Venediger Höhenweg met Großvenediger

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving

De Venediger Höhenweg, een klassieker onder de huttentochten, is een uitdaging voor de meer ervaren bergwandelaar. Tijdens deze enerverende huttentocht lopen we rond het vergletsjerde Venediger-gebied, dat middenin het Nationalpark Hohe Tauern ligt. Eén van de hoogtepunten deze week is natuurlijk de beklimming van de Großvenediger, de op één na hoogste berg van Oostenrijk. Tijdens deze hoogalpiene beklimming worden we begeleidt door een lokale berggids.
Ben je klaar voor je eerste hoogalpiene avontuur, heb je ervaring met meerdaagse huttentochten en ben je tredzeker en vrij van hoogtevrees? Ontdek dan met onze bergwandelgids dit fantastische berggebied in Oost-Tirol!

  • kleine wandelgroepen van 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde bergwandelgids
  • gezellige berghutten
  • beklimming Großvenediger onder leiding van een lokale berggids
Programma
zo. Matreier Tauernhaus – Neue Prager Hütte
[ca. 4,5-5 uur, +1.100 hm]

Individuele heenreis naar het Matreier Tauernhaus. Trefpunt om 10.30 uur op de parkeerplaats. Na de eerste kennismaking en de controle van de uitrusting starten we met een korte transfer transfer naar het Venedigerhaus. Vanaf hier lopen we, begeleidt door het geruis van de Gschlössbach, de Viltragenbach en verschillende watervallen, richting het einde van het dal. Vervolgens gaat het omhoog via de gesloten Alte Prager Hütte naar onze eindbestemming van vandaag, de Neue Prager Hütte  (2.796 m).

ma. Neue Prager Hütte – Badener Hütte
[ca. 6 uur, +760 hm, -950 hm]

We beginnen vandaag eerst met een afdaling naar de Alte Prager Hütte om vervolgens onder langs de gletsjertong van het Schlatenkees, het grootste ijspantser van het Venedigergebied, omhoog te lopen naar het Löbbentörl (2.770 m). Dit is wellicht één van de mooiste passages van de hele tourenweek: een fantastisch uitzicht op het indrukwekkende Schlatenkees. Vanuit de scharte “pakken” we de top van de Innere Knorrkogel (2.882 m) mee. Na een welverdiende pauze dalen we rustig af naar de Badener Hütte (2.608 m).

di. Badener Hütte – Galtenscharte – Bonn Matreier Hütte
[ca. 5 uur, +740 hm, -600 hm]

Door een gebied met veel puin en rotsblokken zoeken we onze weg omhoog en via verschillende met staalkabels gezekerde passages bereiken we de Galtenscharte (2.871 m).  Ook de afdaling aan de andere kant van de scharte biedt hier en daar gezekerde passages. Via de smalle Kälberscharte bereiken we uiteindelijk de Bonn Matreier Hütte.

wo. Bonn Matreier hütte – Eisseehütte
[ca. 4-5 uur, +200 hm, -790 hm]

We zijn vandaag halverwege de week en doen het daarom rustig aan. De etappe naar de Eisseehütte (2.520 m) is met ca. 2,5 uur kort en dat biedt de mogelijkheid om ons op te laden voor de dagen die nog komen. Kun je toch niet stilzitten, dan kunnen we naar de Eissee en/of het Wallhorntörl wandelen.

do. Eisseehütte – Johannishütte – Defreggerhaus
[ca. 6-7 uur, +1.325 hm, -850 hm]

We lopen vanmorgen eerst via de Zopetscharte naar de Johannishütte (2.121 m). Dit is de oudste berghut van het Venedigergebied. Na de lunch lopen we verder naar het Defreggerhaus (2.963 m), ons uitgangspunt voor de “top”-dag van morgen.

vr. Defreggerhaus – Großvenediger – Johannishütte
[ca. 7 uur, +700 hm, -1540 hm]

Vandaag is het dan eindelijk zover: de beklimming van de Großvenediger (3.666 m). Dit zal voor velen het eerste hoogalpiene avontuur zijn. Onder leiding van een lokale berggids gaan we al vroeg op pad. Bij de gletsjer aangekomen binden we de stijgijzers onder en gaan we aan het touw.
Deze onvergetelijke ervaring wordt nog mooier als het zicht goed is. We hebben dan een fantastisch uitzicht op het gehele Venedigergebied en iets verder weg, de Grossglockner.
We dalen via dezelfde route af naar het Defreggerhaus, waar we afscheid nemen van de berggids. Daarna dalen we verder af naar de Johannishütte.

za. Johannishütte – Essener Rostocker Hütte – Hinterbichl
[ca. 6,5 uur, +660 hm, -1.380 hm]

En dan wacht al weer de laatste dag. Een dag echter, die we niet zomaar snel afraffelen. We lopen via het Türmljoch (2.772 m) naar de Essener Rostocker Hütte (2.207 m). Na een welverdiende pauze dalen we verder door het Maurertal af naar Ströden. bij Hinterbichl. Vanaf hier rijden we met een taxi terug naar het Matreier Tauernhaus, waar we afscheid van elkaar nemen.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 6x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– begeleiding door een lokale berggids tijdens de beklimming van de Großvenediger
– bruikleen gletsjeruitrusting
– 2x taxi

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Op de meeste berghutten kun je niet pinnen; zorg dus voor voldoende contant geld.

Vanaf: 997

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest