Basiscursus Skitouren Achensee

Basiscursus Skitouren Achensee

De Erfurter Hütte biedt de ideale condities voor een skitourencursus in het Rofangebergte. In de directe omgeving van de hut zijn er goede tourenmogelijkheden voor deze 3-daagse cursus. Je hebt ruime ski-ervaring op de zwarte piste en je brengt ook al enige offpiste ervaring mee.

Beklimming Rofanspitze

Goede tourenmogelijkheden

Gezellige Erfurter Hütte

Vr.

Techniektraining en oefening lawinepieps en zoeken en bergen lawineslachtoffers [ca. 2,5 uur]
Individuele heenreis naar de Achensee en trefpunt om 10.00 uur op de parkeerplaats van de Rofan Seilbahn in Maurach am Achensee. Rond de hut oefenen we de verschillende technieken. Na de lunch staat de middag in het teken van de lawinepieps en het zoeken naar lawineslachtoffers.

Za.

Skitour naar Rofanspitze (2.262 m) [ca. 2 uur, +/-500 hm]
Onderweg wordt er aandacht besteed aan de techniek en tactiek tijdens de klim en aan het leggen van een goed spoor. ’s Middags gaan we weer verder met lawinekunde, sonderen en het bergen van lawineslachtoffers. ’s Avonds oriëntatie en zelfstandige tourenplanning voor morgen.

Zo.

“zelfstandige” skitour
Vandaag al weer de laatste dag van deze intensieve cursus. Vandaag leidt je zelfstandig je eerste skitour, waarbij de berggids uiteraard “aan de zijlijn” met raad en daad terzijde zal staan. Doel is het toepassen van alles wat je deze dagen geleerd hebt.
Aan het einde van deze tour dalen we weer af naar de hut en verder naar het dal, waar we rond 16.00 uur afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 3 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 2 overnachtingen in meerpersoonskamer
– 2x halfpension (ontbijt en avondeten)
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)
– huurskitourenset (zonder schoenen!!)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– evt. huur skitourenschoenen (kunnen ter plaatste gehuurd worden, ca. € 40,-)
– verzekeringen
– berglift (ca. € 20,-)
– parkeerkosten

€445
3 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (skitouren/ freeride)

Skitourenervaring is niet vereist, maar is wel een voordeel. Stijgingen tot 800 hoogtemeters (2-4 uur). Korte, steile passages tijdens zowel de klim als de afdaling kunnen voorkomen. U beheerst de parallelschwung op zwarte pistes.
Groepsreis
Oostenrijk
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten