms nog korte stukjes moeten lopen naar het begin van de afdaling. Tijdens verschillende afdalingen wordt je techniek verbeterd.
De 2e helft van de cursus verschuift het accent naar het tourskiën. Je leert dan tijdens verschillende skitourtochten het lopen op skies met stijgvellen, verschillende stijgtechnieken (w.o. spitzkehren), het inschatten/beoordelen van het lawinerisico, tactiek, routeplanning, omgang met de lawinepieps en het zoeken en bergen van lawineslachtoffers. Behalve de praktijk wordt er ook aandacht besteed aan theoretische onderwerpen als uitrusting, lawinekunde, oriëntatie, weerkunde en alpiene gevaren.
De Heidelbergerhütte ligt ideaal en beschikt over meerpersoonskamers met etagedouche en een fantastische keuken!

DAV-opleidingssteunpunt Heidelberger Hütte

Zeer goede keuken op de hut

Huur veiligheidsuitrusting inclusief

zo.

Individuele heenreis 
Heenreis naar Ischgl. Trefpunt om 16.30 uur. Gezamenlijk met de pistenbully omhoog naar de hut. Programmabespreking en gezamenlijk avondeten.

ma.

Techniektraining en tiefscheecursus
Eerste techniektraining en tiefschneecursus in het skigebied Ischgl/Samnaun met oefening in de omgang met de lawinepieps in theorie en praktijk. Met de skidoo terug naar de hut.

di.

Verdieping
Vandaag gaan we dieper in op de gisteren behandelde zaken. Tijdens verschillende afdalingen wordt er veel aandacht aan de techniek besteed. Ook gaan we verder met de lawinepieps en het zoeken en bergen van lawineslachtoffers.
’s Avonds theorie oriëntatie en tourenplanning

wo.

Skitour Larainferner Spitze [ca. 3 uur, +/-750 hm]
Vandaag staat de eerste skitour op het programma. De huisberg van de Heidelberger Hütte, Larainferner Spitze (3.009 m) kun je na vandaag toevoegen aan je tourenboek. Tijdens deze tocht leer je het leggen van een goed spoor, het lopen met stijgvellen, spitzkehren en nog veel meer.
Tot besluit dalen we weer af richting de hut en komt het geleerde van de eerste 2 dagen goed van pas.

do.

Drie-toppen-tour [ca. 4 uur, +/- 1.000 hm]
Vandaag staan er maar liefst 3 toppen op het programma. Als eerste de Piz Davo Sasse (2.792 m), gevolgd door een korte afdaling en dan door naar de  Piz Val Gronda (2.812 m). Tot besluit beklimmen we de Ils Chalchogns (2.792 m) gevolgd door een schitterende afdaling terug naar de hut.
Kortom, een mooie dag om al het geleerde onder het toeziend oog van de berggids in praktijk te brengen.

vr.

Skitour Piz Davo Lais [ca. 4 uur, +/- 800 hm]
Via de Davo Lais Scharte beklimmen we de Piz Davo Lais (3.027 m). Het laatste stuk naar de top doen we zonder skies. Bij voldoende animo zijn er nog mogelijkheden om een combinatie met de Piz Laver (2.984 m) te doen. Wat rest is een schitterende afdaling.

za.

Piz Mottana en afscheid [ca. 3 uur, +670 hm, -1.450 hm]
Slottour naar de Piz Mottana (2.928 m) en door het steile Nordkar terug naar de hut. Nadat we onze bagage bij de hut hebben opgepikt, dalen we op skies af naar het dal.
Afscheid en terugreis om ca. 15.00 uur.

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 6 overnachtingen in meerpersoonskamer
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– vervoer naar de hut
– bagagetransport naar de hut
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– huur skitourenset
– lunches
– verzekeringen
– berg-/skiliften en transfers (ca. € 100,-)
– evt. parkeerkosten in Ischgl (ca. € 8,- per dag)

€865
7 dagen
5 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (skitouren/ freeride)

Skitourenervaring is niet vereist, maar is wel een voordeel. Stijgingen tot 800 hoogtemeters (2-4 uur). Korte, steile passages tijdens zowel de klim als de afdaling kunnen voorkomen. U beheerst de parallelschwung op zwarte pistes.
Groepsreis
Oostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten