Yoga & Hike – voor je Mentale Gezondheid

Add to Wishlist
Add to Wishlist
yoga 5 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Op naar het Stubaital voor de Yogaweek voor Mentale Gezondheid in de BERGEN! 

Ben je een beginnend wandelaar? Zijn er onzekerheden waar je aan wilt werken in de bergen? Wil je je hoogtevrees, tredzekerheid, moe worden of bang zijn voor het ‘vastlopen’ te baas worden? Klinkt dit als een uitdaging die bij je past? Ga dan mee op Yoga & Hike reis naar het Stubaital.

Deze tocht heeft een heerlijke ‘thuisbasis’. We gaan wandelen & doen yoga, maar ook intensief aan de slag met techniek, kennis en kunde om jou wandelervaring nóg mooier te maken. We starten in het dal van Neustift omhoog naar de Neue Regensburgerhütte. Dit is onze basis voor deze week. Er is een compleet nieuwe zaal beschikbaar voor de yoga & meditatie. We genieten verschillende soorten yoga, maar vooral restoratie & yin yoga om de balans tussen inspanning en ontspanning te behouden.

 • iedere nacht op de Neue Regensburgershütte met heerlijke nieuwe yogazaal!
 • thema van de week “Mentale Gezondheid”
 • kennis en kunde van met Dr. Kristina Sturz
 • rustige omgeving, de hutten zijn pas net open!
 • voor beginnende en licht gevorderde bergwandelaars
 • dagelijks yoga, meditatie, ademwerk
 • koud water dippen! Shock your senses!
 • je yogamatje mag mee!

Deze tocht begint op 21 juni en we dalen weer af in de ochtend van 25 juni 2023. De voertaal is Engels & Nederlands. 

Programma

Het thema van deze week Mentale Gezondheid, gaan we thema’s te baas, zoals angsten die we vaak in de bergen hebben zoals: hoogtevrees, angst om te vallen, de angst om niet verder te kunnen bij een moeilijke overgang, onzekerheid en moeheid die de overhand nemen als je al een tijdje onderweg bent. Deze angsten zijn heel normaal, iedereen heeft ze. 

De beste atleten ervaren deze angsten nog steeds, omdat ook zij steeds aan het einde van hun comfortzone komen. Ze hebben manieren gevonden om sneller de angst om te zetten en er goed mee om te gaan. Iets wat een persoon die niet iedere dag in de bergen is waarschijnlijk nog niet zo goed kan. En, dan komt het moment waarop je gewoonweg ‘niet meer gaat’, ‘het past niet bij me’, ‘ik heb die angst nu eenmaal’. Maar daar zijn wij het niet mee eens, wij vinden dat iedereen de mogelijkheid mag krijgen om angsten te overwinnen. Je zult er niet ineens een topatleet van worden, maar wel stapje voor stapje je comfortzone uit kunnen breiden en steeds weer met vertrouwen die wandelingen kunnen maken in de bergen. Een belangrijk aspect van het leren met de angst om te gaan is, het daadwerkelijk aanwezig zijn in de bergen waar je nieuwe ervaringen op kan doen, maar op een veilige gemakkelijke plek. 

Daarom organiseren wij deze week aan op de Neue Regensburgerhütte, we wandelen naar boven met een korte wandeling en verblijven die week hierboven. Tijdens deze week sluit Kirstina, bergwandelgids, sportpsychologe & mental coach (Engels & Duitstalig) aan, zij neemt je mee in het leren omgaan met angsten tijdens het wandelen. De tweede persoon die meegaat, onze eigen Nederlandse bergwandelgids, holistisch coach & yogadocente, die jullie iedere dag meeneemt in een heerlijke ontspannende yogasessie en meditatie oefeningen. Belangrijk is deze week dat de spanning en ontspanning in balans zijn, daar zorgen wij voor. 

We gaan deze week verschillende activiteiten inzetten om je angsten te overwinnen

 • yin & restorative yoga sessies om tot rust te komen, 
 • vrije tijd te genieten in de beginnende zomer op de hut, 
 • acute stress nuttig inzetten door een ijsbad te oefenen, 
 • ademhalingsoefeningen die je leren ontspannen,
 • dagelijks korte wandelingen maken, 
 • samen met Kris onderzoeken waar je nog aandacht mag geven aan je angsten,
 • er is voldoende ruimte voor een persoonlijke aandacht

Ben jij klaar om je onzekerheden aan te kijken? Wandel deze week met ons mee!

Heb je vragen over het niveau, verwachtingen, activiteiten? Of heb je speciale vragen of wensen, of al eens eerder methoden toegepast om je angsten te overwinnen? Laat het ons weten en dan overleggen we of deze week bij je past. 

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen (tweepersoonskamer), 21 t/m 25 juni 2023
– 5x HP (ontbijt & avond) + lunchpakket
– 5 dagen begeleiding van NL bergwandelgids & yogadocente
– 5 dagen begeleiding door Sport- en mentalcoach gespecialiseerd in angsten
– 2x dagelijks yoga (door YT 500+ uurs docent)
– dagelijks meditatie & ademwerk, koud water dip!
– organisatiekosten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– persoonlijke uitgaven
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– toeristenbelasting

Accommodaties
Algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in een berghut in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

Welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers. Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.

Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

Overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen. Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

Douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing. Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
Reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

Annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

In de boekingsbevestiging ontvang je een link voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 1.297

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Leeftijd
v.a. 10 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest