Van de Watzmann naar de Drei Zinnen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving
Tijdens deze TransAlp van de buitencategorie beleeft u elke dag weer een hoogtepunt. Een huttentocht van Noord naar Zuid, die qua schoonheid nauwelijks te overtreffen, en daardoor een unieke vakantie ervaring is. Het overschrijden van de Noordelijke Kalkalpen, langs de beroemde Watzmann Oostwand en het unieke kalklandschap van het Steinernes Meer. Verder door de Centraal Alpen met de indrukwekkende gletsjerwereld van Grosse Wiesbachhorn en Grossglockner. Vervolgens steken we met deze huttentocht de zachtglooiende Villgrater Bergen van Oost-Tirol, met prachtig gelegen bergmeertjes en almen over, totdat we uiteindelijk de steile rotsmassieven van de Dolomieten en de wereldberoemde Drei Zinnen bereiken. Tijdens deze zeer afwisselende TransAlp-wandeling beleven elke dag weer iets bijzonders.
Programma
ma. Königssee – Kärlingerhaus
[ca. 4-5 uur, +1.100 hm]

Individuele heenreis naar de Königssee. Trefpunt om 11.00 uur bij de Touristinformation op de grote parkeerplaats bij de Königssee. Na de kennismaking en de uitrustingscheck varen we met de boot over de mooie Königssee met zicht op de indrukwekkende Watzmann-Oostwand naar St. Bartholomä. Vanaf hier wandelen we eerst langs het meer en vervolgens door de Saugasse zigzaggend omhoog naar het Steinernes Meer en verder naar het mooi gelegen Kärlingerhaus (1.638 m) met de schilderachtige Funtensee. Met Kerst 2001 werd hier bij het weerstation de laagste temperatuur ooit van Duitsland gemeten, namelijk -45,9º.

di. Kärlingerhaus – Riemannhaus – Maria Alm – Ferleiten – Käfertal
[ca. 5-6 uur, +600 hm, -1.100 hm]

Na het ontbijt steken we het Steinernes Meer over en bereiken we na ca. 3 uur het Riemannhaus (2.177 m), waar we een welverdiende pauze gepland hebben. Daarna dalen we af via een steil pad, deels met staalkabels gezekerd, richting Maria Alm. Met een taxi rijden we vervolgens naar de mautstelle Ferleiten aan de Glockner Hochalpenstraße. Tot slot lopen we door het mooie Käfertal naar onze slaapplek, een romantische almhut.

wo. Käfertal – Pfandlscharte – Glocknerhaus
[ca. 5-7 uur, +1.200 hm, -650 hm]

Goed uitgerust en na een heerlijk almontbijt vertrekken we richting de Pfandlscharte (2.665 m). Onderlangs de indrukwekkende gletsjers van Wiesbachhorn en Fuscherkarkopf en steeds steiler naar de scharte. Hier worden we voor het eerst getrakteerd op een fantastisch uitzicht op Oostenrijks hoogste berg, de Grossglockner (3.798 m). Vervolgens dalen we via de Klagenfurter jubiläumsweg af naar het Glocknerhaus (2.132 m).

do. Glocknerhaus – Salmhütte – Glorerhütte – Lücknerhaus 
[ca. 7 uur, +900 hm, -1.100 hm]

We bevinden ons nu aan de zuidzijde van de Grossglockner. Via de Margaritzen Stausee en de Stockerscharte wandelen we naar de langs de Wiener Höhenweg gelegen Salmhütte. Na een welverdiende pauze wandelen we via de Glorerhütte (2.642 m) naar het Lücknerhaus (1.920 m).

vr. Lücknerhaus – St.Jakob – Mooser Alm – Gr. Degenhorn – Unterstalleralm – Innervillgraten 
[ca. 7 uur, +650 hm, -1.350 hm]

Na een laatste blik op de Grossglockner stappen we in de taxi, die ons naar St. Jakob in het Defereggental brengt. Vervolgens comfortabel met de berglift omhoog naar de Mooser Alm. Vervolgens via de top van de Große Degenhorn (2.964 m) naar de Unterstalleralm en verder naar Innervillgraten.

za. Innervillgraten – Marchkinkele – Schönegger Säge – Dreischusterhütte
[ca. 6 uur, +1.300 hm, -1.150 hm]

De overgang van het Villgrater Tal naar het Pustertal gaat via de mooie uitzichtberg Marchkinkele (2.545 m). Hier hebben we uitzicht op Dolomieten en op de Grossglockner.
De Toblacher Höhenweg brengt ons via de Silvester Alm naar de Schönegger Säge. Een taxi brengt ons vervolgens via Toblach en Sexten naar de ingang van het Innerfeldtal. Het is nu niet ver meer naar de Dreischuster Hütte (1.626 m).

zo. Dreischusterhütte – Drei Zinnen Hütte – Auronzo Hütte – Königssee 
[ca. 7 uur, +950 hm, -250 hm]

Deze laatste dag lopen we door het schilderachtige Innerfeldtal naar de Drei Zinnen Hütte (2.438 m). Het zicht op de noordwanden van de Drei Zinnen kennen we natuurlijk van de vele foto’s op internet, maar de werkelijkheid blijft natuurlijk veel mooier. We lopen vervolgens door via het Paternsattel naar de Auronzohütte. Hier wacht de taxi, die ons terugbrengt naar de Königssee. Verwachte aankomst ca. 19.00 uur.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 4x overnachting in berghutten (meerpers.kamers)
– 2x overnachting in hotel/gasthof (2-pers. kamer)
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– 3x taxi
– 1x bus
– 1x boottocht
– 1x berglift
– terugreis van Auronzo Hütte naar Königssee

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– verzekeringen
– toeslag 1-psk. in de hotels: op aanvraag

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 994

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland, Italië, Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
****
U heeft bergervaring in elk terrein; zelfstandig bewegen in ongebaand terrein; met staalkabels gezekerde passages en korte stukjes klauteren vormen eerder een uitdaging dan een onoverkomelijke barrière. Vanzelfsprekend beschikt u over een goede gezondheid, u bent tredzeker en heeft geen last van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
hotel/gasthof, verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest