Van Königssee naar Watzmann

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Het Steinernes Meer, een geliefde bestemming voor bergwandelaars
De grootste van de 9 bergketens van de Berchtesgadener Alpen lijkt op een in steen veranderd bergmeer met deinende stenen golven. Vandaar dus ook de naam “Steinernes Meer”.

Deze huttentocht rond de Königssee voert door het centrum van Duitslands enige Alpennationaalpark. Op de centrale hoogvlakte kan men urenlang wandelen: het voelt alsof je door een zee van rotsen wandelt. De beklimming van de Watzmann en de fantastische uitzichten op de omringende bergwereld en de Königssee ronden deze bergwandelvakantie af.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • fantastische wandeling rond de fjordachtige Königssee
  • overnachting in de idyllische Wasseralm
  • met beklimming van de Watzmann
Programma
zo. Königssee – Schneibsteinhaus – Schneibstein
[ca. 3 uur, +/-450 hm]

Individuele heenreis en aankomst in Schönau am Königssee. De samenkomst is om 11.00 uur bij de Touristinformation bij de grote parkeerplaats. Met de Jennerbahn omhoog naar het bergstation. Beklimming van de top van de Jenner (1.874 m), van waar we een schitterend uitzicht hebben op de Königssee en de Watzmann met haar indrukwekkende Oostwand. Aansluitend lopen we naar onze eerste overnachtingsplek, het Schneibsteinhaus  (1.668 m). Na een “hartversterkertje” beklimmen we ‘s middags de top van de Schneibstein (2.275 m).

ma. Schneibsteinhaus – Wasseralm
[ca. 7 uur, +900 hm, -1.120 hm]

Vandaag beginnen we met een afdaling via het Priesbergmoos naar de Priesbergalm (1.420 m). Vanaf hier gaan het weer omhoog naar de idyllisch gelegen Seeleinsee (1.809 m) en verder door het Landtal naar de Wasseralm (1.416 m). Deze oergezellige almhut is sinds een paar jaar bewirtschaftet en laat je zien hoe het huttenleven 50 jaar geleden was. Als wasgelegenheid dienen de bronnen voor de hut.

di. Wasseralm – Kärlingerhaus
[ca. 5 uur, +750 hm, -450 hm]

De route van vandaag brengt ons eerst op de Halsenköpfl (1.718 m), een geweldig mooi uitzichtspunt. We vervolgen onze route langs de Schwarz- en de Grünsee naar het Kärlingerhaus aan de Funtensee (1.631 m). ‘s Winters worden hier meestal de laagste temperaturen van Duitsland gemeten. Het record dateert van 24.12.2001 en bedroeg – 45,9 °C.

wo. Kärlingerhaus – Kühroint Hütte
[ca. 7 uur, +/-1.200 hm]

De dag begint met een steile afdaling door de Saugasse naar het schiereiland St. Bartholomä aan de Königssee (605 m). De heilige Bartholomäus, naar wie de kerk vernoemd is, is de beschermheer van de herders en de boeren.
Nadat we ons tegoed hebben gedaan aan een vers gerookte Königssee-forel, varen we met de boot over de Königssee terug naar Schönau. Vanaf hier wandelen we langs de bobbaan en het Grünsteinhaus naar de Kührointhütte.
Optie: bij voldoende animo en geschiktheid van de afzonderlijke deelnemers kan er i.o.m. de bergwandelgids besloten worden om de route via de Rinkendlsteig te nemen. Deze route is op verschillende plaatsen voorzien van houten traptreden en met staalkabels gezekerde passages. U dient dus absoluut vrij te zijn van hoogtevrees en tredzeker te zijn. Voor ervaren bergwandelaars zal deze route geen enkel probleem zijn.

do. Kühroint Hütte – Watzmann – Watzmannhaus
[ca. 7 uur, +1.300 hm, -650 hm]

Deze voorlaatste dag staat volledig in het teken van Koning Watzmann. We wandelen eerst omhoog naar het Watzmannhaus (1.928 m). Na een korte pauze gaan we via een met staalkabels gezekerde route naar de top van de Watzmann Hocheck (2.651 m), één van de 3 toppen van de Watzmann. De laatste nacht van deze week brengen we door op het Watzmannhaus, waar we ‘s avonds volop kunnen genieten van het mooi verlichte Berchtesgaden.

vr. Watzmannhaus – Königssee
[ca. 3,5 uur, +50 hm, -1.300 hm]

De afdaling gaat via de Grünstein naar het dorpje Königssee (605 m), waar we naar verwachting om ca. 13.00 uur zullen aankomen en afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x berglift
– 1x boottocht

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten (bij de Touristinformation kunt u een weekkaart krijgen, ca. € 15,-)

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 695

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest