Basiscursus Skitouren Silvretta

Basiscursus Skitouren Silvretta

Rond de Jamtalhütte liggen tal van eenvoudige bergen waar je kunt tourskiën. Deze zijn bij uitstek geschikt zijn voor de eerste kennismaking met het tourskiën. Ook het afdalen komt hier volop aan bod. Stap voor stap leer je de basisbeginselen, die nodig zijn voor het tourskiën. Van spitzenkehren tot het zoeken naar lawineslachtoffers, alles is in deze cursus opgenomen. Doel is dat je na deze cursus zelfstandig eenvoudige skitouren kunt ondernemen.
Een eigen lesruimte, een indoor klimwand en moderne meerpersoonskamers en een perfecte verzorging door de hüttenwirt Gottlieb Lorenz maken deze cursus tot een populaire cursus.
Skitourenervaring is niet vereist, maar je hebt al wel de nodige offpiste afdalingen gemaakt.

DAV-cursussteunpunt Jamtalhütte

Ideaal opleidingsterrein

Hoogwaardig cursusmateriaal

Do.

Korte skitour met techniektraining 
Individuele heenreis naar Galtür en trefpunt om 10.00 uur op de parkeerplaats bij het sportcentrum. Gezamenlijk omhoog naar de hut, lunch en programmabespreking. ’s Middags starten we met techniektraining tijdens een korte skitour.
’s Avonds theorie: zoeken en bergen van lawineslachtoffers.

Vr.

Skitour naar de Grenzkopf [ca. 4 uur, +/- 800 hm]
Tijdens deze skitour gaan we dieper in op verschillende onderdelen, zoals het sporen, tactiek tijdens de tocht, lawinebeoordeling. Tijdens de afdaling oefenen we het zoeken naar lawineslachtoffers.
’s Avonds theorie: lawinekunde.

Za.

Skitour naar Hint. Jamspitze (3.156 m) [ca. 5 uur, +/-1.000 hm]
Herhaling diverse cursuselementen tijdens een skitour naar de Hint. Jamspitze. Het laatste stukje naar de top leggen we af zonder skies. Mooie afdaling over de gletsjer.
Vandaag zul je af en toe de leiding van de groep op je nemen. ’s Middags oefenen met de lawinepieps en het bergen van een lawineslachtoffer.
Vanavond voorbereiding en tourenplanning van een uitgezochte skitour.

Zo.

“zelfstandige” skitour
Vandaag al weer de laatste dag van deze intensieve cursus. Vandaag zul je afwisselend je eerste skitour zelfstandig leiden, waarbij de berggids uiteraard “aan de zijlijn” met raad en daad terzijde zal staan. Doel is het toepassen van alles wat je deze dagen geleerd hebt.
Aan het einde van deze tour dalen we weer af naar de hut en verder naar het dal, waar we rond 16.00 uur afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 4 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 3 overnachtingen in meerpersoonskamer
– 3x halfpension (ontbijt en avondeten)
– tourenbrood en -thee
– bagagetransport naar de hut en terug
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– huur Kästle skitourenset (zonder schoenen!!)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– evt. huur skitourenschoenen (kunnen ter plaatste gehuurd worden, ca. € 40,-)
– verzekeringen
– parkeerkosten (ca. € 15,-)

€559
4 dagen
5 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (skitouren/ freeride)

Skitourenervaring is niet vereist, maar is wel een voordeel. Stijgingen tot 800 hoogtemeters (2-4 uur). Korte, steile passages tijdens zowel de klim als de afdaling kunnen voorkomen. U beheerst de parallelschwung op zwarte pistes.
Groepsreis
Oostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten