van de Allgäu naar de Zugspitze

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Van hut naar hut met tal van hoogtepunten
De prachtige doorsteek van Oberstdorf naar de Zugspitze, met 2.962 meter de hoogste berg op Duits grondgebied, gaat deze huttentocht van de Nebelhorn door het schilderachtige Tannheimertal, dwars door de Ammergauer Alpen en uiteindelijk tot op de top van de Zugspitze in het Wetterstein-gebergte. De landschappelijke en historische hoogtepunten rijgen zich als een parelketting aaneen. Tijdens deze vakantie zijn gezellige berghutten, lekker eten en fantastische uitzichten zijn gegarandeerd! 

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • gezellige berghutten, lekker eten en fantastische uitzichten
  • terugreis van Ehrwald naar Oberstdorf inbegrepen!
Programma
ma. Oberstdorf – Laufbacher Eck – Prinz Luitpold Haus
[ca. 5 uur, +650 hm, -700 hm]

Vanaf ons trefpunt om 10.00 uur in Oberstdorf lopen we naar het dalstation van de Nebelhornbahn. Comfortabel zweven we omhoog naar het bergstation Höfatsblick (1.929 m). Vanaf hier lopen we over een prachtige höhenweg naar de Laufbacher Eck (2.178 m). Vervolgens dalen we af naar de Schönberghütte (1.688 m), waarna het weer omhoog gaat naar onze eindbestemming van vandaag, het Prinz-Luitpold-Haus (1.846 m).

di. Prinz-Luitpold-Haus – Glasfelderkopf – Lahnerscharte – Landsberger Hütte
[ca. 7 uur, +700 hm, -750 hm]

Vandaag volgen we de Jubiläumsweg via de Bockkarscharte (2.164 m)naar de Lahnerscharte (1.988 m). We vervolgen de route via de Saalfelder Höhenweg naar de Landsberger Hütte (1.810 m). Vlak voor de hut hebben we nog de mogelijkheid om de Rote Spitze (2.130 m) te beklimmen, van waar we een schitterend uitzicht hebben over de Allgäuer en Lechtaler Alpen.

wo. Landsbergerhütte – Schochensp. – Haldensee – Füssener Jöchl – Otto-Mayr Hütte
[ca. 6 uur, +350 hm, -1.300 hm]

Via de top van de Schochenspitze dalen we af naar de Haldensee in het Tannheimertal. Vanaf hier is het nog maar een kort stukje naar Grän, waar we de gondellift naar het Füssener Jöchl (1.818 m) nemen. Daarna dalen we ontspannen af naar de gezellige Otto-Mayr-Hütte (1530 m).

do. Otto-Mayr-Hütte – Raintal – Tegelbergbahn – Gabelschrofensattel – Kenzenhütte
[ca. 7 uur, +500 hm, -1.400 hm]

We dalen vanmorgen eerst af naar de Bärenfälle in het Raintal. Hier nemen we een taxi naar het dalstation van de Tegelbergbahn, van waar we comfortabel naar het Tegelberghaus zweven. Na een welverdiende pauze lopen we via Straußbergsattel (1.616 m) en Gabelschrofensattel (1.900 m) naar de idyllische Kenzenhütte (1.294 m).

vr. Kenzenhütte – Beckenalmsattel – Sägertal – Partnachklamm – Reintalangerhütte
[ca. 6,5 uur, +850 hm, -600 hm]

Via het Beckenalmsattel (1.540 m) lopen we door het Sägertal naar de Ammerwaldstraße (1040 m). Een taxi brengt ons vervolgens naar Garmisch naar de ingang van de Partnachklamm. Via deze indrukwekkende klamm en het Reintal bereiken we uiteindelijk de romantische Reintalangerhütte (1.370 m).

za. Reintalangerhütte – Knorrhütte – Zugspitzplatt – Zugspitze – Ehrwald
[ca. 5,5-6 uur, +1.600 hm]

Vandaag wacht het hoog(s)tepunt van deze week, de Zugspitze (2.962 m). Het terrein wordt al direct na vertrek hoogalpien. Via de Knorrhütte (2.052 m) en het Zugspitzplatt bereiken we de top van de Zugspitze. Met de Tiroler Zugspitzbahn zweven we snel en comfortabel naar Ehrwald.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– entree Partnachklamm
– 4x berglift
– 3x taxitransfer (incl. terugreis van Ehrwald naar Oberstdorf)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Oberstdorf

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 845

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland, Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest