van de Zugspitze naar Merano

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 8 dagen
100% Original
Omschrijving

De Alpenoversteek van Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze, naar Merano
TransAlps van hut naar hut zijn er inmiddels te kust en te keur. De populairste daarvan hebben overvolle hutten en “volksverhuizingen” gemeen. Zoals u van ons gewend bent zoeken wij speciaal voor u altijd naar paden, die nog niet platgetreden zijn. Met deze TransAlp, ver weg van de massa, die de Alpen via de E5 willen oversteken, bieden wij hier een variant op de huttentocht die van de Zugspitze naar Merano loopt.
Verspreid over 7 etappen wandelen we via afgelegen dalen en idyllische berghutten en comfortabele hotels en gasthofen van noord naar zuid. Deze transalp is ook bij uitstek geschikt voor diegenen, die iets meer luxe en comfort op prijs stellen. Er wordt namelijk 5x overnacht in een hotel of gasthof.

Programma
za. Individuele heenreis naar Ehrwald

Trefpunt om 18.00 uur in het hotel. Ontvangst door onze bergwandelgids, bespreking van het programma en gezamenlijk avondeten.

zo. Zugspitze – Gatterl – Coburger Hütte
[ca. 6 uur, +650 hm, -1.600 hm]

Na een heerlijk ontbijt wandelen we naar het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn, om vervolgens comfortabel naar het startpunt van deze TransAlp te zweven. We starten onze wandeltocht vanaf de Zugspitze (2.962 m), de hoogste berg van Duitsland. Na genoten te hebben van het uitzicht dalen we af via het Zugspitz Platt naar de Knorrhütte (2.051 m), een ideale stek voor een Kaffee. Daarna lopen we via het Gatterl, de Hochfeldernalm (1.732 m) en de Seebensee naar de Coburgerhütte (1.917 m).

ma. Coburger Hütte – Grünsteinscharte – Obsteig – Alpengasthof Lüsens 
[ca. 4-5 uur, +400 hm, -1.200 hm]

Na het ontbijt wandelen we via de Grünsteinscharte (2.272 m) en het Lehnberghaus (1.554 m) naar Obsteig op het Mieminger Plateau. Vanaf hier brengt een taxi ons naar de andere kant van het diepe Inntal. We overnachten in het gezellige Alpengasthof Lüsens aan het einde van het gelijknamige dal.

di. Lüsens – Schafgrübler – Franz Senn Hütte
[ca. 6 uur, +1.250 hm, -750 hm]

We krijgen weinig tijd om in te lopen vandaag. Het gaat er meteen pittig aan toe op weg naar Grosses Horntalerjoch (2.812 m). Uiteraard pakken we hier nog even de 110 meter hoger gelegen top van de Schafgrübler mee. In deze hoogalpiene bergwereld dalen we af naar de Franz Senn Hütte (2.147 m).

wo. Franz Senn Hütte – Schrimmennieder – Neue Regensburger Hütte – Stubaital  
[ca. 7 uur, +700 hm, -1.700 hm]

We volgen vanmorgen de Stubaier Höhenweg via de Schrimmennieder (2.714 m) naar de Neue Regensburger Hütte (2.287 m). Vanaf hier dalen we verder af naar het dal, waar we in een gasthof zullen overnachten.

do. Stuibaital – Stubaier Gletscherbahn – Hildesheimerhütte – Siegerlandhütte 
[ca. 5 uur, +780 hm, -1.200 hm]

Na het ontbijt rijden we eerst met de bus naar de Mutterbergalm, waar we vervolgens met de Stubaier Gletscherbahn omhoog zweven. Vanaf het Schaufeljoch (3.158 m) dalen we af naar de Hildesheimer Hütte (2.899 m). Na de koffie lopen we door via het Gamsplatzl (3.018 m) en de Triebenkarsee naar de Siegerland Hütte (2.710 m).

vr. Siegerlandhütte – Schneeberg – Pfelders
[ca. 6 uur, +400 hm, -1.400 hm]

Vandaag zit het er al weer bnijna op. Deze laatste wandeldag gaat via de Windachscharte (2.844 m) naar de Grosse Timmler Schwarzsee. Via de Karlscharte (2.666 m) bereiken we de Schneeberg, het oude mijnbouwgebied. Vanaf hier dalen we af naar de Timmelsjochstraße en worden we met een taxi naar een gasthof in Pfelders gebracht.

za. Pfelders – Spronser Seen – Oberkaser Alm – Hochmut – Merano
[ca. 7-8 uur, +950 hm, -1.200 hm]

De bekroning van deze week: een prachtige slotetappe, waarbij de Texelgruppe wordt doorgestoken. We volgen de Tiroler Höhenweg naar het Spronserjoch (2.581 m) en verder via de Spronserseen, een gebied met talrijke bergmeren, naar de Oberkaseralm (2.131 m). Via de Jägersteig dalen we verder af naar de Hochmut Seilbahn en zweven we naar Merano.

zo. Terugreis

Na het ontbijt rijden we met de bus terug naar Ehrwald.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 3x overnachting in versch. berghutten (meerpers.kamers)
– 5x overnachting in versch. hotels/gasthofen (2-pers.kamers)
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– 1x ontbijt (in Merano)
– toeristenbelasting
– 2x taxi
– 1x bus
– 3x berglift
– terugreis van Merano naar Ehrwald

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– verzekeringen
– toeslag 1-pers.kamer (alleen in hotels): € 30,-

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Ook overnachten we enkele keren in hotels/gasthofen. Hier slaapt u in 2-persoonskamers met badkamer en WC.

Vanaf: 1.157

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië, Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
hotel/gasthof, verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest