Venediger Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, individuele huttentocht 4 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Aan de voet van de Großvenediger
Misschien heb je de Lasörling Trek al eens gelopen en verlekkerd naar de andere kant van het dal met haar besneeuwde en vergletsjerde bergtoppen gekeken. Vanaf deze zomer bieden wij je de mogelijkheid om gedurende 4 dagen kennis te maken met het prachtige Venediger-gebied.
Beschik je over de nodige bergwandelervaring en heb je een goede conditie, dan zul je veel plezier beleven aan deze huttentocht.

  • individuele huttentocht
  • een prima wandelbestemming van eind juni tot medio september
  • voor gevorderde bergwandelaars geschikt
    ..

Boeken kan tot 2 weken voor vertrek.
Bedenk echter dat het seizoen voor huttentochten kort is
en de capaciteit in berghutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.
let op: deze reis is te boeken t/m 23.08.2024 – laatste startmogelijkheid 08.09.2024 

Programma

Je loopt zelfstandig aan de hand van een wandelkaart en een routebeschrijving.

van dag tot dag:
dag 1: Hinterbichl – Sajathütte [6,3 km, +1.240 hm, ca. 5:15 uur]

dag 2: Sajathütte – Johannishütte [10,4 km, +846 hm, -1.305 hm, ca. 6:45 uur]

dag 3: Johannishütte – Essener-Rostocker Hütte [7,6 km, +660 hm, -560 hm, ca. 4:15 uur]

dag 4: Essener-Rostocker Hütte – Hinterbichl [5,4 km, -800 hm, ca. 2:30 uur]

 

Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een wandelkaart, een routebeschrijving en overige reisinformatie.

Reisdetails

Genoemde prijs is gebaseerd op min. 2 personen per boeking.

Inbegrepen
– 3x overnachtingen in verschillende berg- en almhutten (lager/meerpersoonskamer)
– 3x HP
– 1x wandelkaart per boeking
– 1x routeinfoboek per boeking
– GPX-coördinaten op aanvraag
– servicehotlijn (voor noodgevallen)
– gratis parkeren in Hinterbichl
– organisatiekosten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke  uitgaven
– verzekeringen
– bijdrage garantiefonds GGTO: € 9,- p.p.
– boekingskosten: € 25,- per factuur

Let op: Wil je dat wij extra overnachtingen in het dal voor je regelen, geef dat dan aan bij je boeking.

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens onze huttentochten in verschillende berghutten op het lager of, indien beschikbaar in meerpersoonskamers. Wij proberen altijd meerpersoonskamers te reserveren, maar het kan dus gebeuren dat je op het lager terecht komt. De hüttenwirt heeft altijd “het laatste woord”.
Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 35,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
In sommige berghutten van de Duitse Alpenverein (DAV) dien je ook je rugzak in het Schuhraum achter te laten.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij Ik Kies Zelf van a.s.r. afsluiten. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Vanaf: 427

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Leeftijd
v.a. 12 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest