Andermatt

Andermatt

Andermatt is in Zwitserland en ver daarbuiten bekend als freeride mekka. Het bonte gezelschap freeriders, vooral uit de Scandinavische landen en uit Engeland, maakt Andermatt tot een internationale vakantie hotspot. De bijna 3.000 meter hoge Gemsstock biedt voor het freeride afdalingen tot maar liefst 1.500 hoogtemeters. En het mooiste is dat je met de berglift tot op de top kunt komen. Je kunt vervolgens kiezen uit matig steile afdalingen over kleine gletsjers en steile, snelle couloirs. Maar ook een uitstapje naar de Winterhorn is de moeite waard. Heb je geen moeite een uurtje te lopen, dan bieden de nabijgelegen bergen ook schitterende afdalingen.
Tot besluit van elke dag wacht een gezellig samenzijn in Spycher, the place to be in Andermatt. Kortom, een week voor elke gepassioneerde freerider!

Kleine groep met slechts 6 deelnemers

Afdalingen tot 1.500 hoogtemeters

Optie heliski

Dag 1

Aankomst
Individuele heenreis naar Andermatt. Trefpunt om 18.00 uur in het hotel. Ontvangst door de berggids, controle van de uitrusting en bespreking van het programma.

Dag 2

Gemsstock
Met de berglift omhoog naar de top van de Gemsstock. Direct achter het liftstation beginnen we aan de afdalingen in het Guspistal. De varianten in dit gedeelte bieden volop mogelijkheden om de gehele dag door te brengen.

Dag 3

Giraffe – Elefant
Nu we goed ingeskied zijn, kunnen we beginnen aan de steilere afdalingen. De Giraffe en de Elefant, die op het programma staan, laten je hart sneller kloppen.

Dag 4

Rothorn
Vandaag laten we de drukte rond de Gemsstock snel achter ons. Na een paar meters klimmen bereiken we de oosthellingen van de Rothorn. Verschillende varianten brengen ons uiteindelijk via het Felsental naar het Hospental. Met de trein rijden we ’s middags terug naar Andermatt.

Dag 5

Gemsstock – Furkapas
Afhankelijk van de omstandigheden kiezen we vandaag voor het terrein rond de Gemsstock en de Furkapas of het gebied rond de Gotthardpas.

Dag 6

Winterhorn – Centrale
Tot besluit van deze freerideweek bezoeken we het gebied rond de Winterhorn en de Centrale. Alternatief is een helivlucht.
Aan het einde van de middag nemen we afscheid van elkaar.

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in 2-persoonskamer
– 5x halfpension (ontbijt en avondeten)
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– evt. huur ski-uitrusting
– evt. huur ABS-lawinerugzak
– berg- en skiliften (ca. CHF 300,-)
– evt. helivlucht (vanaf ca. CHF 250,-)
– verzekeringen

€1299
6 dagen
5 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (skitouren/ freeride)

U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1000 tot 1500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervaring hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
Groepsreis
Zwitserland
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten