Van de Brenner naar Merano

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 6 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Alpenoversteek van de Brenner naar Merano met bagagevervoer en hotelovernachtingen 
Een heerlijke wandelweek, waarbij we van hotel naar hotel lopen, terwijl de bagage dagelijks voor u wordt vervoerd. We lopen van de Brenner naar het mediterrane Merano in de Alto Adige.

  • comfortabele hotels
  • bagagetransport
  • begeleiding door een gecertificeerde bergwandelgids
Programma

zo. Heenreis en aankomst in St. Jodok. Om 17.00 uur wordt u ontvangen door de bergwandelgids. Bespreking van het programma en gezamenlijk avondeten.

ma. Obernbergtal
[ca. 6,5 uur, +900 hm, -1.000 hm]

We starten vanmorgen met een berglift naar de Berger Alm (1.585 m). Hier begint de wandeling door mooi almgebied naar het Nösslachjoch  (2.231 m). Vanaf hier hebben we een mooi uitzicht op het Gschnitztal en het Obernbergtal. We volgen de bergkam naar het Eggerjoich (2.282 m) en het hoogste punt van vandaag, de Leitnerberg (2.309 m). Vervolgens dalen we via de mooie Lichtsee af naar Obernberg (1.394 m).

di. Pflerschtal
[ca. 6 uur, +600 hm, -1.200 hm]

Door de bossen wandelen we naar de Obernberger See, aan de voet van de machtige Tribilaun. Via de Seealm lopen we naar het Portjoch (2.111 m). Al zigzaggend dalen we via een goed pad af in het Pflerschtal in het Italiaanse Zuid-Tirol. Met een taxi worden we het laatste stuk naar ons hotel in St. Anton gereden.

wo. Ridnauntal
[ca. 6,5-7 uur, +650 hm, -1100 hm]

Een korte transfer en een stoeltjeslift bieden de mogelijkheid om vandaag rustig op gang te komen. Vanaf de Ladurner Alm (1.724 m) lopen we naar de zichtbare Edelweißhütte (1.982 m) en vervolgens door pittiger terrein verder naar de Lotterscharte (2.280 m). Een indrukwekkend vervvolg naar de Gruberlacke. Vanaf de Ochsenscharte is het dan alleen nog maar afdalen. We sluiten deze wandeldag af in Mareit (1.050 m), waar we met een taxi naar ons hotel rijden.

do. Sarntal
[ca. 6 uur, +1.050 hm, -300 hm]

De wandeling van vandaag begint boven het Jaufental  gelegen Gospeneid (1.455 m). Via de Gospeneider Bach lopen we omhoog naar het gelijknamige joch (2.308 m). Wanneer de weersomstandigheden goed zijn, maken we vanaf hier even een uitstapje naar de top van de Zinseler (2.422 m). Via het Seitenbergjöchl (2.159 m) en een korte slotklim bereiken we  ons doel van vandaag, het Penserjoch (2.211 m). Hier wacht onze taxi, die ons naar het hotel beneden in het Sarntal brengt.

vr. aankomst in Merano
[ca. 7 uur, +1.150 hm, -700 hm]

Na een heerlijk ontbijt maken we ons op voor de laatste wandeldag met als eindbestemming, het mediterrane Merano.
Via steile en rotsachtige paden lopen we via de Anteranalm (2.053 m) naar de Obere Scharte (2.781 m). De steile flanken naar de top van de Hirzer (2.781 m) vereist tredzekerheid en goed weer. Of we dit doen zal onze bergwandelgids ter plekke beoordelen. Het fantastische uitzicht op de Haflinger hoogvlakte en het Meranerland hebben we echter ook al vanuit de scharte. De laatste afdaling naar Klammeben verlangt nog wel de nodige concentratie, maar dan rest alleen nog de Hirzer Seilbahn. Comfortabel zweven we naar beneden naar Saltaus. Vanaf hier rest ons een korte taxirit naar het hotel in Merano.
Onder het genot van een genot van een goed glas wijn en een heerlijke maaltijd laten we deze mooie week nog eens de revue passeren.

za. afscheid van Merano

De ochtend kunt u nog gebruiken voor een stadswandeling door de oude binnenstad of om nog wat inkopen te doen. Om ca. 12.00 uur vertrekken we richting ons uitgangspunt in St. Jodok, waar we afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x hotelovernachtingen in 2-persoonskamers
– 5x HP
– 1x ontbijt (in Merano)
– alle transfers en bergliften, zoals beschreven in het programma
– dagelijks bagagetransport (1 bagagestuk van max. 15 kg. p.p.)
– terugreis van Merano naar St. Jodok
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– prijs is p.p. en gebaseerd op 2 personen per kamer

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– verzekeringen

Toeslagen
– 1-persoonskamer: € 90,-

Onderkomens

U verblijft deze week in verschillende drie- en viersterrenhotels. De kamers zijn riant en beschikken allen over badkamer met douche en toilet. In de meeste gevallen ook een balkon en sommige hotels beschikken tevens over een zwembad.
Uw bagage wordt elke dag voor u vervoerd en staat bij aankomst klaar in het hotel. U loopt dus zelf met een licht dagtourenrugzakje.

Vanaf: 1.295

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië, Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
6-10 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, met bagagevervoer, Bergwandelen, TransAlp
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**, ***
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Maand
Juli, Augustus, September
Labels
Nieuw
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest