Valle Maira, Piemonte

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, vaste standplaats 8 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Verborgen wandelparadijs Val Maira 
Nog niet eens zo heel lang geleden stond het Val Maira te boek als het “zwarte gat” van Europa. De bewoners trokken massaal naar de Povlakte om daar hun geld te verdienen. Wat achter bleef waren de romantisch uitziende, maar bijna lege dorpjes met alleen nog hoogbejaarde inwoners.
In de 80-er jaren werd het Val Maira als wandelregio ontdekt en sindsdien trekken veel vroegere bewoners weer terug om het wandeltoerisme nieuw leven in te blazen.
Grote hotels en berg- en skiliften zul je er niet tegenkomen, maar des te meer ongerepte natuur. Wandelen hier is een lust voor je zintuigen. We trekken er elke dag op uit en verkennen zo tijdens onze 4 tot 6 uur durende wandelingen een bij velen nog onontdekt, authentiek wandelparadijs.
..
let op: boeken kan tot 5 weken voor aanvang van de betreffende reisperiode! Zodra we minstens 6 deelnemers hebben, gaan we van start.
Programma
zo. Individuele heenreis en aankomst in Vernetti.

Vernetti ligt op 1260 km van Utrecht en op 1150 km van Brussel. Met de auto rij je er in 12-13 uur naar toe. Wil je vliegen, dan is Turijn het dichtstbijzijnde vliegveld; vanaf daar rij je met een huurauto in ca. 2 uur naar Vernetti. Je kunt met de trein tot Cuneo en vanaf daar met de bus.
Vlieg- en treintickets, evenals een huurauto, kunnen wij voor je regelen. Wil je van tevoren een prijsopgave, neem dan even contact op.

Trefpunt is om 18.00 uur in het hotel. Ontvangst door onze bergwandelgids, kennismaking en bespreking van het programma en gezamenlijk avondeten.

ma. Giro della Borgata

We starten deze wandelweek met een ontspannen inlooptocht in het Vallone di Marmora. Tijdens een eenvoudige wandeling door de verschillende, deels vervallen  dorpen en gehuchten van Marmora, maken we kennis met de typische architectuur van het Valle Maira.

ca. 3,5-4 uur
+420 hm
-420 hm
9,3 km
di. Pierggiorgio-Trassati-Weg

We starten vandaag met een transfer naar het startpunt bij de camping tussen Acceglio en Chiappera. Door prachtige naaldbossen lopen we vanuit het dal omhoog naar de bron van het riviertje de Maira en met bloemen en planten overgoten hoogvlakte en verschillende mooie bergmeren nabij de Franse grens. Hier beklimmen we de Monte Soubeyan (2.701 m.), waar we getrakteerd worden op een schitterend uitzicht op de omringende bergwereld. Daarna dalen we af via oude militaire paden en bereiken we uiteindelijk weer ons uitgangspunt in het dal. Transfer terug naar het hotel.

ca. 7 uur
+1.100
-1.100 hm
12,6 km
wo. Rond de Rocco le Meja

Transfer naar de Colle del Preit (2.059 m). Tijdens de wandeling vandaag rond de Rocco le Meja waan je je af en toe in de Dolomieten. Deze berg is dan ook niet voor niets erg populair bij klimmers.
Landschappelijk gezien is dit één van de mooiste tochten van deze week. Vlak voor het eindpunt kunnen we nog voor een variant kiezen, die ons langs het Lago Nero brengt.

ca. 6 uur
+840 hm
-840 hm
14,2 km
do. Percorsi Occitani: van Chiappera naar Chialvetta

Transfer naar Chiappera. De lange klim naar Colle Ciarbonet (2.206 m.) is pittig, maar het prachtige uitzicht maakt alles goed. Via een oude militaire route dalen we vervolgens af naar Viviere (1.713 m.), Chialvetta (1.494 m.) en Frere (1.201 m.).

ca. 6 uur
+640 hm
-1.060 hm
15,6 km
vr. Lago Oserot

Transfer naar de parkeerplaats bij de Rif. Gardetta. Vanaf hier lopen we rond de indrukwekkende Bric Bernoir. Via de Passo Bernoir bereiken we het bergmeer Lago Oserot. Via de Passo di Rocca Brancia, verschillende bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en de Passo della Gardetta lopen we naar de Colle del Preit. Vanaf hier rijden we met een taxi terug naar Vernetti.

ca. 5,5-6 uur
+680 hm
-940 hm
14,1 km
za. Marmora Höhenweg

Transfer naar de Colle d’Esischie (2.370 m.). Hier beginnen we aan een ruim  10 km lange graatwandeling. Vanaf de Colle Sibolet kunnen we een uitstapje maken naar de Monte Tibert (2.648 m.). Aansluitend pakken we de Punta TEmpesta (2.679 m.) mee. Daarna lopen we door naar de Colle del Monte Festa. Van hieruit beklimmen we de Monte Festa (2.130 m.). Tot slot dalen we via Borgata Superiore en Brieis af naar ons onderkomen in Vernetti.

ca. 5,5-6 uur
+460 hm
-780 hm
15,6 km
zo. Afscheid van het Valle Maira

Na het ontbijt komt er helaas een eind aan deze prachtige wandelweek en nemen we afscheid van elkaar.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachtingen in een 2-persoonskamer (opm. genoemde prijs is op basis van 2 personen per kamer)
– 7x HP (ontbijt en avondeten)
– alle transfers
– 6 wandelingen onder leiding van een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Toeslagen
– 1-persoonskamer: € 182,-

Onderkomens

We verblijven deze week in Pension Caeglio in Vernetti. Het Caeglio wordt inmiddels door de 3e generatie van de familie Fulvia en Alberto Galliano geleid. De vierde generatie, de zonen Fabrizio en Massimo, werekn inmiddels ook al mee.
De kamers, de receptie met bar, het restaurant, de taverne, sauna en de bike- en skigarage bevinden zich in verschillende, deels naast elkaar gebouwd, gerestaureerde voormalige boerderijen rond de dorpsbronnen. Zo vormen ze met elkaar een klein hoteldorp, in Italië ook wel “Albergo Diffuso” genoemd.
Het verblijf in het Caeglio deze week is zeker één van de hoogtepunten deze week. Je beleeft de authentieke ambiance van een eeuwenoud dorpje in het Val Maira. Ondanks de unieke architectuur is, hoef je hier geen chic hotel te verwachten, maar een typisch Italiaans familiebedrijf.
Geen enkele kamer is hetzelfde. Ze zijn allemaal uniek en stijlvol gerestuareerd en beschikken ook allemaal over een badkamer met douche en WC.

Vanaf: 1.327

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-10 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten