Zermatt, Wallis

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, vaste standplaats 7 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Wandelgenot aan de voet van de Matterhorn 
Niet alleen de Matterhorn, misschien wel de meest markante bergen van de Alpen, maar ook de vele andere vierduizenders rond Zermatt bepalen deze week het decor.  Niet alleen vanuit je hotel, maar ook tijdens het wandelen. Tijdens  5 prachtige wandelingen leren we het wandeleldorado rond Zermatt kennen en kunnen we de beroemde Matterhorn van verschillende kanten aanschouwen.
De hoogtepunten rijgen zich deze week als een parelketting aaneen: van Oberrothorn tot de Europaweg en van de Gornergrat tot de Triftschlucht. En als je aan het einde van de week nog zin hebt, kun je er nog een nacht aan vastplakken en onder leiding van een lokale berggids de Breithorn (4.164 m) beklimmen.
Voor deze enerverende wandelweek heb je al enige bergwandelervaring en zijn conditie en uithoudingsvermogen voor dagtochten van 5 tot 8 uur en hoogteverschillen tot 1.200 meter.
..
let op: boeken kan tot 5 weken voor aanvang van de betreffende reisperiode! Zodra we minstens 6 deelnemers hebben, gaan we van start.
Programma
zo. Heenreis en aankomst in Zermatt

Let op: Zermatt is autovrij. Dat betekent dat je met eigen vervoer tot Täsch kunt komen. Er zijn daar parkeergarages, waar je kunt parkeren. Vanaf Täsch rij je verder per trein in 12 minuten naar Zermatt. Wanneer je van tevoren aangeeft hoe laat je aankomt in Zermatt, zorgen wij ervoor dat je wordt opgehaald.

ma. Europaweg

We rijden vanmorgen eerst met een taxi naar het gehucht Täschalp (2.214 m), waar we deze unieke höhenweg starten. Langs de westhellingen van het Mattertal lopen we door heerlijke naaldbossen met oeroude bomen en voortdurend zicht op de Matterhorn naar de almhutten van Tufteren (2.215 m). Via Sunnegga en de oude huisjes van Findeln lopen we terug naar Zermatt.

ca. 4,5-5 uur
+340 hm
-900 hm
13,5 km
di. Glacier Trail en Hörnli Hütte

We zweven vanmorgen eerst met de berglift snel en comfortabel naar de Trockener Steg (2.929 m). Vanaf hier lopen we via de Glacier Trail door een gebied, waar de gletsjers zich inmiddels hebben teruggetrokken. Via verschillende gletsjermeren zoals de Theodul-Gletschersee en de Furggsee lopen we naar de Hörnlihütte (3.262 m). Net voorbij de hut begint de bekende Hörnli-graat, die Edward Whymper in 1865 tijdens de eerste beklimming naar de top van de Matterhorn volgde.
Na een welverdiende pauze wandelen we weer naar beneden naar de Schwarzsee en vervolgens met de berglift terug naar Zermatt.

ca. 5,5-6 uur
+660
-1.020 hm
11,9 km
wo. Triftschlucht en Berggasthaus Trift

Vandaag wacht een enerverende dag. Via het beroemde bloemenpad met haar enorme verscheidenheid aan bloemen en planten lopen we door de indrukwekkende Triftschlucht en bereiken we het Berggasthaus Trift.  Dit is de ideale stek om onder het genot van een welverdiende ijsthee en zelfgemaakte appeltaart te genieten van de betoverende bergwereld.
Via de Höhbalmen dalen we af naar Arben. Via Zmutt bereiken we uiteindelijk weer Zermatt.

ca. 8 uur
+1.200 hm
-1.200 hm
19,5 km
do. Gornergrat en Gornerschlucht

Na een indrukwekkende treinrit met een smalspoortrein bereiken we het bergstation Gornergrat (3.130 m). Na hier even van het indrukwekkende uitzicht genoten te hebben, wandelen we via het station Rotenboden naar de Gletschergarten en vervolgens door de Gornerschlucht naar Furi en Zermatt.

ca. 5-5,5 uur
+80 hm
-1.560 hm
11,5 km
vr. Oberrothorn

De Oberrothorn (3.415 m) staat te boek als de hoogste wandelberg van Europa. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht op verschillende gletsjermeren van het Monte Rosa-massief en op maar liefst 38 vierduizenders.
We zweven comfortabel met de bergliften via Sunnegga en Blauherd naar de Unterrothorn (3.103 m). Via de “Weg zur Freiheit” beklimmen we top van de Oberrothorn. De afdaling gaat via de Fluhalp en de Stellisee terug naar Blauherd. Met de berglift zweven we terug naar Zermatt.

ca. 4,5-5 uur
+500 hm
-1.035 hm
8,7 km
za. terugreis

Na het ontbijt komt er helaas een eind aan deze prachtige wandelweek in Zermatt en nemen we afscheid van de bergwandelgidsen Valérie en Justine. Met de trein rijden we terug naar Täsch.

Heb je nog zin, dan kun je er nog 1 nacht aan vastplakken en zaterdag de Breithorn (4.164 m) beklimmen. Je zweeft dan ‘s ochtends eerst met de berglift naar de Klein Matterhorn (3.883 m) om van daaruit over de gletsjer de top van de Breithorn te beklimmen. Aan het einde van de tocht bestaat nog de mogelijkheid om op eigen houtje het uitzichtsplatform en het Gletscherpalast op de Klein Matterhorn te bezoeken.
De benodigde technische uitrusting (klimgordel, stijgijzers, hoofdlamp, helm) is inbegrepen, de berglift naar de Klein Matterhorn niet. Voor deze beklimming heb je wel stijgijzervriendelijke bergschoenen nodig. Dit zijn doorgaans C-schoenen. Bij twijfel adviseren we om een buitensportzaak te raadplegen.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in een standaard 2-persoonskamer Dorfblick (16 m2) (opm. genoemde prijs is op basis van 2 personen per kamer)
– 6x HP (ontbijt en avondeten)
– afhaalservice van station Zermatt
– 5 wandelingen onder leiding van een lokale bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– treinticket Täsch – Zermatt v.v. en Gornergrat
– taxikosten (ca. € 15,-)
– entree Gornerschlucht (ca. € 5,-)
– bergliften

Toeslagen
– standaard kamer Matterhornblick (16 m2): € 60,-
– Deluxe kamer Dorfblick (30 m2): € 30,-
– Deluxe kamer Matterhornblick (30 m2): € 90,-
– 1-persoonskamer (13 m2): € 120,-
– berggids Breithorn: € 200,- p.p. (bij min. 3 deelnemers; max. 6 deelnemers)
– extra nachten: op aanvraag

Onderkomens

U bent deze week ondergebracht in Hotel Capricorn in het autovrije Zermatt. Ondanks de rustige ligging in het dorp, bevinden de bergliften, restaurantjes en andere faciliteiten zich allemaal binnen 3 tot 10 minuten lopen. De mooie en gezellig ingerichte 2-persoonskamers beschikken allemaal over koffie- en theefaciliteiten, kabel-TV en gratis WiFi, een badkamer met douche of ligbad en WC. De meeste kamers beschikken bovendien over een balkon. Er is een lift aanwezig.
De standaardkamers zijn 16 m2 groot en bieden zicht op het dorp. Tegen meerprijs kun je ook een kamer krijgen met zicht op de Matterhorn of een luxe en grotere kamer (30 m2) met zicht op het dorp of op de Matterhorn.

Vanaf: 1.227

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
6-12 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest