Yoga & Hike Dolomieten

Add to Wishlist
Add to Wishlist
yoga 6 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Van hut naar hut met een clubje yogi’s in La Bella Italia

We beginnen de week in een comfortabel hotel in St. Zyprian (Italië) en trekken daarna 5 dagen door de bergen. Een huttentocht met mooie uitdagingen en uitzichten! Tijdens deze 6-daagse middelzware huttentocht worden verschillende landschappelijke pareltjes aaneen geregen zoals: Bärenfälle, Schlern, Seiseralm, Plattkofel, Langkofelscharte, Val Duron, Tierser Alpl en Tschamintal. We warmen de spieren ‘s morgens op met een actieve hatha flow en gaan op pad. Tijdens het wandelen gaan we aan de slag met meditatie. Op tijd nemen we pauze om te genieten van de natuur & uitzichten. Bijna iedere dag komen we een mooie open plek tegen om yoga & adem, pranayama, te beoefenen. Eenmaal aangekomen op de hut geven we de voeten even rust en voor het gezamenlijke avondeten gaan we dan nog een keer naar buiten voor relax yoga, in de vorm van gentle hatha of yin yoga. Na een korte meditatie en tijd voor jezelf schuiven we samen aan aan tafel en genieten we van de avond.

  • huttentocht in een kleine groep (5-9 personen)
  • een prima wandelbestemming van medio juni tot medio september
  • voor beginnende en (licht) gevorderde bergwandelaars geschikt
  • opening van de week in hotel in St. Zyprian
  • dagelijks yoga, meditatie, ademwerk
  • je yogamatje mag mee!
    .

We wandelen deze huttentocht gezamenlijk door de Dolomieten. De tocht wordt begeleid door een bergwandelgids, eveneens yogadocent. We zullen deze dagen iedere dag yoga, meditatie en ademwerk doen en natuurlijk veel wandelen. De dagen zijn van ‘s morgens tot ‘s avonds gevuld met een mooi programma waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Geniet deze week van frisse lucht, rustige omgeving en de prachtige bergwereld van de Dolomieten. Geniet je meer van wandelen dan yoga? Neem dan tijdens de yogamomenten een pauze voor jezelf, je bent natuurlijk welkom!

.
Deze reis vertrekt slechts één keer in 2023 en wel van 27 juni t/m 2 juli.
Boeken kan tot uiterlijk 23 mei 2023!

Programma

Deze week in juni staat in het kader van jou welzijn. Een prachtig hotel en gezellige berghutten, iedere ochtend een yogasessie en vervolgens een dag wandelen in de bergen. Eén ding is zeker; je geniet iedere dag weer van de ongelooflijke natuur van de Rosengarten. 

Yoga op wandelvakantie 

Iedere morgen beginnen we voor het ontbijt met een yogales om lekker wakker te worden, dit kan variëren van een yin yoga les, gentle hatha, hatha tot vinyasa flow les. De yogadocente, tevens de bergwandelgids, staat iedere ochtend weer klaar met frisse energie om samen te rekken en strekken. Daarna geniet je van een ontbijt en is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken. 

Wandelen in de Rosengarten 

De dagelijkse etappes duren gemiddeld 6 uur. We vertrekken ‘s ochtends rond 10 uur en iedere dag kom je een gezellige hut tegen om te lunchen of te pauzeren. Onderweg is er ook nog ruimte voor yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen. Daar neemt de bergwandelgids jullie in mee. ’s Avonds genieten van een 3-gangendiner en daarna tijd voor jezelf. 

van dag tot dag
dag 1: Aankomst in St. Zyprian – hotelovernachting – Welkom
dag 2: St. Zyprian – Bärenfälle – Schlernhaus [6,3 km, +1.360 hm, -105 hm, ca. 5,5 uur]
dag 3: Schlernhaus – Plattkofelhütte [11,9 km, +500 hm, -640 hm, ca. 4,5 uur]
dag 4: Rondje om de Plattkofel – Plattkofelhütte [12,8 km, +570 hm, -1.060 hm, ca. 5,5-6 uur]
dag 5: Plattkofelhütte – Val Duron – Tierser Alplhütte [10,6 km, +220 hm, -1.460 hm, ca. 4,5 uur]
dag 6: Tierser Alplhütte – Molignonpas – St. Zyprian [10,2 km, +220 hm, -1.460 hm, ca. 5 uur]
aansluitend individuele terugreis

Reisdetails

Inbegrepen
– 1x hotelovernachting in juni (o.b.v. 2 pers. per kamer)
– 4x overnachtingen in 3 verschillende berghutten (meerpersoonskamer)
– 5x HP (ontbijt & avond)
– 5 dagen begeleiding van NL bergwandelgids
– 2x dagelijks yoga (door YT 500+ uurs docent)
– dagelijks meditatie & ademwerk
– organisatiekosten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– toeslag single use 2-psk. (alleen in het hotel mogelijk: + € 50,-)
– evt. liftkosten
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– toeristenbelasting (€ 2,10 p.p.)
– bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 p.p.)
– boekingskosten (€ 25,-)

Accommodaties
Algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in kleine meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

Welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers. Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.

Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

Overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen. Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

Douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing. Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
Reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

Annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

In de boekingsbevestiging ontvang je een link voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 1.447

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Leeftijd
v.a. 16 jr.
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest