Wandelen in het Sellrain

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, vaste standplaats 6 dagen
100% Original
Omschrijving
alpiene wandelingen in de Stubaier Alpen met huttenwissel 
Geniet met ons van de aangename verzorging en gastvrijheid op de Winnebachsee Hütte en de Schweinfurter Hütte. Het schitterende landschap van het Sellrain krijgt u er gratis bij. We maken deze week mooie wandelingen naar verschillende bergtoppen en een mooi gletsjermeer.

  • kleine wandelgroepen van 5 tot 10 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde bergwandelgids
  • 3 bergtoppen en een gletsjermeer
Programma
zo. Winnebachsee Hütte

[ca. 2-2,5 uur, +760 hm]
Trefpunt om 14.00 uur op de gratis parkeerplaats in Gries in het Sulztal. Na de eerste kennismaking lopen we gezamenlijk omhoog naar de gezellige berghut bij de Winnebachsee. De rugzakken geven we af bij de materiaalseilbahn, zodat we zelf comfortabel naar boven kunnen lopen

ma. Gänsekragen

[ca. 6 uur, +/-850 hm]
Als inlooptocht staat vanmorgen de mooie uitzichtsberg, de Gänsekragen (2.915 m) op het programma. Vanaf de top kunnen we de route van morgen goed bekijken. ‘s Middags na de lunch lopen we nog naar een gletsjermeer op 2.660 meter hoogte bij de Bachfallenferner.

di. overgang naar de Schweinfurterhütte

[ca. 6,5 uur, +510 hm, -850 hm]
Door rotsachtig terrein lopen we omhoog naar het Zwieselbachjoch (2.870 m). De afdaling door het mooie Zwieselbachtal is lang en afwisselend. Onze eindsbestemming is de Schweinfurter Hütte (2.034 m), ons steunpunt voor de komende 3 dagen.

wo. Hochreichkopf

[ca. 5,5 uur, +/-980 hm]
Een interessante en lonende dagtocht is Hochreichkopf (3.008 m), de pyramidevormige berg, die vanuit de hut al zichtbaar is. Door de bossen lopen we eerst naar de Finsterer Alm (2.142 m). Via een oude morenerug bereiken we de Hochreichscharte, van waaruit we tot slot de het laatste stuk naar de top lopen.

do. Zwieselbacher Roßkogel

[ca. 7 uur, +/-1.050 hm]
We lopen eerst door het Zwieselbachtal  terug naar de Zwieselbachalm. Na het Fidaskar wordt het steeds steiler. Op de top worden we beloond met een fantastisch uitzicht op de Stubaier- en de Ötztaler Alpen.

vr. afdaling naar Niederthai

[ca. 2 uur, -500 hm]
Na het ontbijt dalen we af naar Niederthai. Vanaf hier rijden we met een taxi terug naar de parkeerplaats in Gries.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in 2-, 3- of 6-persoonskamers
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– rugzaktransport naar de Winnebachseehütte
– transfer op de laatste dag

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandelweek in 2 verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Op de meeste berghutten kun je niet pinnen; zorg dus voor voldoende contant geld.

Vanaf: 764

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-10 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest